search
Waarom 'The Mandalorian' het verwoeste Mandalore bezoekt
Series / Featured

Waarom 'The Mandalorian' het verwoeste Mandalore bezoekt

The Mandalorian gaat dieper duiken in de mythologie van Star Wars en dan met name Mandalore.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het derde seizoen van The Mandalorian reist naar de thuiswereld van de Mandalorians. Dat werd onthuld in nieuwe beelden van het seizoen, dat we pas in februari 2023 kunnen verwachten op Disney+.

In de franchise is de planeet Mandalore vrijwel helemaal verwoest door het Keizerrijk. Maar de Mandalorian reist alsnog naar de planeet om vergiffenis te krijgen voor daden uit het verleden.

The Mandalorian en Mandalore
In seizoen 2 van The Mandalorian had Din Djarin geen andere optie dan zijn helm af te doen. Zo kon hij het kind Grogu redden. Waarmee hij de heilige Way van zijn clan doorbrak en zijn gezicht aan anderen liet zien.

Hij werd daarom geëxcommuniceerd en werd een banneling. Wel een banneling met het Darksaber, waarmee hij eigenlijk zou moeten kunnen heersen over de overblijfselen van de planeet.

De Armorer gaf Din Djarin de opdracht om naar Mandalore te reizen en te baden in de heilige living pools, die in de beskar mijnen van de planeet zijn. Tot hij dat doet, is Din Djarin niet langer een Mandalorian, de manier van leven waar hij zijn hele leven aan gewijd heeft.

Het zal heel erg de vraag zijn wat er gaat gebeuren op die planeet en of Din Djarin zomaar de plek kan vinden in The Mandalorian.

Duidelijk is dat tijdens de Night of a Thousand Tears vrijwel de hele planeet verwoest is en de meeste clans uitgemoord zijn.



Aanbevolen artikelen