search
'Obi-Wan Kenobi' zorgt voor enorm plotgat
Series / Nieuws

'Obi-Wan Kenobi' zorgt voor enorm plotgat

De serie rond Obi Wan Kenobi zorgt voor een plotgat rond de Grand Inquisitor.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De eerste twee afleveringen van Obi-Wan Kenobi verschenen afgelopen vrijdag en sinds gisteren kun je ook de derde op Disney+ streamen.

De serie rond Obi-Wan Kenobi laat heel wat connecties zien tussen de prequelfilms en de sequelfilms en legt nieuwe elementen van het canon bloot. De onderlinge verbondenheid heeft nu ook tot wat (kleine) problemen geleid. Dat blijkt vandaag uit een diepere blik in Obi-Wan Kenobi.

Obi-Wan Kenobi-plotgat
Aflevering 2 van Obi-Wan Kenobi laat zien hoe de Grand Inquisitor de zoektocht naar Obi-Wan leidt. Maar dat gaat allerminst gemakkelijk.

Aan het einde van een tumultueuze scène, wordt de Grand Inquisitor door Reva Sevander door zijn borst gestoken met haar lichtzwaard. Met zeer dodelijke gevolgen, lijkt het.

En dat is een plotgat. We weten namelijk dat de Grand Inquisitor een grote rol heeft in Star Wars: Rebels, een animatieserie die zich enkele jaren na Obi-Wan Kenobi afspeelt.

De gemakkelijkste uitleg is dat de Grand Inquisitor overleefd heeft, maar flink moest herstellen. Immers werd Darth Vader doormidden gehakt en overleefde hij ook. En Fennec Shand was dood, tot men besloot dat ze dat toch niet was.

Een andere mogelijkheid is dat de Grand Inquisitor geen kloon is.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen