search
'House of the Dragon' verbetert dit personage uit de boeken
Series / Nieuws

'House of the Dragon' verbetert dit personage uit de boeken

Nadat hij de serie alvast gezien heeft, zegt schrijver George R.R. Martin dat 'House of the Dragon' een bepaald personage verbetert.

Game of Thrones ontving gedurende de laatste paar seizoenen vooral kritiek vanwege het slechte schrijfwerk, wat de ooit geliefde personages liet veranderen in zwakke versies van zichzelf. House of the Dragon lijkt deze fout vooralsnog niet te maken.

George R.R. Martin, de schrijver van de boekenreeks A Song of Ice and Fire en de spin-off Fire and Blood - waar House of the Dragon op gebaseerd is - heeft de eerste negen afleveringen van de serie alvast gezien. Hij geeft aan dat een bepaald personage verbetert is ten opzichte van man die we uit het boek kennen.

George R.R. Martin over House of the Dragon
Het gaat om koning Viserys, die gespeeld wordt door Paddy Considine. Martin geeft aan onder de indruk te zijn van de manier waarop Considine het personage speelt, en dat hij Viserys een "tragische koninklijkheid" geeft die de Viserys uit het boek nooit wist te bereiken.

Zoals Martin aangeeft op zijn blog, is dit niet de eerste keer dat een van zijn boekpersonages verbeterd is voor tv. Shae uit Game of Thrones wordt door Martin omschreven als een "diepgaander, rijker en meer genuanceerd" personage dan haar boekversie.

House of the Dragon gaat 12 augustus van start op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen