Dit zijn de beste lichtzwaardgevechten uit 'Star Wars'

Is er met 'Obi-Wan Kenobi' een nieuwe favoriet bij gekomen?

Mitchell van Vuren, 28-06-2022 06:00

Het lichtzwaard heeft na meer dan vijfenveertig jaar aan Star Wars een iconische plek verdiend. Het is dus ook niet gek dat de fans van het universum ver, ver weg flinke discussies voeren over de beste gevechten tussen de Jedi en de Sith met de zwaarden. Volgens Reddit zijn dit de beste.
In vrijwel elke film (en sinds kort serie) is er wel een episch lichtzwaardgevecht te vinden. In The Mandalorian is er zelfs de 'Darksaber' geïntroduceerd.

Zowel oude rotten als nieuwe enthousiastelingen van Star Wars hebben hun eigen meningen over welk gevecht de beste is. Op Reddit werd de strijd beslecht en lieten meerdere mensen weten wat zij hét beste lichtzwaardgevecht vonden.

Het beste lichtzwaardgevecht volgens Reddit
Obi-wan en Qui-Gon tegenover Darth Maul is een geliefd gevecht, maar de fans lijken het over het algemeen eens te zijn: de gevechten tussen Obi-Wan en Anakin/Darth Vader zijn de beste!

Het gevecht tussen de twee uit Return of the Jedi wordt geprezen als het gevecht, dat misschien niet het meest grandioos was, maar wel de belangrijkste voor het verhaal.

Het laatste gevecht uit de serie Obi-Wan Kenobi wordt dan juist weer geprezen om haar spektakel. En laten we vooral hun gevecht uit Revenge of the Sith niet vergeten"

Met de nieuwe series in de maak hopen we natuurlijk nog veel meer gevechten mee te gaan maken!

Bron: We Got This Covered

Lees meer over: star wars, obi wan kenobi, anakin skywalker, darth vader, anakin skywalker

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix