'Star Wars' gaat gewoon nooit eindigen

'Star Wars' gaat gewoon nooit eindigen

Kathleen Kennedy over de franchise die ze gebouwd heeft voor Disney+ en in de bioscoop.

Jim Pedd, 28 mei 2022 om 14:34

Star Wars bestond ooit alleen uit de Skywalker-films. Maar later kwamen daar twee spin-offs bij en verschillende animatieseries die dieper doken in onder meer de Clone Wars. En nu blijkt dat de franchise wat Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy betreft, nooit eindigt.
Er zijn natuurlijk enorm veel verhalen die verteld kunnen worden in het sterrenstelsel ver, ver weg. Veel verhalen zijn gerelateerd aan die van Luke Skywalker en Darth Vader en minstens zoveel zijn dat niet. Er is ook geen eind in zicht voor wat de franchise allemaal kan doen.

Star Wars eindigt nooit
Tijdens de Star Wars Celebration sprak Variety met Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy en vroeg men haar naar de toekomstplannen met Star Wars.

"We blijven uitbreiden en voortbouwen op The Mandalorian. Ahsoka is daar het vervolg op. En dan komt er wat Jon Watts gaat doen met zijn serie," begon Kennedy.

"Op deze manier kunnen we verschillende momenten in de tijdlijn bekijken. Ook al is er een consistent verhaal, namelijk dat van Star Wars. Daar bouwen we op voort. Dus we denken niet zozeer hierover na als een eenmalig verhaal. We kijken juist constant wat dit echt betekent binnen de lange saga en mythologie die George Lucas bedacht heeft. Zodat het voor altijd door kan gaan, als ik eerlijk ben."
Bron: ComicBook

Lees meer over: Kathleen Kennedy, Star Wars, Einde, Disney Plus

Populair nieuws