search
Jedi-jacht Darth Vader in 'Obi-Wan Kenobi' is persoonlijk
Series / Nieuws

Jedi-jacht Darth Vader in 'Obi-Wan Kenobi' is persoonlijk

Darth Vader-acteur Hayden Christensen zegt dat de Jedi-jacht van de schurk in Obi-Wan Kenobi persoonlijk is.

Er zijn maar weinig schurken zo iconisch als Darth Vader. Ondanks dat we hem nog niet eens zoveel op het scherm hebben gezien, kent iedereen zijn naam. In Obi-Wan Kenobi zien we een unieke kant van hem.

Aldus Hayden Christensen, die Darth Vader speelde in de prequel-trilogie en deze rol ook voor de aankomende Disney Plus-serie Obi-Wan Kenobi weer op zich heeft genomen.

Darth Vader in Obi-Wan Kenobi
Volgens Christensen verkent Obi-Wan Kenobi een periode voor Darth Vader die we nog niet echt eerder ontdekt hebben: "Dit is een punt op de tijdlijn dat we nog niet echt ontdekt hebben. Ik denk dat het personage Darth Vader op een interessant punt is in zijn leven, met betrekking tot wat er eerder al gebeurde en hoe we hem achterlieten in Episode III."

"Hij probeert zijn verleden uit te wissen, en het opjagen van de Jedi... natuurlijk is het de taak die hij van de Emperor heeft gekregen, maar het is meer dan dat. Het is een persoonlijke missie voor hem."

Obi-Wan Kenobi wordt het eerste canon-verhaal waarin we Darth Vader gaan zien zoals hij tussen Episode III en Rogue One: A Star Wars Story is, voordat we hem in Episode IV zien hoe fans hem al die jaren geleden voor het eerst zagen.

Obi-Wan Kenobi trapt bijna af op Disney Plus. 27 mei is de eerste aflevering, van de zes in totaal, te checken op de streamingdienst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen