search

Ons nieuws van zaterdag 18 juni 2022

Recensie Netflix-serie 'God's Favorite Idiot'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'God's Favorite Idiot'

Een nietszeggende uitverkorene gaat de strijd aan met Satan, maar interessant of grappig wordt het nooit.

Regie: Michael McDonald, Sheila Waldron | Cast: Ben Falcone (Clark Thompson), Melissa McCarthy (Amily Luck), Usman Ally (Mohsin Raza), Ana Scotney (Wendy), Chris Sandford (Tom), Kevin Dunn (Gene), Steve Mallory (Frisbee), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 22-30 minuten | Jaar: 2022

Een doorsnee Amerikaanse man wordt door God gekozen om haar woord te verspreiden. Deze komische premisse ontaardt al snel in oeverloze gevechten tussen engelen, demonen, God en Satan. Op een enkel moment na valt er dan ook weinig te lachen in deze komedieserie. De personages blijven te mat en nooit lijken de makers het hebben aangedurfd een gewaagde keuze te maken.

Clark Thompson loopt op een avond zijn tuin in op zoek naar een van zijn katten, waarna een wel hele lokale wolk op hem begint te regenen. Vervolgens wordt hij ook nog eens door bliksem geraakt. Het gevolg van dit voorval is dat Clark nu 'glowt': zijn hele lichaam produceert licht. Dit leidt tot veel verbazing bij zijn omgeving. In eerste instantie is het onduidelijk waardoor dit licht is ontstaan, maar als God voor Clark verschijnt op het toilet van zijn werk wordt het een en ander al snel duidelijk.

Alhoewel Clark het hoofdpersonage is, is hij eigenlijk vrij nietszeggend. De titel van de serie suggereert dat hij misschien een idioot zou zijn, maar hij is eigenlijk ook te middelmatig om volledig dom te zijn. Clark houdt van katten, zijn vader en heeft een oogje op collega Amily. Dat is alles wat we over hem te weten komen. Het is dan ook erg moeilijk om met dit personage mee te leven.

Collega Amily is een van de eersten die het schijnen van Clarks lichaam van dichtbij meemaakt. Amily wordt echter niet geloofd, omdat ze altijd aan de drank of de drugs zit. In eerste instantie biedt de vrij absurde Amily, die zich op een soort scootmobiel met drie wielen verplaatst, lekker veel tegengas aan de ietwat timide en saaie Clark. Helaas krijgt Melissa McCarthy gedurende het seizoen steeds minder ruimte om dit komische personage verder uit te werken.

De humor verdwijnt sowieso vrij snel als Satan op aarde landt om Clark om te brengen. Een groepje collega moet voor de nodige komische afleiding zorgen, maar de toon van de grappen lijkt in niks overeen te komen met de dreigende apocalyps. Er wordt erg veel tijd besteed aan een gek kapsel of een stinkende kaars. Het is sowieso onduidelijk waarom de werklocatie van Clark zoveel ruimte krijgt. Ergens lijkt er een onbeduidende werksitcom te schuilen tussen al het godsdienstelijke geweld.

De vraag dringt zich op of het niet interessanter was geweest als het wilde karakter van Amily wat meer zou botsen met die van brave borst Clark? Doordat zelfs de verschijning van Satan binnen de gebaande paden blijft, wordt de behoefte aan wat conflict alleen maar groter. Clark, die al weinig inhoud heeft, wordt nergens echt uitgedaagd tot enige actie waarvoor hij buiten zijn comfortzone moet treden. Daarom speelt het grootste deel van de serie zich ook bij hem thuis of op zijn werk af.

De boodschap die Clark uiteindelijk van God moet verspreiden is dat alle religies gelijk zijn en dat degene die kwaad doen uit de naam van God slecht zijn. Dit sentiment is natuurlijk mooi, maar uiteindelijk volkomen betekenisloos in een serie waar toch vooral referenties aan de Bijbel de boventoon voeren. Ook Mohsin, een personage dat als moslim is opgevoed, is vooral zijn kennis over de Bijbel aan het spuwen. Zo lijkt Clark toch vooral door een christelijke God te zijn gekozen.

Clarks strijd met Satan lijkt ook vooral gestoeld op het christendom, alhoewel het wel lijkt te gaan om een erg cartoonesk begrip ervan. Satan probeert mensen over te halen met lekkere taarten, steekt de middelvinger op naar kinderen en duwt naar wellust mensen aan de kant. Het goed versus kwaad in de serie ontaardt al snel in veel verwijzingen naar Harry Potter en The Lord of the Rings. Niet dat hier enige betekenis in zit, maar vooral om de gebrekkige theologische kennis en de vele gaten in het script te kunnen verbergen.

De matte uitwerking van God's Favorite Idiot is vooral erg zonde voor al het talent dat aan de serie heeft meegewerkt. Het script geeft de getalenteerde komedieacteurs erg weinig om mee te werken. Een absoluut dieptepunt is de overduidelijke product placement voor een bekend Amerikaans koffiemerk, door God tevoorschijn getoverd, waarna de personages stuk voor stuk declameren hoe lekker deze koffie wel niet is. Zo lijkt de ware betekenis van een serie vol lege leuzen en onvolwassen grappen toch nog duidelijk te worden: God is er natuurlijk vooral om het Amerikaanse bedrijfsleven te steunen.

★★☆☆☆

God's Favorite Idiot is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max voegde 16 nieuwe series toe deze week
Series / Featured

HBO Max voegde 16 nieuwe series toe deze week

Check hier het complete nieuwe aanbod op HBO Max. Dit zijn alle nieuwe series.

HBO Max voegt consequent, elke week, weer heel wat nieuw materiaal toe aan zijn aanbod. Deze week waren er vijf nieuwe series met nieuwe seizoenen en nog eens 11 series met nieuwe afleveringen.

Rap Battlefield (seizoen 1): León en Rafaela willen meedoen in de competitieve wereld van het freestyle rappen. Samen zullen ze hun rivalen verslaan en hun eigen obstakels overwinnen. Andy helpt ze met hun sociale netwerk.

The Cleaning Lady (seizoen 1): Een Cambodjaanse arts komt naar de VS voor een behandeling om haar zoon te redden. Als het systeem faalt, moet ze onderduiken. Ze wordt schoonmaakster voor de georganiseerde misdaad. Met haar intelligentie vindt ze haar weg in de criminele onderwereld.

Baptiste (seizoen 1): Julien Baptiste verblijft in Amsterdam en wordt uitgenodigd door zijn oude vlam Martha. Zij vraagt om zijn hulp bij het opsporen van de vermiste meisje Natalie. Het derde seizoen is een zenuwslopende rit vol onverwachte wendingen.

Liar (seizoen 1 en 2): In de zesdelige thriller Liar spelen Joanne Froggatt en Ioan Gruffudd Laura Nielson en Andrew Earlham. Hun wederzijdse aantrekkingskracht leidt tot een date die verstrekkende gevolgen zal hebben voor henzelf en hun families.

Peppa Pig (seizoen 1-4): Peppa Pig is een tekenfilmserie over een heel lief klein varkentje dat bij haar kleine broertje George, haar moeder en pappa varken woont. Peppa maakt de leukste avonturen mee met haar vriendjes en vriendinnetjes.

NIEUWE AFLEVERINGEN
Irma Vep (S01E02)
Roswell, New Mexico (S04E02)
Gentleman Jack (S02E08)
Pause with Sam Jay (S02E04)
Legacies S04E20)
[i]Barry
(S03E08)
The Baby (S01E08)
The Time Traveler's Wife (S01E05)
Superman & Lois (S02E14)
Kung Fu (S02E14)
Only My Way with Irina Rimes (S01E06 en S01E07)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
David Duchovny wil meer 'The X-Files' maken
Series / Nieuws

David Duchovny wil meer 'The X-Files' maken

David Duchovny is toch nog niet klaar met de The X-Files franchise, maar kan dat wel?

The X-Files-acteur David Duchovny staat er nog altijd voor open om weer terug te keren voor een nieuwe toevoeging aan de langlopende sci-fi serie.

Duchovny maakte in 1993 zijn debuut als FBI-agent Fox 'Spooky' Mulder. Hij was te zien naast Gillian Anderson als Agent Dana Scully, zijn pragmatische partner die niet zo geloofde in de samenzweringen waar Mulder juist wel van was. De twee maakten veel paranormale avonturen mee in negen seizoenen, waarna de serie in 2001 tot een einde kwam.

