search

Ons nieuws van maandag 30 mei 2022

Vierde seizoen 'Borgen' is wellicht het laatste
Series / Nieuws

Vierde seizoen 'Borgen' is wellicht het laatste

Als we Sidse Babett Knudsen mogen geloven is het einde voor de geliefde reeks nabij...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
[b]De Deense dramaserie Borgen doet het sinds jaar en dag uitstekend. Heel wat mensen zijn dan ook fan van de meeslepende reeks. Voor deze fans is er nu echter slecht nieuws.

Er wordt altijd wel een beetje gespeculeerd over de toekomst van een serie zolang er nog geen nieuw seizoen is aangekondigd. Dat hoeft niet te verbazen. Echter is er zelden zo'n uitgesproken mening als deze van Sidse Babett Knudsen nu.

Sidse Babett Knudsen speelt de hoofdrol in Borgen. Zij heeft ondertussen aangegeven dat ze verwacht dat het vierde seizoen het definitieve einde zal zijn van de reeks. Opvallend, want de maker van de reeks, namelijk Adam Price had eerder al te kennen gegeven dat de kans bestaat dat er toch nog een vervolg zal komen.

2 juni
Voor Sidse Babett Knudsen betekende de serie Borgen haar internationale doorbraak. Ondanks het feit dat ze dus voor haar zeer belangrijk is geweest heeft ze aangegeven dat zij van mening is dat het vierde seizoen een mooie afsluiter vormt. Ze geeft daarbij te kennen dat ze er vanuit gaat dat ook Netflix haar daar in zal volgen.

Het vierde seizoen van Borgen moet op moment van schrijven nog verschijnen. Ze staat dan ook gepland voor lancering op 2 juni op streamingdienst Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Star Wars onthult nieuwe baby-versie van bekend personage
Series / Foto's

Star Wars onthult nieuwe baby-versie van bekend personage

Na Baby Yoda komt er nu ook Baby Ahsoka in Tales of the Jedi.

Afgelopen weekend kondigde Lucasfilm en Disney+ een nieuwe en veelbelovende Star Wars-serie aan. In Tales of the Jedi, nog dit jaar op de streamingdienst te zien, duiken namelijk heel wat bekende Star Wars-gezichten op.

Tales of the Jedi zal een aantal korte avonturen in "A Galaxy Far, Far Away". Er komen verhalen voorbij over Ahsoka en Count Dooku met een andere leeftijd dan we gewend zijn. Ook zal Liam Neeson terugkeren om de stem van Qui-Gon Jinn in te spreken.

Eerste foto's van "The origins of Ahsoka"
Het personage Ahsoka Tano, in de live action-series gespeeld door Rosario Dawson, zal in de serie in ieder geval te zien zijn als een baby. Het doet een beetje denken aan Baby Yoda. Het figuurtje zal het ongetwijfeld goed doen in de speelgoedwinkel.

Hieronder zie je via Twitter twee eerste officiële beelden van Ahsoka als baby in Tales of the Jedi.



Overigens verschijnt dit jaar ook nog de animatieserie [i]Star Wars: The Bad Batch[/film]. Eerder vandaag plaatsten we al de trailer voor het tweede seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuwtje over toekomst 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Goed nieuwtje over toekomst 'The Mandalorian'

Seizoen 3 in 2023, maar een vierde seizoen zit ook al in de pijpleiding.

Recent werd duidelijk dat het derde seizoen van The Mandalorian in februari start op Disney+. Misschien zou je denken dat dit het laatste seizoen is, maar nu wordt duidelijk dat er al een vierde seizoen in de maak is.

In interview onthulde Jon Favreau dat hij dolgelukkig is met het maken van de serie en dat hij er nog lang niet klaar mee is. Hij schrijft zelfs aan seizoen vier.

"Met televisie hebben we veel geluk dat we de zaken niet in anderhalf uur of twee uur hoeven te haasten," legde Favreau uit. "We kunnen nu langzaam verhalen vertellen. Dus nu Dave [Filoni] Ahsoka doet, is het goed om te weten dat ik schrijf aan The Mandalorian seizoen 4. Het wordt - hoe moet ik het zeggen - gerichter."

