search

Ons nieuws van zaterdag 28 mei 2022

18 series zijn nieuw op HBO Max deze week
Series / Featured

18 series zijn nieuw op HBO Max deze week

HBO Max voegde wederom veel nieuwe content toe, zoals zowat elke week wel.

18 series werden er nieuw toegevoegd aan HBO Max. We duiken in het nieuwe aanbod van de streamingdienst, die week in, week uit, weer veel nieuws toevoegt!

Pause with Sam Jay (seizoen 2): Schrijver en cabaretier Sam Jay geeft elke week een feest bij haar thuis om actuele onderwerpen te bespreken. In tijden van onenigheid wil Sam luisteren, leren en vragen stellen aan mensen met verschillende gezichtspunten.

George Carlin's American Dream (seizoen 1): Het leven en werk van de legendarische komiek George Carlin, die de 'koning van de tegencultuurkomedie' werd genoemd. De documentaire bekijkt deze culturele kameleon die wordt herinnerd als één van de invloedrijkste stand-upcomedians aller tijden.

In the Night Garden: De Droomtuin is een warme en liefdevolle wereld die een thuis biedt aan een grappige en veelzijdige verzameling
speelgoedfiguurtjes die vrolijk samenleven en onvoorwaardelijk voor elkaar zorgen.

Weeds (seizoen 1 & 2): Als een moeder in de suburbs besluit zich te richten op het dealen in wiet, om haar dure levensstijl te kunnen onderhouden (haar echtgenoot is net overleden), ontdekt ze hoe verslaafd haar complete buurt al is.

NIEUWE AFLEVERINGEN
Barry (S03E05)
The Baby (S01E05)
The Time Traveler's Wife (S01E02)
We Own This City (S01E05)
Gentleman Jack (S02E05)
Visitors (S01E06, S01E07 en S01E08)
All American (S04E20)
All American: Homecoming (S01E13)
Hacks (S02E05, S02E06)
The Flight Attendant (S02E08)
The Staircase (S01E06)
Kung Fu (S02E11)
One True Singer (S01E10)
Conversations with Friends (S01E03)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote scifi-serie komt na 2 seizoenen tot een einde?
Series / Nieuws

Grote scifi-serie komt na 2 seizoenen tot een einde?

Na The Orville van Hulu en Space Force van Netflix nog een scifi-serie die stopt.

HBO en Armando Iannucci's ruimtekomedie Avenue 5 komt volgens geruchten tot een einde met het aanstaande tweede seizoen van de serie.

De komedie volgt de bemanning van een luxe ruimtecruiseschip terwijl ze met ontevreden passagiers en logistieke obstakels hebben te dealen in een poging om veilig terug te keren naar de aarde na de dood van de hoofdingenieur.

Het tweede seizoen, die flink vertraging opliep door de corona-issues, heeft nog geen datum van HBO ontvangen, maar zal waarschijnlijk in de herfst van start gaan.

Seizoen 2 van Avenue 5 het einde?
Deadline meldt seizoen twee de laatste voor de serie zal zijn, omdat de contracten van de cast aflopen door de vele vertraging. Sommige acteurs zouden zich al hebben aangemeld voor nieuwe serie.

De HBO-serie heeft rollen voor onder meer Hugh Laurie, Josh Gad, Zach Woods, Rebecca Front, Suzy Nakamura, Lenora Crichlow, Nikki Amuka-Bird en Ethan Phillips.

De afgelopen periode trokken andere diensten ook al de stekker uit grote scifi-series. Netflix gaat niet verder met Space Force en The Orville stopt bij Hulu.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topserie van Netflix krijgt trailer voor seizoen 2
Series / Nieuws

Topserie van Netflix krijgt trailer voor seizoen 2

De serie Love & Anarchy heeft de volle 100 procent op Rotten Tomatoes.

Binnenkort verschijnt het tweede seizoen van de Zweedse Netflix Original Series Love & Anarchy, met Kärlek och anarki. Het eerste seizoen uit 2020 werd erg goed ontvangen en staat op de volle honderd procent op Rotten Tomatoes.