Terugkeer naar The X-Files
The X-Files kreeg met de jaren twee films (in 1998 en 2008) en een spin-off genaamd The Lone Gunmen. Ook keerde The X-Files terug met een miniserie op Fox in 2016, waarna in 2018 nog een elfde seizoen verscheen.

Sindsdien is het stil en liet Anderson zelfs weten geen trek meer te hebben in een terugkeer. Voor Duchovny is het echter nog goed mogelijk!

"Ik denk dat er nog altijd wat dingen zijn voor onze personages om ons druk om te maken. Als je je realiseert dat Chris de serie in 1993 maakte en daarna in 2016, en wist te voorspellen hoe 2022 eruit kwam te zien, dan ben je toch benieuwd wat hij nu te vertellen heeft? Ik zou dat wel doen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Breaking Bad' krijgt mogelijk meer spinoffs na 'Better Call Saul'
Series / Nieuws

'Breaking Bad' krijgt mogelijk meer spinoffs na 'Better Call Saul'

AMC houdt de deur open voor meer avonturen die zich afspelen in Albuquerque, New Mexico.

Volgens Dan McDermott, hoofd van entertainment bij AMC Studios, zullen er potentieel meer series komen die zich afspelen in het Breaking Bad/Better Call Saul-universum. Alles hangt echter wel af van de bedenkers van de eerder genoemde series.

Na het immense succes van Breaking Bad, dat eindigde in 2013, werd in 2015 de serie Better Call Saul gelanceerd. Hierin zien we hoe Walter White's slinkse advocaat Saul Goodman (Bob Odenkirk) zich opwerkt tot volwaardig advocaat.

Breaking Badder
In 2019 was er daarnaast ook de Netflix-film El Camino: A Breaking Bad Movie, waarin we zagen hoe het Jesse Pinkman verging na de gebeurtenissen uit Breaking Bad. Het universum van deze projecten wordt dus nu mogelijk verder uitgebreid.

Tijdens een recent interview met Variety, liet McDermott zich uit over de mogelijkheid om het Breaking Bad-universum verder uit te breiden nadat Better Call Saul later deze zomer eindigt. Hij zei er het volgende over:

"Ik kan je zeggen dat ik als ik ook maar iets kan doen om de bedenkers Vince en Peter aan te moedigen om meer te doen in dit universum, dat ik het meteen zal doen... Je kunt het beter aan hun vragen, maar bij ons staat de deur altijd open. Als de telefoon overgaat en Vince, Peter en onze vrienden bij Sony een nieuwe serie willen maken, gaan we daar meteen in mee."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 loeispannende series op Netflix om nu te kijken
Series / Nieuws

3 loeispannende series op Netflix om nu te kijken

Zin in een spannende serie? Misschien zijn dit drie series die je kunt gaan kijken.

Er staan heel wat series op Netflix, van komedies tot horrorseries. Hieronder zie je drie uiteenlopende series die toch zeer spannend zijn. Nog niet gezien? Zet ze op je watchlist.

Peaky Blinders | Kijk nu | 6 seizoenen
Het is 1919 in Birmingham, Engeland. Een beruchte bende wordt er geleid door Tommy Shelby, een misdaadbaas die de maatschappelijke ladder wil beklimmen. Recent werd het zesde en laatste seizoen online gezet. Met namen als Cillian Murphy, Sam Neill, Helen McCrory, Paul Anderson, Iddo Goldberg, Annabelle Wallis en Tom Hardy.



First Kill | Kijk nu | 1 seizoen
Verliefd worden is lastig voor de tieners Juliette en Calliope: de een is vampier, de ander vampierjager - en beiden zijn klaar om hun eerste slachtoffer te maken. Het eerste seizoen van deze vampierserie heeft rollen voor Sarah Catherine Hook, Imani Lewis, Elizabeth Mitchell, Aubin Wise en Gracie Dzienny.



The Lincoln Lawyer | Kijk nu | 1 seizoen
Na de film is er nu ook een prima ontvangen serie met namen als Manuel Garcia-Rulfo, Neve Campbell, Becki Newton, Angus Sampson en Jazz Raycole. Topadvocaat Mickey Haller uit L.A. is na een ongeluk aan de kant gezet. Hij start zijn carrière - en zijn bekende Lincoln - weer op als hij een moordzaak aanneemt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze sterke serie wordt grijs gebinged op Netflix
Series / Nieuws

Deze sterke serie wordt grijs gebinged op Netflix

De misdaadserie The Lincoln Lawyer erg sterk van start op Netflix.

De prima ontvangen misdaadserie The Lincoln Lawyer blijft het sterk doen op Netflix. De serie staat al een tijdje online, maar blijft het wereldwijd erg goed doen in de Netflix Top 10.

Vorige maand bracht de streamingdienst het eerste seizoen uit van The Lincoln Lawyer, een nieuwe bewerking van de geliefde boekenreeks van Michael Connelly. Manuel Garcia-Rulfo speelt de hoofdrol.

The Lincoln Lawyer ontving positieve recensies van critici en is sinds zijn debuut een vaste waarde in de Netflix Top 10. Nu zijn er meer cijfers die het succes van The Lincoln Lawyer ondersteunen.

Sterke kijkcijfers voor The Lincoln Lawyer
Eerder deze week heeft Neilsen de streaminggegevens vrijgegeven voor de grootste titels in de Stets van 16 tot 22 mei, de eerste week nadat The Lincoln Lawyer werd uitgebracht. De Lincoln-advocaat versloeg gelijk Ozark op de streamer.

Gedurende die zeven dagen werd The Lincoln Lawyer in totaal 1,85 miljard minuten bekeken. Ozark, dat op de tweede plaats bleef hangen, werd die week iets minder bekeken met 1,1 miljard minuten.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Marvel-serie opeens voor Disney+ aangekondigd
Series / Nieuws

Nieuwe Marvel-serie opeens voor Disney+ aangekondigd

Ook de Marvel-held Wonder Man gaat binnenkort naar de streamer Disney+.

Met Thor: Love and Thunder en Ms. Marvel zijn er dit jaar al drie series en twee films in het Marvel Cinematic Universe verschenen. En komende jaren blijft de stroom met Marvel-helden onophoudelijk.

Eind vorig jaar tekende Destin Daniel Cretton een deal met Marvel om het vervolg op Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings te regisseren en een MCU-serie voor Disney+ te produceren.

Destijds ging iedereen ervan uit dat Cretton's Marvel-serie een spin-off van Shang-Chi zou zijn. The Hollywood Reporter heeft echter onthuld dat de serie Simon Williams, de held die bekend staat als Wonder Man, zijn introduceren.

Wonder Man komt naar Disney+
Wonder Man werd in 1964 gecreëerd door Stan Lee en tekenaars Jack Kirby en Don Heck. Hij moest een eenmalige Avengers-schurk zijn. Simon Williams was een in ongenade gevallen zakenman die een deal sloot met de Masters of Evil om zo superkrachten te krijgen.

Daarmee kon hij zich bij de Avengers aansluiten met als doel hen van binnenuit te verraden. Simon koos uiteindelijk de kant van de Avengers, ook al wist hij dat het hem zijn leven zou kosten. Simon "stierf", maar niemand sterft ooit echt in strips. Hij herrees in de jaren '70 en werd lid van de Avengers.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans dol op Sylvester Stallone als maffiabaas in 'Tulsa King'
Series / Trailer

Fans dol op Sylvester Stallone als maffiabaas in 'Tulsa King'

Sylvester Stallone wordt een maffiabaas in zijn eerste echte eigen tv-serie.

Paramount+ heeft gisteren de teaser trailer online gezet voor de nieuwe misdaaddramaserie van Yellowstone-bedenker Taylor Sheridan. Die serie heet Tulsa King waarin Sylvester Stallone de hoofdrol speelt in zijn eerste vaste tv-rol. Fans zijn er dol op!

In de serie speelt Sly het personage Dwight Manfredi, een maffiabaas uit New York die na een gevangenisstraf van 25 jaar vrijkomt en zonder pardon door zijn baas naar Oklahoma wordt verplaatst om daar criminele operaties op te zetten.

