search
Star Wars steunt 'Obi-Wan Kenobi'-actrice na haatberichten
Series / Nieuws

Star Wars steunt 'Obi-Wan Kenobi'-actrice na haatberichten

Star Wars toont steun voor een Obi-Wan Kenobi-actrice die haatberichten heeft ontvangen na de eerste twee afleveringen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Over het algemeen zijn de eerste twee afleveringen van Obi-Wan Kenobi goed bevallen, maar toch worden niet alle aspecten door iedereen even goed gewaardeerd. Via het officiële Twitter-account spreekt Star Wars uit tegen haatberichten.

Moses Ingram, de actrice die Reva speelt in Obi-Wan Kenobi, heeft sinds de eerste twee afleveringen van Obi-Wan Kenobi op Disney Plus verschenen te maken met een onaangename groep uit de Star Wars fanbase die het personage niet lijken te waarderen. Nu heeft Star Wars via Twitter laten weten dat ze de actrice volledig welkom heten.

Haatberichten
De haatberichten die online te vinden waren bekritiseerden met name het acteerwerk van Ingram, hoewel er helaas ook racistische opmerkingen gemaakt werden.

Het Twitter-kanaal van Star Wars gaat hier tegenin door te zeggen dat ze trots zijn om Ingram tot de Star Wars-familie welkom te heten. Ze zijn enthousiast om haar verhaal mee te maken en als iemand haar onwelkom probeert te laten voelen, hebben ze maar een ding te zeggen: "we resist."



Het personage Reva is onderdeel van de Inquisitors, oftewel een organisatie Jedi-jagers. Reva lijkt een obsessie te hebben met Obi-Wan Kenobi, een van de meest legendarische Jedi die Order 66 heeft overleefd en nog ergens rondwandelt.

Na tien jaar vindt ze hem eindelijk, maar ze belooft hem niet te vermoorden. In plaats daarvan onthult ze aan het einde van aflevering twee dat ze Obi-Wan naar Darth Vader gaat brengen, wat een grote schok is voor Obi-Wan. Hij dacht immers dat zijn voormalige student dood was.

De derde aflevering van Obi-Wan Kenobi verschijnt vandaag (1 juni) op Disney Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen