search
'Snowpiercer' is klaar: er komt geen vijfde seizoen

'Snowpiercer' is klaar: er komt geen vijfde seizoen

De toch best populaire TNT-serie Snowpiercer komt na het komende vierde seizoen tot een einde.

Jim Pedd
TNT heeft besloten na seizoen 4 een punt te zetten achter Snowpiercer. De post-apocalyptische televisieserie is gebaseerd op de film van Bong Joon-ho uit 2013, en de graphic novel van Jacques Lob, Benjamin Legrand en Jean-Marc Rochette uit 1982, Le Transperceneige.

Snowpiercer ging in mei 2020 van start en nam het publiek mee naar het jaar 2026. De laatste overblijfselen van de mensheid reizen op een luxe trein rond de wereld, die veranderd is in een bevroren woestenij. Snowpiercer heeft hoofdrollen voor Jennifer Connelly, Daveed Diggs, Mickey Sumner, Alison Wright, Iddo Goldberg en Susan Park. Veteranen als Steven Ogg, Rowan Blanchard, Sean Bean, Chelsea Harris en Archie Panjabi voegden zich later bij het ensemble.

Vierde en laatste seizoen
De eerste drie seizoenen van Snowpiercer zijn allemaal gemengd ontvangen. Lof is er voor het centrale sci-fi mysterie, maar kritiek op de manier waarop de serie het bronmateriaal verfilmt en de soms wel heel matige plots.

Maar Snowpiercer is een succes bij de kijker, mede door de uitzendingen op Netflix. Nog voordat het derde seizoen van start ging, werd al een vierde besteld. Maar dat wordt het laatste.

Deadline meldt dat officieel besloten is door TNT om een punt te zetten achter Snowpiercer. Dat komt doordat de opties op de castleden verliepen na seizoen 4, dat nu opgenomen wordt in Canada.

TNT besloot die opties niet te verlengen, vermoedelijk omdat dit te duur werd.Aanbevolen artikelen