Zonder bestaande connecties en zonder steun van zijn maffia-familie, bouwt hij langzaam een crew van onwaarschijnlijke bondgenoten op om zijn eigen criminele imperium te stichten.

Fans dol op Tulas King!
Online lijken er vooral positieve reacties te zijn op de eerste korte preview. Fans zijn vooral dol op dat Sly weer eens een opvallende rol heeft in een productie van grote namen en met grote namen.

De eerste twee afleveringen gaan op 13 november in première, gevolgd door wekelijkse nieuwe afleveringen.



Meer grote namen
Andrea Savage, Martin Starr, Max Casella, Domenick Lombardozzi, Vincent Piazza, Jay Will, A.C. Peterson en Garrett Hedlund hebben ook rollen in de serie.

Terence Winter fungeert als de showrunner en schrijver van de serie en produceert samen met Sheridan, Stallone, David C. Glasser, Ron Burkle, Bob Yari, David Hutkin, Allen Coulter en Braden Aftergood.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Flash' lost complex verhaal Diggle onbevredigend op
Series / Nieuws

'The Flash' lost complex verhaal Diggle onbevredigend op

The Flash rondt het verhaal van John Diggle dan eindelijk af. Maar niet bevredigend.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie The Flash loste een en ander aan onafgeronde verhalen op. We zagen in het nieuwe seizoen hoe Barry Allen samenwerkte met een nieuwe Speedster in Central City: Dr. Meena Dhawan. Maar zij bleek te werken met Dr. Eobard Thawne, wat onmogelijk zou moeten zijn!

Maar los daarvan bevatte deze aflevering van The Flash het einde van een verhaal dat begonnen werd in de finale van Arrow, namelijk dat de Green Lantern te zien zou kunnen zijn.

Diggle geen Green Lantern
John Diggle bleek nog altijd te leven en actief te zijn met het doosje met groen licht dat hij gekregen had. Acteur David Ramsey keerde ook weer terug voor deze aflevering en het heeft er alle schijn van dat zijn verhaal af is.

Diggle probeerde het mysterieuze doosje te openen sinds de finale van Arrow, maar slaagde daar telkens niet in. Omdat Thawne uit de toekomst komt, nam Diggle aan dat de schurk wel zou kunnen helpen. Thawne legde uit dat het doosje alleen gaat naar de mensen die op een kruispunt staan en klaar zijn om hun lot te kiezen.

Het doosje ging dicht omdat Diggle daar niet klaar voor is. Maar goed, hij kon een houding vinden om toch weer het doosje te openen. Maar nadat Diggle alles in het universum zag, de mogelijkheden die het bood, wees hij het weer af. Hij legde het doosje weg, dat daarop ineens verdween.

Waarmee Diggle zijn kosmische lotsbestemming afwees omdat het hem niet terug leidde naar zijn familie.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Westworld' onthult opvallende titels seizoen 4
Series / Nieuws

'Westworld' onthult opvallende titels seizoen 4

Westworld van HBO keert over een paar dagen terug met zijn nieuwe seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Met nog tien dagen te gaan tot de release van het vierde seizoen van Westworld, is de trailer nu eindelijk te zien. En die is precies zo trippy en onvoorspelbaar als we zijn gaan verwachten van de serie.

HBO kwam eerder deze maand al met een eerste poster voor Westworld seizoen 4, en voegde daar later de trailer aan toe. We zien hoe mensen en hosts vechten om te overleven.

Westworld seizoen 4
Seizoen 4 van Westworld ziet er weer heel opvallend uit, en krijgt acht afleveringen. De boel gaat op zondag 26 juni van start en op 14 augustus rondt HBO het uitzenden van dit nieuwe seizoen van Westworld af.

De afleveringen kregen nu ook eindelijk hun titels. Die zetten we hieronder op een rij. Wat de eerste aflevering betreft, is niet zeker of de afleveringtitel echt nog aangekondigd moet worden, of dat TBA (afkorting voor 'to be announced') echt de titel is.