"Ik wilde me echt beperken tot een aantal personages, een persoonlijk verhaal dat zich afspeelt in die wereld... en ook een kans om nieuwe mensen te onthalen die misschien niet op de hoogte zijn," legde Favreau uit tijdens het panel. "Dit werd een oprit. Omdat we personages hebben geïntroduceerd die eerder bestonden, konden ze dankzij de Disney+ streamingdienst alles gaan bekijken."

The Mandalorian in 2024?
De kans is groot dat seizoen vier van The Mandalorian in 2024 debuteert op Disney+. Het jaar waarin vermoedelijk ook seizoen twee van Andor verschijnt en het eerste seizoen van The Acolyte.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spanning en een seriemoordenaar in nieuwe Netflix-serie 'La noche más larga'
Series / Nieuws

Spanning en een seriemoordenaar in nieuwe Netflix-serie 'La noche más larga'

In deze nieuwe reeks is de jacht op seriemoordenaar Simón Lago geopend...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix staat erom bekend hoog in te zetten op Spaanse producties. Het gaat daarbij dan niet alleen om films, maar ook om series. Nu heeft 's werelds grootste streamingdienst de nieuwe reeks La noche más larga aangekondigd.

La noche más larga vertelt het verhaal van een groep gewapende mannen die slechts over één doel blijken te beschikken, namelijk het gevangennemen van de beruchte seriemoordenaar Simón Lago.

Om bovenstaande voor mekaar te krijgen omsingelen ze een tbs-kliniek waarmee ze ook alle vormen van communicatie blokkeren.

Eén nacht
La noche más larga is een miniserie bestaande uit 6 afleveringen. De reeks speelt zich in haar totaliteit af tijdens die ene bewuste nacht.

Spreekt bovenstaande jou ook wel aan en kan je bijgevolg niet wachten om aan de slag te kunnen gaan met deze nieuwe reeks? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Lang wachten hoef je immers niet te doen. De serie is namelijk te bekijken op Netflix vanaf 8 juli 2022.

Het onderstaande filmpje met de aankondiging van de release werd inmiddels door Netflix zelf de wereld ingestuurd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Tales of the Jedi'-foto's laten een baby Ahsoka zien
Series / Nieuws

'Tales of the Jedi'-foto's laten een baby Ahsoka zien

In de recent aangekondigde Tales of the Jedi-serie gaan we een baby Ahsoka zien, wat nieuwe foto's bevestigd hebben.

Later dit jaar kunnen Star Wars-fans genieten van Tales of the Jedi, een serie waarin we onder andere een wel erg jonge Ahsoka te zien krijgen!

Tales of the Jedi is een anthologie animatieserie in het Star Wars-universum, waarin iedere aflevering een ander verhaal vertelt over een van de vele Jedi die geleefd hebben. Een aflevering is dus ook aan Ahsoka toegewijd.

Ahsoka in Tales of the Jedi
Deze nieuwe info werd afgelopen weekend gedeeld tijdens Star Wars Celebration. Naast Ahsoka krijgen we ook Qui-Gon Jinn te zien, met de stem van de originele acteur Liam Neeson. Ook is Count Dooku bevestigd, en zagen we Mace Windu in een afbeelding voorbijkomen. Zou hij ook een terugkeer maken?

In de uitgebrachte afbeeldingen zien we baby Ahsoka gedragen worden door haar moeder op haar planeet Shili.

Ahsoka heeft het er maar druk mee. Sinds haar verschijning in The Mandalorian seizoen 2 was ze ook nog te zien in The Book of Boba Fett, en tevens krijgt ze haar eigen serie in 2023.

Tales of the Jedi verschijnt deze herfst op Disney Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mace Windu verschijnt in Star Wars 'Tales of the Jedi'
Series / Nieuws

Mace Windu verschijnt in Star Wars 'Tales of the Jedi'

Er komt een nieuwe animatieserie in het Star Wars-universum, en Mace Windu gaat er ook in verschijnen.

Afgelopen zaterdag heeft Dave Filoni officieel Tales of the Jedi onthuld, een Star Wars-animatieserie waarin Liam Neeson terugkeert als Qui-Gon Jinn. En, blijkbaar, ook de enige echte Mace Windu.

Dat blijkt uit een afbeelding die online rondgaat, en in de onderstaande Tweet te zien is. Hier zien we Mace Windu inderdaad in de achtergrond staan.

Mace Windu in Tales of the Jedi
Tales of the Jedi is een anthologieserie, wat betekent dat er iedere aflevering een nieuw verhaal wordt besproken dat losstaat van de rest. Zo kan de serie dus steeds een nieuwe Jedi uitlichten, wat in ieder geval het plan lijkt te zijn voor het eerste seizoen.

Tales of the Jedi komt later dit jaar uit en heeft verschillende periodes van de Star Wars-tijdlijn gepakt om te laten zien.

In maart sprak Mace Windu-acteur Samuel L. Jackson nog over een mogelijke terugkeer van de Jedi-meester. Hij zag het zeker weleens gebeuren: "Zeker. Er is een grote geschiedenis van mensen die terugkeren naar Star Wars." Of hij ook open staat om de rol van Mace Windu weer in te vullen? Laten we hopen van wel!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaat 'Obi-Wan Kenobi' langer door?
Series / Nieuws

Gaat 'Obi-Wan Kenobi' langer door?

Obi-Wan Kenobi zou eigenlijk maar zes afleveringen duren, maar Ewan McGregor hint ernaar dat er meer afleveringen komen.

Obi-Wan Kenobi-acteur Ewan McGregor verscheen tijdens de derde dag van Star Wars Celebration als een verrassing een extra keer op het podium, om een wel heel interessante hint te geven. Komen er meer afleveringen van Obi-Wan Kenobi?

Ewan McGregor was afgelopen weekend voor het eerst sinds 17 jaar te zien als Obi-Wan Kenobi, in de Disney Plus-serie met dezelfde naam. Zo ver we weten zien we hem zo nog vier afleveringen voordat het eerste seizoen van Obi-Wan Kenobi afgelopen is. Of toch niet?

Meer afleveringen van Obi-Wan Kenobi?
Dit zei McGregor tijdens de show: "Het was geweldig om de eerste twee afleveringen van Obi-Wan Kenobi te zien. Ik hoop dat jullie genieten van aflevering drie en dan vier en vijf en zes... en zeven en acht en negen ten!"

Helaas blijkt het niet meer dan een droom te zijn, aangezien Comic Book aan Disney om duidelijkheid vroeg en ze reageerden dat het slechts "wishful thinking" was. Jammer, maar niet onverwacht. Foto's van het moment waarop McGregor dit zei, zie je hieronder.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog meer bekende gezichten bevestigd voor 'Ahsoka'
Series / Nieuws

Nog meer bekende gezichten bevestigd voor 'Ahsoka'

Goed nieuws: meerdere bekende personages gaan een live-actie debuut maken in Ashoka!

Ben je een fan van Star Wars Rebels of een van de vele andere animatieseries? Dan hebben we wat goed nieuws voor je: meerdere personages die we hiervan kennen gaan een live-actie debuut maken in Ahsoka!

Dat hebben Jon Favreau en Dave Filoni onlangs bekendgemaakt tijdens een panel gedurende Star Wars Celebration. Er werd over van alles gepraat, maar het publiek beviel niets zo goed als het nieuws over Ahsoka.

Bekende gezichten in Ahsoka
We wisten al langer dat Natasha Liu Bordizzo het personage Sabine Wren voor het eerst in live-actie zou gaan uitbeelden, maar daar zijn nu een aantal bekende gezichten aan toegevoegd: Hera Syndulla, Ezra Bridger en Chopper.

Rosario Dawson gaat uiteraard een terugkeer maken om haar rol als Ahsoka op te pakken, nadat we haar voor het eerst zagen in seizoen 2 van The Mandalorian en later ook nog in The Book of Boba Fett.

Ahsoka is slechts enkele weken geleden begonnen met filmen, dus het duurt nog even voordat we het eerste seizoen te zien krijgen. Gelukkig is er nog genoeg andere Star Wars-content om dit jaar van te genieten. Obi-Wan Kenobi is momenteel bezig, terwijl Andor na de zomer uit moet komen. Helaas is The Mandalorian seizoen 3 verzet naar 2023, het jaar waarin Ahsoka waarschijnlijk dus ook in uit gaat komen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ onthult opnieuw trailer voor 'Star Wars'-serie
Series / Trailer

Disney+ onthult opnieuw trailer voor 'Star Wars'-serie

Na Andor nu ook de eerste beelden uit het tweede seizoen van The Bad Batch.

Het was een mooi weekend als je dol bent op alles wat met Star Wars te maken heeft. In Anaheim in de States vond namelijk Star Wars Celebration 2022 plaats en er was heel wat nieuws over nieuwe series van Disney+.

Zo kregen we nieuws over de aankomende live action-series als Andor, Ashoka en Skeleton Crew[/i] en de nieuwe animatieserie Tales of the Jedi. Op de laatste avond was er nog meer nieuws.

Trailer voor seizoen 2 van The Bad Batch
Verleden jaar verscheen op Disney+ het eerste seizoen van de animatieserie The Bad Batch. Nu zijn er de eerste beelden uit seizoen twee.

De serie zet de geanimeerde avonturen van Clone Force 99 voort. De ster van de serie, Dee Bradley Baker, die de hele "Bad Batch" inspreekt, was aanwezig tijdens het event. Eerder tweette hij: "Ik ben enthousiast over waar we zijn geweest, maar vooral over waar we naartoe gaan!"

Tijdens het event werd onthuld dat er een tijdsprong is tussen seizoen één en twee, waardoor de jonge Omega iets ouder is en de pantsers van het team een nieuw uiterlijk hebben. Later dit jaar zal The Bad Batch terugkeren op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-fans leggen enorme fout bloot
Series / Nieuws

'Star Wars'-fans leggen enorme fout bloot

De Star Wars-franchise blijkt een behoorlijk opvallende fout te bevatten?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Star Wars-saga is er een die een belangrijke plek in de harten van veel fans heeft veroverd en behoudt. Bijna niets kan verkeerd zijn, althans, binnen de kaders die de fans stellen.[/bn]

Natuurlijk is er kritiek geweest. Maar zelden wees men op een grote fout die massaal steun kreeg!

[b]Star Wars-fout

In de film Star Wars: The Phantom Menace gaat een jonge Anakin Skywalker als voormalig slaaf mee met Jedi Qui-Gon Jinn en Obi-Wan Kenobi naar de Jedi-tempel om daar zijn training te beginnen.

Zijn spaarzame spullen neemt hij mee in een rugzak. En niet een bijzondere futuristische rugzak, maar eentje die er vrij standaard uitziet en een doodnormaal hengsel heeft.

Waar men in het Star Wars-universum door hyperspace kan vliegen, en volgens bedenker George Lucas geen ritsen of bh's meer nodig heeft (ja, dat laatste zei hij echt), hebben mensen dus nog wel rugzakken nodig.

Hieronder de Tweet waarin een fan zich er flink aan kan ergeren. Een Tweet die richting de 100.000 (!) likes gaat.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fanfavoriete 'The Blacklist'-acteur over zijn vertrek na 9 jaar
Series / Nieuws

Fanfavoriete 'The Blacklist'-acteur over zijn vertrek na 9 jaar

The Blacklist verliest wederom een van zijn grootste sterren, na 9 seizoenen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Aram-acteur Amir Arison vertelt waarom hij na negen seizoenen de brui geeft aan The Blacklist.

The Blacklist volgt Raymond 'Red' Reddington, een belangrijke crimineel die zich vrijwillig overgeeft bij de FBI. Hij helpt hen in ruil voor zijn vrijheid om de meest gevaarlijke criminelen van de wereld te pakken. Arison is sinds seizoen 1 met regelmatige basis te zien, als series regular.

The Blacklist-exit
Arison speelt in de serie The Blacklist de rol van Aram Mojtabai, een cyber expert van de FBI, die het agentschap helpt criminelen op te jagen.

Maar naast zijn negen seizoenen als Aram bij The Blacklist, is Arison druk bezig geweest met ander werk in televisieseries, films en regisseerde hij zelfs een documentaireserie over de 8-jarige Tatianna Bernard.

Tegenover Deadline legt hij uit te vertrekken om "de jeugddroom van een Broadway-stuk te vervullen". Hij speelt de rol van Amir in The Kite Runner. "De producenten, studio en het netwerk zijn enorm begripvol geweest voor mijn keuze en Aram blijft 'in leven' zodat ik terug zou kunnen keren."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit 'Obi-Wan Kenobi'-personage trekt forse kritiek
Series / Nieuws

Dit 'Obi-Wan Kenobi'-personage trekt forse kritiek

De serie rond Obi Wan Kenobi heeft een wel heel eendimensionaal personage.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans zijn helemaal blij met de genuanceerde stijl waarin Obi-Wan Kenobi zijn verhaal tot nu toe verteld. Maar een van de personages verdeelt hen enorm!

Het gaat om nieuwkomer Moses Ingram, die de rol van de Third Sister speelt, ook wel bekend als Inquisitor Reva. Zij is er enorm op gebrand om Obi-Wan te pakken, al weten we nog niet waarom. Maar de bitterheid waarmee Ingram de rol van Reva speelt kan echt niet unaniem op lof rekenen.

Obi-Wan Kenobi
De serie Obi-Wan Kenobi speelt zich tien jaar na de Jedi Purge af. Obi-Wan, die zich nu Ben noemt, worstelt met het trauma dat hij overhield aan de dood van zijn 'broer' Anakin en het sterrenstelsel dat nu onderdrukt wordt. Hij beschermt Luke Skywalker, maar leeft als banneling in de woestijn.

Als de Inquisitors landen op Tatooine, en daar op een Jedi Knight jagen, zien we dat de Third Sister het nog altijd voorzien heeft op de titelheld.

Zij is een traditionele en vrij typische schurk. Ze is sadistisch, lokale bewoners boeien haar niet en ze is best roekeloos. Sterk genoeg ook om voor problemen te zorgen bij onze titelheld.

En lang niet iedereen blijkt hier fan van:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Better Call Saul'-fans moeten zich zorgen maken
Series / Nieuws

'Better Call Saul'-fans moeten zich zorgen maken

Bouwt Better Call Saul nu op naar het einde en de dood van Kim Wexler?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Better Call Saul medebedenker Peter Gould zegt dat fans zich terecht zorgen maken over het lot van Kim Wexler in het zesde en laatste seizoen van de serie.

De serie Better Call Saul werd bedacht door Gould en Vince Gilligan en volgt Slippin' Jimmy voordat hij de advocaat van Walter White, Saul Goodman, werd en uiteindelijk zelfs Gene Takovic. Better Call Saul verkent de effecten van alles om zich heen om Jimmy.

Better Call Saul
Fans weten dat Jimmy, Mike en Gus het allen levend redden tot het einde van Better Call Saul. Maar de lotsbestemmingen van andere prominente personages zijn ongewis. Fans vrezen bijvoorbeeld enorm voor het lot van Kim, die enorm thuis blijkt te zijn in de onderwereld van New Mexico.

De speculatie is dan ook dat Kim het einde van Better Call Saul niet levend haalt. En wat medebedenker Gould betreft, zou het heel goed kunnen dat fans zich terecht zorgen maken.

"Alles wat ik kan zeggen, is dat het grootste compliment dat we konden krijgen, is dat mensen zich zorgen maken over Kim Wexler. En dat is echt terecht."

Better Call Saul gaat in juli verder met het tweede en laatste deel van zijn zesde (en laatste) seizoen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegt 7 nieuwe series toe deze week: Dit zijn ze
Series / Featured

Netflix voegt 7 nieuwe series toe deze week: Dit zijn ze

Check hier de preview die we elke week publiceren op al het nieuws van Netflix.

Zeven nieuwe series kan je vanaf deze week streamen op Netflix. We duiken in het nieuwe aanbod van 's werelds grootste streamingdienst van dit moment.

VANAF 2 JUNI
Borgen - Power & Glory: De carrière van minister van buitenlandse zaken Birgitte Nyborg staat op het spel wanneer een conflict over olie in Groenland een internationale crisis dreigt te worden.

Green Mothers' Club: Vijf moeders in een competitieve basisschoolgemeenschap houden hun vijanden goed in de gaten, maar elkaar nog meer, terwijl afgunst en geheimen hun leven overhoopgooien.

VANAF 3 JUNI
Twee Zomers: Een groep hechte vrienden komt weer bijeen voor een luxe vakantie, tientallen jaren nadat een van hen seksueel werd aangerand door anderen in de groep.

The Perfect Mother: Een toegewijde moeder, overtuigd dat haar dochter niet schuldig is aan moord, ontdekt verontrustende waarheden als de scheidslijn tussen slachtoffer en dader vervaagt.

As the Crow Flies: Een jonge fan wurmt zich naar binnen bij de redactie van een ervaren presentator. Ze krijgt te maken met de donkere kant van ambitie, afgunst en gezien willen worden.

