search

Ons nieuws van zondag 19 juni 2022

Disney+ heeft goed nieuws voor 'Zootropolis'-fans
Series / Nieuws

Disney+ heeft goed nieuws voor 'Zootropolis'-fans

De film Zootropolis wordt een reeks korte animatiefilmpjes op de streamer van Disney.

Als onderdeel van de Annecy Animation Festival-presentatie heeft Disney een premièredatum aangekondigd voor de aanstaande Zootopia spin-offserie Zootopia+ op de streamer Disney+. Dit meld Cinelinx.

De serie met korte afleveringen gaat terug naar de snelle zoogdiermetropool en duikt dieper in de levens van enkele van de personages uit de film: de poolspitsmuis Fru Fru, de getalenteerde tijgerdansers van Gazelle en de luiaard Flash.

Er werden geen details gegeven over hoe de afleveringen gaan verschijnen op Disney+, hoewel in het verleden korte series op de streamer van Disney over het algemeen in één keer online zijn gezet.

Spin-off van Zootopia
Zootopia of Zootropolis verscheen in 2016 en was een groot succes voor Disney. Er werd ruim een miljard opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa's en de film won de Academy Award, Golden Globe, Critics' Choice Movie Award en Annie Award voor beste animatiefilm.

De eerste aflevering van Zootopia+ of Zootropolis+ staat vanaf 9 november op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fan van 'Peaky Blinders'? Check dan deze 3 series op Netflix
Series / Featured

Fan van 'Peaky Blinders'? Check dan deze 3 series op Netflix

Peaky Blinders is deze week de onbetwiste nummer 1 op Netflix, welke series tipt de streamingdienst?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Peaky Blinders scoort enorm op Netflix. Het zesde en laatste seizoen werd eerder dit jaar uitgezonden op lineaire televisie door de BBC. Maar inmiddels is het seizoen ook op Netflix te zien.

Daar doet Peaky Blinders het zo goed, dat deze helemaal bovenaan de toplijst staat! Tijd dus om even te kijken welke drie series Netflix je allemaal tips als je van Peaky Blinders houdt Dat brengt ons tot drie opvallende nieuwe series.

De drie series die je wil zien als je van Peaky Blinders houdt
Hieronder drie series die je zeker wil zien als je van Peaky Blinders houdt:

Rebellion: Dublins gewelddadige Paasopstand van 1916 vormde het begin van een lang en bloedig conflict tussen Britse strijdkrachten en Ierse revolutionairen.

Taboo: Een lang dood gewaande avonturier keert terug naar Londen om de dood van zijn vader te wreken. Hij krijgt echter te maken met de Oost-Indische Compagnie.

Frontier: In het Noord-Amerika van de achttiende eeuw vechten meedogenloze pelsjagers en ondernemers om de heerschappij over de bonthandel vanuit de machtige Hudson's Bay Company.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' nu al van de troon gestoten bij Netflix
Series / Featured

'Stranger Things' nu al van de troon gestoten bij Netflix

Netflix heeft deze week een nieuwe nummer 1, maar hoelang houdt die het vol?

Iets sneller dan we misschien hadden verwacht, is Stranger Things van de troon gestoten op Netflix. De serie debuteerde eind mei op de streamingdienst en stond sindsdien ongeslagen bovenaan de toplijst. Tot Peaky Blinders met zijn zesde en laatste seizoen kwam.

Stranger Things verloor in de eerste week van Peaky Blinders al van de BBC-serie, en staat deze week nog op de tweede plaats. De nummer drie is een geheel nieuwe serie van Netflix, eentje die duidelijk gericht is op een jong publiek: First Kill. Die laatste serie draait om twee tieners die verliefd worden op elkaar, maar dat is bijna niet te doen. De een is een vampier en de ander een vampierjager. Als dat maar goed gaat.

De top drie
Dit is de top drie op Netflix deze week:

1. Peaky Blinders: Het is 1919 in Birmingham, Engeland. Een beruchte bende wordt er geleid door Tommy Shelby, een misdaadbaas die de maatschappelijke ladder wil beklimmen.

2. Stranger Things: Nadat een jongetje is verdwenen, komen in een stadje mysterieuze zaken aan het licht, zoals geheime experimenten, bovennatuurlijke krachten en een vreemd meisje.

3. First Kill: Verliefd worden is lastig voor de tieners Juliette en Calliope: de een is vampier, de ander vampierjager "“ en beiden zijn klaar om hun eerste slachtoffer te maken.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video voegt 10 series nieuw toe: Dit zijn ze
Series / Featured

Prime Video voegt 10 series nieuw toe: Dit zijn ze

Dit zijn alle nieuwe series die je vanaf nu kunt zien op Prime Video.

Elke zondag zetten we de series op een rij die Prime Video nieuw heeft toegevoegd. Deze week zijn het vijf series met nieuwe seizoenen, en vijf series waarvan nieuwe afleveringen verschenen zijn, waaronder natuurlijk The Boys.

Lego Jurassic World: The Secret Exhibit: O.O.P.S.I., de nieuwe kunstmatige intelligentie die het Park runt, ontspoort en zorgt zo voor gevaarlijke situaties, terwijl een dief zich voordoet als een stagiair en een ei steelt waar een nieuw ras dinosaurus in zit!

The Summer I Turned Pretty (seizoen 1): Een nieuwe serie gebaseerd op de New York Times' bestseller. Iedere zomer gaan Belly en haar gezin naar Fishers' strandhuis in Cousins. Iedere zomer is hetzelfde… tot Belly zestien wordt. Relaties komen onder druk te staan, waarheden worden blootgelegd en Belly zal voor altijd veranderen. Het is een zomer van eerste liefde, eerste hartzeer en opgroeien "“ het is de zomer waarin ze mooi wordt.

The Pogmentary (seizoen 1): Paul Pogba is een sportster. Hij is wereldkampioen voetbal, een iconisch speler van Manchester United en heeft een vrij ongewone persoonlijkheid, op het veld en eraf. Maar hij komt voor een keerpunt in zijn leven te staan.

The Lake (seizoen 1): The Lake vertelt het verhaal van de Canadese huisjeservaring van Justin (35), een pas gescheiden homoseksuele man die opnieuw contact probeert te leggen met Billie (16), de dochter die hij ter adoptie had afgestaan, terwijl hij met zijn stiefzus Maisy-May vecht om het bezit van het familiehuisje.

NIEUWE AFLEVERINGEN
The Boys (S03E05)
Glad IJs (S01E05)
Million Dollar More (S01E15)
Million Dollar Island (S01E15)
Jachtseizoen (S02E02)
This Is Us (S06E16)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-fans door het dolle heen
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-fans door het dolle heen

Jon Snow krijgt een serie en daar hebben fans heel uiteenlopende meningen over.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Game of Thrones krijgt een vervolg in de vorm van een televisieserie die duikt in het verhaal van Jon Snow en de Wildlings. Fans worden helemaal wild van het idee.

Helemaal aan het einde van Game of Thrones zien we hoe Jon Snow samen met Tormund Giantsbane en de Wildlings voorbij de IJsmuur in het noorden van Westeros trekt, en richting een ongewisse toekomst gaat. Jon is verbannen voor de moord op koningin Daenerys. Wat er daarna met hem gebeurt is niet bekend, maar HBO gaat dat verhaal dus verkennen met deze Game of Thrones-vervolgserie.

Game of Thrones-vervolg
De vraag is heel erg wat dit Game of Thrones-vervolg kan brengen. Immers zijn er meer mogelijkheden van series. Zo zouden we kunnen kijken naar de verhalen van Arya en Sansa Stark, die ook niet in de minste positief eindigden.

Er wordt hoe dan ook door HBO gekeken naar veel meer mogelijkheden. Recent vertelde VP of Original Programming Kara Buckley:

"We hebben een boel ideeën ontwikkeld en ontwikkelen er nog altijd een boel. We zijn heel enthousiast over de serie die deze zomer van start gaat. Maar we hebben het gevoel dat we alleen een serie moeten maken als we daar op creatief vlak enorm opgewonden van worden. Dat is in elk geval mijn baan. En het team waar ik in werk, daarin is de boodschap om ons daar op te blijven focussen."





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Je gaat dit 'Breaking Bad'-shot echt haten
Series / Nieuws

Je gaat dit 'Breaking Bad'-shot echt haten

Rian Johnson heeft een briljant moment aangewezen in Breaking Bad, waar je niet van gaat houden.

Breaking Bad is natuurlijk nog altijd intens populair, mede door het succes van prequelserie Better Call Saul. De AMC-serie is in Nederland op Netflix te zien, net als in heel wat andere landen. En daar blijkt iets mis te zijn gegaan.

Rian Johnson laat namelijk op Twitter een shot zien in Breaking Bad zoals dat op Netflix te zien is, dat een fout bevat. Je ziet namelijk oranje pionnen staan.

Breaking Bad-fout op Netflix
"Ik word echt gestoord van dit key frame. Die pionnen die je ziet waren buiten ons shot geplaatst. Ze stonden daar alleen voor de veiligheid. En nu zal je er ook gek van worden. Graag gedaan!" schrijft Johnson. Hieronder zijn Tweet:



Breaking Bad draait om scheikundeleraar Walter White, die ooit een briljant wetenschapper is, maar wiens partner er vandoor ging met zijn ideeën. Als Walter kanker blijkt te hebben, besluit hij zijn kennis van de chemica in te zetten om crystal meth te maken.

Zijn product is zo puur dat het blauw is, in plaats van doorzichtig. Wat leidt tot enorme populariteit. Maar ook problemen met heel wat drugsdealers.

Inmiddels kijkt AMC naar mogelijkheden voor meer Breaking Bad-series.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' onthult hoe Homelander dood kan
Series / Nieuws

'The Boys' onthult hoe Homelander dood kan

Homelander lijkt een niet te verslane schurk, maar hij kan toch dood en wel zo.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen 3 van The Boys heeft een duidelijke do or die-missie voor Billy Butcher en zijn Boys: het doden van Homelander voordat die helemaal doordraait en hen allemaal doodt.

Het belangrijkste plan van Butcher was geworteld in het wapen dat mogelijk de iconische superheld Soldier Boy gedood had: BCL-Red. Maar het onderzoek wees uit dat Soldier Boy nog leefde. Echter blijkt nu dat Butcher gewoon niet begreep waar hij achteraan zat.

The Boys
In de vijfde aflevering van het derde seizoen van The Boys blijkt dat de knal die Soldier Boy gebruikte op Kimiko een bizar bijeffect had: ze verloor haar krachten. Nergens in de aflevering wordt erop gehint dat Kimiko's krachten terug kunnen keren, maar goed even los daarvan.

Soldier Boy blijkt BCL-Red te zijn, een levend wapen dat door de Sovjet Unie gemaakt is. De flashbacks laten zien dat hij enorm gemarteld is om de grenzen van zijn vermogen te incasseren, van zijn krachten, te testen.

Details over de ontploffingen die Soldier Boy vrij kan laten, wijst erop dat er straling mee gemoeid is. Wellicht dat de Russen zijn krachten veranderd hebben met radioactive straling.

Aan het einde van seizoen 5 van The Boys sluiten Soldier Boy en Butcher een deal, die Homelanders eind ekan betekenen. Wellicht dat de krachten van Soldier Boy helpen de onverwoestbare Superman machteloos te maken, zodat hij (met of zonder Temporary V) gedood kan worden door Butcher en de Boys.

Alleen: wil Soldier Boy dat wel doen?



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Obi-Wan Kenobi'-fans gaan hier blij van worden
Series / Nieuws

'Obi-Wan Kenobi'-fans gaan hier blij van worden

Obi Wan Kenobi lijkt straks echt een tweede seizoen te gaan krijgen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De mogelijkheid van een tweede seizoen van Obi-Wan Kenobi is iets waar regisseur Deborah Chow op ingaat tijdens een nieuw interview.

Oorspronkelijk werd Obi-Wan Kenobi bedacht als een spin-off film, maar na het floppen van Solo: A Star Wars Story is besloten er een serie van te maken. Die ging eind mei op Disney+ van start, waarin we zien hoe de Jedi uit de titel een missie onderneemt om de jonge Princess Leia te redden uit de klauwen van ontvoerders.

Obi-Wan Kenobi seizoen 2
De serie Obi-Wan Kenobi breekt records op Disney+ en wordt goed ontvangen door critici én het publiek. Geen wonder dat er al enige tijd gespeculeerd wordt over een tweede seizoen.

Waar de serie in eerste instantie werd neergezet als miniserie, is er genoeg ruimte voor meer. Ewan McGregor wil wel en nu vertelt Deborah Chow dat eigenlijk ook wel te zien zitten.

"We bedachten dit natuurlijk als een miniserie. Dus het is geen avontuur-van-de-week achtig verhaal. Het is een groot verhaal met een begin, een midden en een eind," begon Chow.

"Dus dit verhaal werd duidelijk bedacht als een standalone. Maar natuurlijk kan je meer vertellen. Er zijn nog tien jaar te gaan tot we bij A New Hope komen. En met het personage Obi-Wan vind ik het al interessant om te zien hoe hij rondrijdt door de zandduinen. Dus wie weet. Het is moeilijk te zeggen. Maar het was niet de intentie."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Snowpiercer' is klaar: er komt geen vijfde seizoen
Series / Nieuws

'Snowpiercer' is klaar: er komt geen vijfde seizoen

De toch best populaire TNT-serie Snowpiercer komt na het komende vierde seizoen tot een einde.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
TNT heeft besloten na seizoen 4 een punt te zetten achter Snowpiercer. De post-apocalyptische televisieserie is gebaseerd op de film van Bong Joon-ho uit 2013, en de graphic novel van Jacques Lob, Benjamin Legrand en Jean-Marc Rochette uit 1982, Le Transperceneige.

Snowpiercer ging in mei 2020 van start en nam het publiek mee naar het jaar 2026. De laatste overblijfselen van de mensheid reizen op een luxe trein rond de wereld, die veranderd is in een bevroren woestenij. Snowpiercer heeft hoofdrollen voor Jennifer Connelly, Daveed Diggs, Mickey Sumner, Alison Wright, Iddo Goldberg en Susan Park. Veteranen als Steven Ogg, Rowan Blanchard, Sean Bean, Chelsea Harris en Archie Panjabi voegden zich later bij het ensemble.

Vierde en laatste seizoen
De eerste drie seizoenen van Snowpiercer zijn allemaal gemengd ontvangen. Lof is er voor het centrale sci-fi mysterie, maar kritiek op de manier waarop de serie het bronmateriaal verfilmt en de soms wel heel matige plots.

Maar Snowpiercer is een succes bij de kijker, mede door de uitzendingen op Netflix. Nog voordat het derde seizoen van start ging, werd al een vierde besteld. Maar dat wordt het laatste.

Deadline meldt dat officieel besloten is door TNT om een punt te zetten achter Snowpiercer. Dat komt doordat de opties op de castleden verliepen na seizoen 4, dat nu opgenomen wordt in Canada.

TNT besloot die opties niet te verlengen, vermoedelijk omdat dit te duur werd.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO heeft een perfecte reactie op Jon Snow-geruchten
Series / Nieuws

HBO heeft een perfecte reactie op Jon Snow-geruchten

Er is nog een nieuwe Game of Thrones-serie in de maak, eentje over Jon Snow.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
HBO Max heeft de perfecte reactie op alle verhalen over een vervolgserie op Game of Thrones, die zou draaien om Kit Harringtons Jon Snow.

De serie Game of Thrones is gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin in de A Song of Ice and Fire-reeks en liep tussen 2011 en 2019. Sindsdien zoekt HBO naar manieren om de franchise uit te breiden. Een van die manieren is de prequel House of the Dragon, die in augustus van start gaat.

Game of Thrones-vervolg
Jon Snow is de zogenaamde bastaardzoon van Ned Stark, die de Lord Commander van de Night's Watch en later zelfs de King in the North werd. Na een verlaten profetie en de onthulling dat Jons echte naam Aegon Targaryen was, werd hij verbannen uit Westeros voor de moord op Daenerys Targaryen.

In het laatste shot van Game of Thrones zagen we hoe Jon samen met Tormung Giantsbane en de Wildlings richting het hoge noorden van Westeros trok.

Sinds het laatste seizoen wordt gesproken over de mogelijke toekomst van de Game of Thrones-franchise. Er zijn meerdere prequels in de maak.

Recent was er ook het nieuws dat Game of Thrones een vervolg zou krijgen die zou draaien om Jon Snow. HBO Max reageert op heerlijke wijze op die verhalen:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.