search

Ons nieuws van zondag 5 juni 2022

Enorme retcon in 'Star Trek: Strange New Worlds'
Series / Nieuws

Enorme retcon in 'Star Trek: Strange New Worlds'

In de meest recente aflevering van Star Trek: Strange New Worlds vindt een enorme retcon plaats over Spock en Chapel.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In aflevering 5 van Star Trek: Strange New Worlds vindt een enorme retcon plaats, wat betreft de relatie tussen de twee personages Spock en Chapel.

In Star Trek: The Original Series zien we Nurse Christine Chapel (Majel Barrett) regelmatig flirten met Mr. Spock (Leonard Nemoy), maar veel verder dan dat komt het niet. Dit vooral omdat Spock een erg statisch personage is in de serie en niet veel emotie toont. In Star Trek: Strange New Worlds gaat dat anders.

Retcon in Star Trek: Strange New Worlds
De vriendschap tussen Christine en Spock lijkt namelijk een stuk emotioneler te zijn. Christine houdt nog steeds van het flirten, maar Spock reageert er meer op. Ook andere personages, zoals Cadet Nyota Uhura valt het op dat er iets gebeurt tussen de twee.

Aan het einde van de laatste aflevering die we tot nu toe hebben gezien, is het duidelijk dat Nurse Chapel romantisch geïnteresseerd is in Spock. Met de gebeurtenissen van Star Trek: The Original Series in het achterhoofd, wordt het interessant om in de gaten te houden hoe dit af gaat lopen.

Star Trek: Strange New Worlds is nu te checken op Paramount+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze keuze in 'Superman & Lois' wordt alsmaar gekker
Series / Nieuws

Deze keuze in 'Superman & Lois' wordt alsmaar gekker

De manier waarop de schrijvers van Superman & Lois de rest van het Arrowverse blijven negeren, wordt alsmaar gekker.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is al langer een probleem in Superman & Lois dat de schrijvers ervoor gekozen hebben Supergirl en de rest van het Arrowverse te negeren, maar in de laatste aflevering heeft het een nieuw dieptepunt bereikt.

Op een enkele cameo van John Diggle uit Arrow na, heeft Superman & Lois zijn uiterste best gedaan om de rest van het Arrowverse te vermijden. Origineel was de coronacrisis hier de reden voor, maar aangezien de productie hier nu geen last meer van zou moeten hebben is dit niet langer een geldig excuus. Toch worden de keuzes die gemaakt worden er niet logischer op.

Supergirl in Superman & Lois?
In de laatste aflevering van Superman & Lois, aflevering 12 van seizoen 2 getiteld "Lies That Bind," bedenkt Superman een wel heel ingewikkeld plan wat zoveel makkelijker gemaakt had kunnen worden als ze Supergirl er gewoon bij zouden betrekken.

Superman moet namelijk een erg sterk voorwerp vernietigen, wat hij niet alleen kan. De gezamenlijke kracht van twee Kryptonians is hiervoor nodig, waardoor Superman zijn vastzittende halfbroer Tal-Rho benadert voor hulp. Dit leidt weer tot een uitstapje naar Smallville zodat Tal-Rho zijn excuses aan kan bieden aan Lois Lane voor alles wat hij haar aangedaan heeft.

Het is een zeer uitgebreid plan, en ook nog eens onnodig als je beseft dat hij ook gewoon Supergirl om hulp had kunnen vragen. Maar daar zit het probleem dus: de schrijvers weigeren de connectie te maken met de rest van het Arrowverse, wat de boel eigenlijk alleen maar verwarrender maakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' verbetert dit personage uit de boeken
Series / Nieuws

'House of the Dragon' verbetert dit personage uit de boeken

Nadat hij de serie alvast gezien heeft, zegt schrijver George R.R. Martin dat 'House of the Dragon' een bepaald personage verbetert.

Game of Thrones ontving gedurende de laatste paar seizoenen vooral kritiek vanwege het slechte schrijfwerk, wat de ooit geliefde personages liet veranderen in zwakke versies van zichzelf. House of the Dragon lijkt deze fout vooralsnog niet te maken.

George R.R. Martin, de schrijver van de boekenreeks A Song of Ice and Fire en de spin-off Fire and Blood - waar House of the Dragon op gebaseerd is - heeft de eerste negen afleveringen van de serie alvast gezien. Hij geeft aan dat een bepaald personage verbetert is ten opzichte van man die we uit het boek kennen.

George R.R. Martin over House of the Dragon
Het gaat om koning Viserys, die gespeeld wordt door Paddy Considine. Martin geeft aan onder de indruk te zijn van de manier waarop Considine het personage speelt, en dat hij Viserys een "tragische koninklijkheid" geeft die de Viserys uit het boek nooit wist te bereiken.

Zoals Martin aangeeft op zijn blog, is dit niet de eerste keer dat een van zijn boekpersonages verbeterd is voor tv. Shae uit Game of Thrones wordt door Martin omschreven als een "diepgaander, rijker en meer genuanceerd" personage dan haar boekversie.

House of the Dragon gaat 12 augustus van start op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze schurk zagen we bijna al eerder in 'Obi-Wan Kenobi'
Series / Nieuws

Deze schurk zagen we bijna al eerder in 'Obi-Wan Kenobi'

Obi-Wan Kenobi-schrijver Joby Harold heeft onthuld dat we een iconische schurk al bijna eerder zagen in de serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Mocht je de eerste drie afleveringen van Obi-Wan Kenobi nog niet gezien hebben, dan is dit je laatste spoiler warning. Goed, dan over naar het nieuws: het had niet veel gescheeld of we hadden Darth Vader al veel eerder gezien in Obi-Wan Kenobi!

Niet dat we nu zo lang hebben moeten wachten totdat ieders favoriete slechterik, aangezien we de man in pak voor het eerst zagen aan het einde van de tweede aflevering. In aflevering drie kwam hij voor het eerst écht in actie. Maar het had eerder kunnen gebeuren.

Darth Vader in Obi-Wan Kenobi
In een nieuw interview met Nerdist zegt Obi-Wan Kenobi-schrijver Joby Harold het volgende:

"In de originele versie van dit alles - Vader verscheen al veel eerder in de verhaalvertelling, en zijn naam werd hier en daar al gesproken. Maar ik dacht ik van 'laten we het iets rustiger aan doen, geduldig zijn en eerst opbouwen wie Obi-Wan was.' En dan introduceren we het idee dat hij bestaat, wat eindigt met Obi-Wan die zegt 'Anakin.'"

En zo is het precies gegaan. Obi-Wan sprak de naam uit van de persoon die ooit zoveel voor hem betekende, en we zien hoe Darth Vader in zijn bacta tank aan wordt gekleed.

Ondanks dat Darth Vader dus eerder had kunnen verschijnen, zagen we hem al sneller dan velen van te voren hadden verwacht. Het feit dat we halverwege het seizoen al een duel tussen meester en leerling hebben gehad, suggereert dat een volgende ontmoeting er nog aan zit te komen.

Nieuwe Obi-Wan Kenobi-afleveringen staan iedere woensdag op Disney Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix wordt volstrekt overwonnen door deze serie
Series / Featured

Netflix wordt volstrekt overwonnen door deze serie

Stranger Things wint van alles op Netflix op dit moment, meer dan wat dan ook!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Elke zondag kijken we naar de drie meest bekeken series op Netflix in Nederland van dit moment. Helaas veranderde er dit weekend eigenlijk vrij weinig!

Nog altijd domineert de serie Stranger Things alle andere shows die je maar op Netflix kunt zien. Gek is dat eigenlijk niet, gezien de immense populariteit en het feit dat de show op dit moment wereldwijd alle vier de seizoenen in de top tien van Netflix heeft staan. Net zo goed bekeken is het eerste seizoen van de serie The Lincoln Lawyer, die hopelijk een nieuw seizoen krijgt van Netflix. En hekkensluiter is Entrevias.

De drie grote series op dit moment
Hieronder zetten we de drie grote series op Netflix van dit moment op een rij:

1. Stranger Things (seizoen 4): Nadat een jongetje is verdwenen, komen in een stadje mysterieuze zaken aan het licht, zoals geheime experimenten, bovennatuurlijke krachten en een vreemd meisje.

2. The Lincoln Lawyer: Topadvocaat Mickey Haller uit L.A. is na een ongeluk aan de kant gezet. Hij start zijn carrière "” en zijn bekende Lincoln "” weer op als hij een moordzaak aanneemt.

3. Entrevias: Wanneer zijn tienerkleindochter slachtoffer wordt van de drugsdealers die zijn buurt overnemen, neemt een boze oorlogsveteraan het heft in eigen handen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 series wil je niet missen als je fan bent van 'Borgen'
Series / Featured

Deze 3 series wil je niet missen als je fan bent van 'Borgen'

Borgen: Power and Glory is nu op Netflix te zien en we zetten 3 tips van de streamingdienst op een rij.

Borgen - Power & Glory is nu op Netflix te zien. We zetten drie toffe tips op een rij die volgens Netflix ook zeker de moeite van het kijken waard zijn als je hiermee klaar bent.

De serie Borgen - Power & Glory is niet eens zo heel lang te zien op Netflix; sinds donderdag. Maar is nu al een grote hit! Hier in Nederland wordt Borgen - Power & Glory ook goed bekeken. Genoeg reden voor ons om te kijken welke series ook helemaal de moeite waard zijn volgens Netflix zelf.

Drie toffe tips
We zetten drie tips op een rij rond Borgen - Power & Glory. We hebben daarbij niet gekeken naar series die lijken op het politieke Borgen, maar naar tips van Netflix zelf. Dat brengt ons vooral Scandinavische shows!

Hinterland: Een getroebleerde rechercheur ruilt Londen om voor het landelijke Wales. Hij komt terecht op een plek waar de geheimen even duister zijn als z'n eigen geheimen.

Sorjonen: Een getalenteerde rechercheur neemt een baan in een klein plaatsje om meer tijd door te brengen met zijn gezin, maar krijgt te maken met een reeks schokkende moordzaken.

Bron: Als er een lijk gevonden wordt op de brug tussen Denemarken en Zweden, gaan Deense en Zweedse detectives op zoek naar de dader.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 7 series zijn nu nieuw op Prime Video
Series / Featured

Deze 7 series zijn nu nieuw op Prime Video

Prime Video voegde weer een paar nieuwe titels toe aan zijn behoorlijk grote aanbod.

Elke zondag zetten we op een rij welke series zoal nieuw zijn op Prime Video. Deze week debuteerden er weer een mooie zeven nieuwe series op de streamingdienst.

Het gaat om twee series waarvan een compleet nieuw seizoen is toegevoegd. En dan zijn er vijf nieuwe afleveringen. We duiken erin!

Chicago Med (seizoen 5): Producer en Emmy Award-winnaar Dick Wolf presenteert "Chicago Med" -- de nieuwste reeks in de "Chicago" serie -- een meeslepend inkijkje in de dagelijkse hectiek van het spliksplinternieuwe traumacentrum van de stad en de levens van de dappere artsen, verplegers en medewerkers die het centrum draaiende houden.

Animanimals (seizoen 1): De Animanimals zijn dieren met kleine gekke eigenschappen. Elk van hen beleeft een absurd avontuur dat alleen hij of zij zou kunnen meemaken. En tijdens het zoeken naar een oplossing voor dat absurde avontuur, leert het dier een belangrijke (kleine) les over het leven.

NIEUWE AFLEVERINGEN
Million Dollar More (S01E13)
Million Dollar Island (S01E13)
This Is Us (S06E13)
Lovestruck High (S01E07 en S01E08)
According to Kids (S01E02 en S01E03)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.