Hieronder de titels op een rij:

TBA
Well Enough Alone
Annees Folles
Generation Loss
Zhuangzi
Fidelity
Metanoia
Que Sera Sera

We weten nog niet wie de afleveringen allemaal regisseren. Co-showrunner Lisa Joy schreef in elk geval de première en deed dat samen met William Bromell. Co-showrunner Jonathan Nolan verzorgde samen met Alison Shapker de finale.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Game of Thrones'-serie is een slecht idee
Series / Nieuws

Nieuwe 'Game of Thrones'-serie is een slecht idee

Jon Snow krijgt een serie in het universum van Game of Thrones, maar waarom?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

nHBO werkt aan een Game of Thrones-vervolg rond Jon Snow. De serie is misschien niet het beste idee, zelfs al keert acteur Kit Harington terug als Jon Snow.

De serie Game of Thrones was seizoenenlang een wonder op televisie. Met bijzondere momenten zoals de dood van Ned Stark, de Red Wedding en de briljant gefilmde Battle of Winterfell. Maar het creatieve team maakte controversiële keuzes tegen de tijd dat het laatste seizoen verscheen.

Game of Thrones spin-off
Twee van de meest opvallende delen van het verhaal van Jon Snow, waren zijn missie tegen de White Walkers en zijn familiegeschiedenis als Targaryen en de ware erfgenaam voor de Iron Throne.

De Night King en de White Walkers waren verslagen. Bran Stark is nu de koning van Westeros. Bovendien hebben de kijkers het land achter de Wall al gezien en de Wildlings in al hun glorie kunnen zien. Hoe intrigerend kan de nieuwe Game of Thrones-serie dan nog zijn?

Een duidelijk verhaal ligt er wel, namelijk hoe Jon Snow met zijn leven na de Wildlings door ging, in een land zonder White Walkers. Er moet meer zijn achter de Wall, dat we nog niet gezien hebben in Game of Thrones en niet te zien zal zijn in House of the Dragon.

De kans lijkt groot dat deze Game of Thrones-serie snel veel commentaar gaat trekken.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings'-serie maakt dit heel bijzonder
Series / Nieuws

'Lord of the Rings'-serie maakt dit heel bijzonder

The Lord of the Rings: The Rings of Power wordt nog best complex qua talen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Lord of the Rings: The Rings of Power komt in september naar Prime Video. We krijgen dan verschillende van de mythische volkeren te zien die Tolkiens Midden-Aarde bevolkten.

In een interview vertelde Leith McPherson, de talencoach van The Lord of the Rings: The Rings of Power, over hoe het aangevlogen werd bij de verschillende talen.

The Lord of the Rings: The Rings of Power-talen
The Lord of the Rings: The Rings of Power brengt de talen Quenya en Sindarin terug, die van de Elfen in de Tweede Era waren. De goddelijke spraak van de elfen werd bewust ontworpen als een goddelijke, die van de Orcs juist als scherp verschil.

Quenya is volgens McPherson bewust lyrisch en mooi, de taal van de Orcs is ontworpen als "belediging naar de luisteraar. Het moet vreselijk voelen om te spreken en te horen. Het is hard, vol rauwe en ruwe klanken. Alle talen zijn een fysieke handeling voor de luisteraars. De elfentaal is een mooie ervaring, Orcs is verschrikkelijk."

De taal van de dwergen is ook heel bewust vormgegeven. "Deze volkeren zijn verbonden aan de Aarde, aan steen om specifiek te zijn. Het roept hun erg solide aanwezigheid op. Het is mooi, maar heeft een rauwe kwaliteit, een gevoel van gewicht."

The Lord of the Rings: The Rings of Power is vanaf 2 september te zien op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Snowpiercer' eindigt na 4 seizoenen
Series / Nieuws

'Snowpiercer' eindigt na 4 seizoenen

De bekende serie Snowpiercer krijgt nog een vierde seizoen en dan is het klaar.

De tv-serie Snowpiercer gaat niet langer door. Een woordvoerder van het oorspronkelijke netwerk TNT zegt in een verklaring: "We kunnen bevestigen dat Snowpiercer zal eindigen na een succesvolle reeks met meerdere seizoenen op TNT."

Het vierde seizoen van de serie is momenteel in productie, dat dus het laatste zal zijn. De contracten van de acteurs moesten verlengd worden, maar dat ging niet door. De acteurs kunnen andere rollen aannemen zodra ze de opnames van dat laatste seizoen zijn afgerond, dat volgend jaar wordt uitgezonden.

