Nieuwe HBO Max-serie lanceert met 100% op Rotten Tomatoes!

Irma Vep scoort bijzonder goed, de nieuwe serie van HBO Max.

Jim Pedd, 13-06-2022 10:25

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

HBO lanceerde de serie Irma Vep, een remake van de gelijknamige film van Olivier Assayas. Ditmaal maakt hij een miniserie met Alicia Vikander in de hoofdrol.
Zij is te zien als Mira, een Amerikaanse filmster die zich niet meer thuisvoelt bij haar carrière en een recente breakup. Zij reist naar Frankrijk om de rol van Irma Vep te spelen in een remake van de Franse stomme film Les Vampires.

De recensies
De serie blijkt een gigantische hit te zijn. Hieronder doen we een greep uit de recensies.

The Atlantic: "De nieuwe Irma Vep-serie lijkt helemaal gebouwd te zijn voor cinefielen. Maar hij is toegankelijk en zelfbewust in de manier waarop het de moderne entertainmentindustrie eert."

The Ringer: "Irma Vep was al een diep metaverhaal. Het verfilmen als HBO-serie met Alicia Vikander in de hoofdrol, brengt het risico met zich mee dat het plot helemaal verloren gaat. Maar gelukkig blijkt de regisseur nog genoeg te zeggen te hebben over Hollywood."

IGN: "Het is een slow burn als het aankomt op het plot. Maar als je ervan houdt om naar de wereld van het maken van films en series te kijken, en atypische verhalen, dan is Irma Vep er een die je wil zien."

TIME Magazine: "Assayas heeft zijn vroegere film niet direct opnieuw gemaakt, maar eerder binnenstebuiten gekeerd, sommige ideeën uitgebreid en anderen in elkaar laten storten. Hij heeft nieuwe personages en subplots uitgevonden en wat van zijn eerdere vragen over kunst en obsessie in onze vreemde nieuwe era bekeken."

De consensus? "Kattenkruid voor cinefielen en een zeer welkome spotlight voor de betoverende Alicia Vikander. Irma Vep is een waardige uitbreiding van het cinematische opus van schrijver en regisseur Olivier Assayas."


Lees meer over: HBO Max, Irma vep, recensies

Populair nieuws