'Lord of the Rings'-serie doet dit compleet anders dan de films

'Lord of the Rings'-serie doet dit compleet anders

The Lord of the Rings: The Rings of Power heeft een duidelijke rol voor mensen met een biculturele achtergrond.

Jim Pedd, 17 juni 2022 om 14:34

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Acteur Lenny Henry zal de rol van de Harfoot Sadoc Burrows spelen in de aankomende serie The Lord of the Rings: The Rings of Power van Prime Video.
Henry belooft in een interview over The Lord of the Rings: The Rings of Power dat mensen van kleur "centraal zullen staan in deze fantasyserie". Henry sprak over de kracht van representatie en vertelde iets over de achtergrond van zijn personage.

The Lord of the Rings: The Rings of Power
"Als je het niet kan zien, kan je het niet zijn," vertelde Henry. "Eindelijk zullen kinderen in deze serie zien dat mensen van kleur ook een centrale plek hebben in een fantasyserie. We zijn heel zichtbaar in deze wereld en dat vind ik enorm opwindend."

Henry's Harfoot-personage behoort tot een nomadische stam, beweegt mee met het weer en de vruchtbaarheid van voedselgronden. "We hebben grote karavanen op houten wielen en zijn heel goed in het verbergen van dingen, omdat mensen veel groter dan ons zijn en vaak voor problemen zorgen."

De serie The Lord of the Rings: The Rings of Power is vanaf 2 september te zien op Prime Video.

We volgen in de serie meerdere verhalen van verschillende personages. Het geheel wordt een verhaal van 50 uur, verspreid over vijf seizoenen.
Bron: GameSpot

Lees meer over: The Lord of the Rings The Rings of Power, The Lord of the Rings, Prime Video

Populair nieuws