Floor Is Lava (seizoen 2): Teams nemen het tegen elkaar op in kamers vol met lava. Ze springen van stoelen, hangen aan gordijnen en slingeren aan kroonluchters. Nee, serieus.

Surviving Summer (seizoen 1): Een rebelse tiener uit New York wordt van school gestuurd en verbannen naar Australië. Daar zorgt ze voor opschudding in de vriendenkring van een jonge surfer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 nieuwe series op HBO Max, Netflix en Prime Video wil je niet missen
Series / Featured

Deze 3 nieuwe series op HBO Max, Netflix en Prime Video wil je niet missen

Elke maandag zetten we drie toffe tips voor je op een rij die je niet wil missen.

Elke maandag blikken we vooruit op de nieuwe week in streaming. Net als elke week hebben we weer gekeken naar de grootste streamingdiensten van dit moment: Netflix, Disney+, Prime Video en HBO Max.

Deze week hebben we drie tips van HBO Max, Netflix en Prime Video voor je. Laten we er meteen in duiken!

VANAF 31 MEI OP HBO MAX
The Tower: Een ervaren agent en een tienermeisje vallen ter dood vanaf een flatgebouw in zuidoost-Londen. Een vijf jaar oud jongetje en de kersverse politie-officier Lizzie Griffiths blijven achter op het dak van het gebouw, maar worden vervolgens vermist. Detective Sergeant Sarah Collins wordt ingeroepen om de zaak te onderzoeken, in de hoop Lizzie te vinden voordat haar iets overkomt, en om de naargeestige waarheid achter deze flatgebouwdoden te ontdekken.

VANAF 2 JUNI OP NETFLIX
Borgen - Power & Glory: De carrière van minister van buitenlandse zaken Birgitte Nyborg staat op het spel wanneer een conflict over olie in Groenland een internationale crisis dreigt te worden.

VANAF 3 JUNI OP PRIME VIDEO
The Boys (seizoen 3): The Boys is een leuke en krankzinnige kijk op wat er gebeurt als superhelden - die net zo populair zijn als beroemdheden, net zo invloedrijk als politici, en net zo vereerd als goden - hun superkrachten misbruiken in plaats van ze voor het goede te gebruiken. The Boys, een groep burgerwachten, willen de corrupte superhelden een halt toeroepen en zetten hun heroïsche zoektocht voort naar de waarheid over The Seven en Vought - het miljarden conglomeraat dat de superhelden beheert en hun vuile geheimen in de doofpot stopt. Het zijn de schijnbaar machtelozen tegen de supermachtigen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom 'The Mandalorian' het verwoeste Mandalore bezoekt
Series / Featured

Waarom 'The Mandalorian' het verwoeste Mandalore bezoekt

The Mandalorian gaat dieper duiken in de mythologie van Star Wars en dan met name Mandalore.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het derde seizoen van The Mandalorian reist naar de thuiswereld van de Mandalorians. Dat werd onthuld in nieuwe beelden van het seizoen, dat we pas in februari 2023 kunnen verwachten op Disney+.

In de franchise is de planeet Mandalore vrijwel helemaal verwoest door het Keizerrijk. Maar de Mandalorian reist alsnog naar de planeet om vergiffenis te krijgen voor daden uit het verleden.

The Mandalorian en Mandalore
In seizoen 2 van The Mandalorian had Din Djarin geen andere optie dan zijn helm af te doen. Zo kon hij het kind Grogu redden. Waarmee hij de heilige Way van zijn clan doorbrak en zijn gezicht aan anderen liet zien.

Hij werd daarom geëxcommuniceerd en werd een banneling. Wel een banneling met het Darksaber, waarmee hij eigenlijk zou moeten kunnen heersen over de overblijfselen van de planeet.

De Armorer gaf Din Djarin de opdracht om naar Mandalore te reizen en te baden in de heilige living pools, die in de beskar mijnen van de planeet zijn. Tot hij dat doet, is Din Djarin niet langer een Mandalorian, de manier van leven waar hij zijn hele leven aan gewijd heeft.

Het zal heel erg de vraag zijn wat er gaat gebeuren op die planeet en of Din Djarin zomaar de plek kan vinden in The Mandalorian.

Duidelijk is dat tijdens de Night of a Thousand Tears vrijwel de hele planeet verwoest is en de meeste clans uitgemoord zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.