De serie volgt een getrouwde consulente Sofie en een jonge IT'er Max. Ze beginnen een flirterig spel dat de maatschappelijke normen tart en hen aanspoort om hun levens flink onder de loep te nemen.

In de romantische komedieserie van bedenker en schrijver Lisa Langseth zijn de hoofdrollen voor Ida Engvoll als Sofie, een succesvolle consultant en getrouwde moeder van twee, en Björn Mosten als Max, de IT-er bij het bedrijf Lund & Lagerstedt.

Trailer voor seizoen 2 van Love & Anarchy
In het volgende seizoen ontvangt Sofie hartverscheurend nieuws en dat zorgt ervoor dat haar leven, carrière en relatie met Max in een neerwaartse spiraal raakt.

Het tweede seizoen van Love & Anarchy verschijnt op 16 juni op Netflix. Check hieronder de trailer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat is 'Horizon Zero Dawn' waar Netflix een serie van maakt?
Series / Nieuws

Wat is 'Horizon Zero Dawn' waar Netflix een serie van maakt?

Horizon Zero Dawn wordt een serie op Netflix, maar was is het eigenlijk?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sony kondigde een Horizon Zero Dawn-serie aan, die ontwikkeld wordt voor Netflix. Zeker is dat die er komt, verder weten we vrijwel niets.

Horizon Zero Dawn zou zomaar eens een animatieserie kunnen worden. Maar als Netflix echt ambitie wil tonen, maakt men van deze fantastische mix van een prehistorische setting met futuristische elementen en robotdinosaurussen een live-action serie. Maar wat is Horizon Zero Dawn eigenlijk?

Het verhaal van Horizon Zero Dawn
Horizon Zero Dawn werd in 2017 gelanceerd op de PlayStation 4 en is ontwikkeld door de Nederlandse gamefabrikant Guerilla Games. De speler is Aloy, een jager die door een post-apocalyptische landschap jaagt en met behulp van een pijl en boog en allerhande slimme middelen robotdinosaurussen moet verslaan. En tegelijk moet uitzoeken wat er gebeurd is met de wereld.

De setting van Horizon Zero Dawn is namelijk de 31ste eeuw, waarin de mensheid een primitief leven leidt en de machines de Aarde overheersen. Gewoonlijk is dat vredig, maar de laatste jaren zijn machines langzaamaan agressief geworden, gewelddadig naar mensen.

En er zijn grotere, gevaarlijkere machines verschenen als Horizon Zero Dawn begint. Zo begint er dus een bijzonder toffe game die zich in een unieke wereld afspeelt!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie 'Tokyo Vice'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Tokyo Vice'

Spannende serie over een journalist die steeds verder verstrikt raakt in de wereld van de Yakuza.

Regie: Josef Kubota Wladyka, Hikari, Michael Mann, e.a. | Cast: Ansel Elgort (Jake), Ken Watanabe (Hiroto Katagiri), Rachel Keller (Samantha), Sho Kasamatsu (Sato), Rinko Kikuchi (Eimi), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 54-64 minuten | Jaar: 2022

Journalist Jake krijgt het voor elkaar om als eerste Amerikaan aan de slag te mogen bij een toonaangevende Japanse krant. Zijn opstandigheid zorgt ervoor dat hij meer dan eens aangekeken wordt als echte 'gaijin', Japans voor vreemdeling, maar het brengt ook op het spoor van een gigantisch verhaal. Echter wel een verhaal waarvan een groot aantal mensen er belang bij heeft dat het niet wordt verteld. Zo raakt Jake langzaam verstrikt in de wereld van de Yakuza.

Tokyo Vice is, zoals te verwachten van een HBO-productie een betrokken regisseur als Michael Mann, een kwalitatief prima serie. Hij ziet er gelikt uit, is mooi belicht en strak gefilmd. Het nachtleven van Tokyo biedt daarvoor met zijn neonlichten ook het perfecte decor. Een uitstekende score ondersteunt de spanning. Als er al iets op aan te merken valt, is dat het allemaal bijna te gelikt en overtuigend is. Tokyo Vice springt er qua stijl maar weinig uit, maar gelukkig weet het verhaal wel van begin tot het eind te boeien.