De serie volgt de passagiers van een voortdurend rijdende trein die de laatsten van de mensheid vervoert nadat de wereld een bevroren woestenij is geworden. Daveed Diggs, Sean Bean, Jennifer Connelly, Iddo Goldberg, Katie McGuinness, Rowan Blanchard en Clark Gregg hebben de hoofdrollen.

Eerste seizoen sterk ontvangen
De serie kreeg lovende kritieken en sterke beoordelingen en werd gezien als het beste gescripte drama op alle door advertenties ondersteunde Amerikaanse kabelzenders in 2020.

Het was echter ook de laatst overgebleven originele scriptserie op TNT die uit de scriptbusiness stapt nu het nieuwe moederbedrijf Warner Bros. Discovery zijn verschillende zenders en streamingdiensten opnieuw op één lijn brengt.

In Nederland volg je Snowpiercer op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ voegde 14 (!) series nieuw toe
Series / Featured

Disney+ voegde 14 (!) series nieuw toe

Disney+ maakt er wederom een best drukke week van met behoorlijk wat nieuw aanbod.

7 nieuwe afleveringen en 7 series met een nieuw seizoen. Dat is de oogst van het aanbod op Disney+ deze week! We zetten alle nieuwe toevoegingen op een rij.

T.O.T.S. (seizoen 1 en 2): Pip the Penguin en Freddy the Flamingo zijn Junior chauffeurs bij T.O.T.S., de Tiny Ones Transport Service, waar ze de taak hebben om alle schattige babydieren naar hun ouders te brengen.

Soprano: Sing or Die (seizoen 1): Deze vierdelige documentairereeks is een Franse Disney+ Original productie. Het geeft voor de allereerste keer inzicht in het leven en de carrière van de van de meest populaire Franse zanger van zijn generatie.

Love, Victor (seizoen 3): De serie volgt Victor, een nieuwe leerling op Creekwood High School, tijdens zijn zoektocht naar zichzelf. Victor heeft het moeilijk thuis, moet zijn plekje vinden in een nieuwe stad en worstelt met zijn geaardheid. Wanneer het hem bijna t eveel wordt, roept hij de hulp in van Simon om door de ups en downs van de middelbare school te navigeren.

Family Reboot (seizoen 1): Family Reboot gaat over gezinnen die het zo druk hebben met hun eigen leven dat ze het contact met elkaar zijn kwijtgeraakt. In elke aflevering laat een gezin hun drukke agenda's, telefoons en afleidingen thuis voor een reis van een week onder leiding van een gids van Family Reboot, gericht op het herstellen van het contact en de familiebanden.

Dictator's Rulebook (seizoen 1): Een onderzoek naar de methoden die dictators van de 20e eeuw gebruikten om de macht te grijpen en te behouden. Elke aflevering richt zich op de tactieken van een andere tiran.

American Crime Story (seizoen 1-3): American Crime Story vertelt de verhalen van wereldberoemde misdaadzaken die veel stof deden opwaaien. De zaak van O.J. Simpson wordt gezien vanuit het perspectief van de advocaten die onderhandelen achter de schermen en manoeuvreren tussen beide zijden van de rechtbank. Een combinatie van vertrouwen vanuit de vervolgers, sluwheid vanuit de verdediging en de geschiedenis met de Afro-Amerikaanse gemeenschap van de LAPD geeft de jury wat ze nodig had: redelijke twijfel. De moord op modegigant Gianni Versace werd tevens breeduit in de pers besproken en liet meer dan genoeg vragen achter voor alle betrokkenen.

America's Funniest Home Videos: Animal Edition (seizoen 1): NatGeo ontmoet America's Funniest Home Videos in het ultieme nieuwe dierenprogramma met hilarische huisdieren, geweldig wild en alles ertussenin.

NIEUWE AFLEVERINGEN
This Is Us (S06E16)
Obi-Wan Kenobi (S01E05)
Ms. Marvel (S01E02)
El Galán. La TV cambió, él no. (S01E02)
Big Sky (S02E10)
9-1-1: Lone Star (S03E11)
The Kardashians (S01E10)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.