Bij aanvang wordt Jake door louche Yakuza-figuren onder druk gezet om zijn verhaal niet te publiceren, maar uiteraard lijkt het erop dat hij dat toch wil gaan doen. De vertelling gaat vervolgens terug in de tijd om te laten zien hoe Jake in deze benarde positie terecht gekomen is en vanaf dat moment wordt alles gewoon chronologisch verteld. Gelukkig maar, want dit verhaal heeft geen trucjes nodig. Er is zoveel gekonkel tussen de personages dat meerdere tijdlijnen slechts afgeleid hadden.

Gedurende de serie wordt Jake bijgestaan door verscheidene figuren. Zo is daar zijn baas Eimi. Waar Jake tegen het feit aanloopt dat hij een 'gaijin' is, krijgt zij regelmatig te maken met seksisme. Er wordt goed in beeld gebracht hoe dit haar werk soms bemoeilijkt, maar tegelijkertijd laat ze het er niet zomaar bij zitten en weet ze haar doelen achterna te gaan. Zo krijgt iedereen zijn eigen obstakels en bevat Tokyo Vice geen enkel eendimensionaal personage. Allemaal hebben ze hun goede en slechte kanten.

Dit geldt ook voor hostess Samantha en Yakuzalid Sato. Zij heeft ambities om haar eigen club te openen, maar ook een verleden dat haar achtervolgt. Hij is het stille, gevaarlijke type dat zijn woede lastig onder controle kan houden, maar heeft tegelijkertijd meer in de gaten dan de rest van de wereld lijkt te beseffen. Omdat deze hoofdpersonages allemaal met overtuiging worden neergezet en er langzaam meer over hun achtergronden onthuld wordt, is het makkelijk om iedereen uit elkaar te houden.

Fijn is dat de serie ook zeker wat humor bevat. Soms in de vorm van gekibbel tussen Jake en twee jonge medejournalisten, maar ook de dynamiek tussen Jake en lid Sato is erg leuk. Hoogtepunt is een discussie tussen de twee waar het nummer I Want It That Way van de Backstreet Boys precies over gaat, waarbij Sato de band verdedigt ten opzichte van *NSYNC.

De balans tussen de verhaallijnen is goed en alles grijpt mooi in elkaar. Het voelt nooit alsof een personage met zijn verhaal losstaat van de andere plots. Naarmate de serie vordert, wordt steeds duidelijker dat iedereen compleet gevangen zit in een web van leugens. Iedereen probeert elkaar te slim af te zijn en het is afwachten wie er aan het langste eind zal trekken. Wel betekent het dat als je de laatste afleveringen kijkt, je al merkt dat lang niet alles opgelost gaat worden. Na afloop wil je direct door met een tweede seizoen.

★★★★☆

Tokyo Vice is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars' gaat gewoon nooit eindigen
Series / Nieuws

'Star Wars' gaat gewoon nooit eindigen

Kathleen Kennedy over de franchise die ze gebouwd heeft voor Disney+ en in de bioscoop.

Star Wars bestond ooit alleen uit de Skywalker-films. Maar later kwamen daar twee spin-offs bij en verschillende animatieseries die dieper doken in onder meer de Clone Wars. En nu blijkt dat de franchise wat Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy betreft, nooit eindigt.

Er zijn natuurlijk enorm veel verhalen die verteld kunnen worden in het sterrenstelsel ver, ver weg. Veel verhalen zijn gerelateerd aan die van Luke Skywalker en Darth Vader en minstens zoveel zijn dat niet. Er is ook geen eind in zicht voor wat de franchise allemaal kan doen.

Star Wars eindigt nooit
Tijdens de Star Wars Celebration sprak Variety met Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy en vroeg men haar naar de toekomstplannen met Star Wars.

"We blijven uitbreiden en voortbouwen op The Mandalorian. Ahsoka is daar het vervolg op. En dan komt er wat Jon Watts gaat doen met zijn serie," begon Kennedy.

"Op deze manier kunnen we verschillende momenten in de tijdlijn bekijken. Ook al is er een consistent verhaal, namelijk dat van Star Wars. Daar bouwen we op voort. Dus we denken niet zozeer hierover na als een eenmalig verhaal. We kijken juist constant wat dit echt betekent binnen de lange saga en mythologie die George Lucas bedacht heeft. Zodat het voor altijd door kan gaan, als ik eerlijk ben."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Law & Order' verliest fanfavoriet acteur
Series / Nieuws

'Law & Order' verliest fanfavoriet acteur

Law and Order moet het zonder een van de populairste castleden doen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De oorspronkelijke Law & Order-serie keerde succesvol terug naar televisie met een 21ste seizoen. Er komt ook een 22ste seizoen. Maar zonder een fanfavoriet castlid.

Acteur Anthony Anderson keert namelijk niet nog eens terug als Detective Kevin Bernard. Hij was in de oorspronkelijke reeks van Law & Order, voordat de serie geannuleerd werd, al een fanfavoriete acteur. En hij keerde als een van de paar oorspronkelijke castleden terug. Maar Deadline meldt nu dat Anderson ervoor gekozen heeft zijn rol niet nogmaals te spelen.

Law & Order
Bronnen van Deadline melden dat Anderson Law & Order-bedenker Dick Wolf wilde ondersteunen bij het lanceren van de serie. Maar hij was van plan om na 1 seizoen de brui eraan te geven en doet dat nu ook echt.

Anderson is trouwens niet het enige castlid dat een deal voor slechts 1 jaar tekende. Law & Order-icoon Sam Waterston deed dat ook. Van hem is ook niet bekend of hij terug is voor het 22ste seizoen van Law & Order.

Wel is het goed nieuws dat Waterston (die overigens Jack McCoy speelt) op het podium verscheen van de NBCUniversal presentatie die alle grote series voor het komend televisieseizoen tentoonstelde.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix geeft 'Stranger Things'-kijkers een waarschuwing
Series / Nieuws

Netflix geeft 'Stranger Things'-kijkers een waarschuwing

Stranger Things krijgt een disclaimer omdat er geweld met kinderen in de serie zit.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De eerste aflevering van het vierde seizoen van Stranger Things krijgt een nieuwe disclaimer, naar aanleiding van de dodelijke schietpartij in de Robb Elementary School in Uvalde, Texas.

Variety meldt dat de disclaimer als waarschuwing voor de eerste aflevering van het nieuwe Stranger Things-seizoen geplaatst is voor kijkers in de Verenigde Staten.

Stranger Things-waarschuwing
In de waarschuwing lees je dat de eerste aflevering van Stranger Things verontrustend kan zijn voor kijkers. En Netflix voegt ook toe dat de aflevering geweld met kinderen bevat.

"We hebben dit seizoen van Stranger Things een jaar geleden opgenomen. Maar gezien de recente tragische schietpartij in een school in Texas, kan het zijn dat kijkers de eerste scène van aflevering 1 verontrustend vinden. Het doet ons enorm pijn dat dit verschrikkelijke geweld heeft plaatsgevonden en we denken aan alle families die om het verlies van een geliefde rouwen."

Netflix gaf de eerste acht minuten van het vierde seizoen van Stranger Things recent al vrij, waarin te zien was hoe er op de plek waar Eleven in haar jeugd verbleef, een dodelijk incident plaatsvindt.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zoveel naakt in 'The Boys' dat het ongemakkelijk werd
Series / Nieuws

Zoveel naakt in 'The Boys' dat het ongemakkelijk werd

Jensen Ackles was echt wel geschokt hoeveel naakte figuranten er rondliepen bij The Boys.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Acteurs Antony Starr en Jensen Ackles omschrijven hoe het was om omringd te worden door naakte figuranten tijdens de opnames van het derde seizoen van Prime Video-serie The Boys.

Starr en Ackles vertelden daarover tijdens een interview met Entertainment Weekly. Heel gemakkelijk was het niet volgens hen, tijdens de opnames van Herogasm.

Veel naakt in The Boys
"Het was eigenlijk best een schokkende tijd om naar werk te gaan," begon Starr over de dagen die hij doorbracht met naakte figuranten.

Ackles voegde toe dat het filmen van de beruchte Herogasm-verhaallijn in live-action best een indruk maakte op de crew. "Onze crew keek eigenlijk alsof het iets verschrikkelijks was dat ze meegemaakt hadden, een vreselijke traumatiserende ervaring. En alsof ze hulp nodig hadden van een of andere zelfhulpgroep om hier overheen te komen."

De aflevering Herogasm van The Boys bevat nogal veel naakt, want het is daadwerkelijk een orgie. Eric Kripke: "We zijn er echt wel in geslaagd om wat hartverscheurende, emotionele scènes te laten zien in die orgie. Als er iets is waar The Boys goed in is, dan is het wel je hart breken midden in een orgie!"

2 juni gaat The Boys van start met zijn derde seizoen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het was een topweek op Disney+: Deze series zijn nieuw
Series / Featured

Het was een topweek op Disney+: Deze series zijn nieuw

Disney+ wordt natuurlijk vooral gedomineerd door Obi-Wan Kenobi deze week.

Star Wars-fans stemmen sowieso af op Disney+ deze week, dankzij de lancering van Obi-Wan Kenobi. Die serie is al jaren in de maak en nu eindelijk begonnen!

Obi-Wan Kenobi (seizoen 1): Obi-Wan Kenobi begint aan een cruciale missie, tijdens het bewind van de keizer.

Malcolm in the Middle (seizoen 1-7): Het leven van Malcolm, een jongetje van negen dat van skateboarden houdt en graag met zijn beste vriend Stevie speelt, staat op zijn kop als hij naar de klas voor 'genieën' gestuurd wordt en plotseling omringd is door getalenteerde buitenbeentjes.

Elena of Avalor (seizoen 2 en 3): Elena van Avalor heeft haar magsiche koninkrijk van een boze tovenares bevrijd, en moet nu leren om samen met haar familie en vrienden Avalor te regeren.

Baymax & Mochi (seizoen 1): Baymax en Mochi werken samen om op vlinders te jagen, Hiro's kamer op te ruimen en elkaar op te monteren!

NIEUWE AFLEVERINGEN
9-1-1: Lone Star (S03E08)
This Is Us (S06E13):
The Kardashians (S01E07)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Twee acteurs verlaten 'The Blacklist'
Series / Nieuws

Twee acteurs verlaten 'The Blacklist'

Er blijven zo nog maar weinig acteurs die vanaf het eerste seizoen van de partij waren.

Acteurs Amir Arison en Laura Sohn zullen na de finale van seizoen 9 van The Blacklist niet langer in de serie te zien zijn.[/bn]

Arison speelde sinds het eerste seizoen van de serie de rol van FBI-agent Aram Mojtabi en gold als een fanfavoriet. Sohn speelde de laatste drie seizoenen agent Alina Park.

Er wordt wel gezegd dat Arison, die deze zomer zijn Broadway-debuut maakt in The Kite Runner, zou kunnen terugkeren in een gastrol hier en daar. Vorig jaar verliet Megan Boone, de vrouwelijke hoofdrolspeler van de serie, na acht seizoenen The Blacklist.

[b]Uitgedunde cast

Door al deze veranderingen blijven er nog maar vier acteurs over die vanaf het begin bij de serie betrokken zijn: James Spader (als Raymond Reddington), Diego Klattenhoff (als Donald Ressler), Harry Lennix (als Harold Cooper) en Hisham Tawfiq (als Dembe Zuma).

Er wordt momenteel hard gewerkt aan het tiende seizoen van The Blacklist.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.