IJzersterk stripboek over tijdreizen krijgt eigen serie op Amazon Prime

IJzersterk tijdreisstripboek krijgt eigen serie

Met tijdreizen maakt deze serie van Amazon Prime Video familiereünies nog ongemakkelijker!

Mitchell van Vuren, 30 juni 2022 om 06:38

Zojuist heeft Amazon Prime de eerste trailer van een aankomende serie naar buiten gebracht, genaamd Paper Girls. In de serie worden vier vrouwen uit 1988 weggesleurd uit hun eigen tijd en komen hun oudere zelven tegen uit 2019. In de trailer wordt getoond hoe ongemakkelijk dat kan zijn…
De nieuwe Prime-serie is gebaseerd op de succesvolle en gelijknamige stripboeken, die zijn geschreven door Brian K. Vaughan en geïllustreerd door Cliff Chang. Tussen 2015 en 2019 kwam de stripboekenserie uit in 30 delen, die het sterke concept van de serie al bewezen. Het was dus ook niet gek dat Amazon Prime de rechten kocht voor een adaptatie.

De maker van de serie is Stephany Folsom, die ook bij het schrijversteam zat van Toy Story 4 en The Lord of the Rings: The Rings of Power. Op 29 juli zullen alle acht afleveringen van de serie online komen op Amazon Prime Video.

Waar gaat de serie over?
In de trailer volgen we vier tieners op 31 oktober 1988. In de ochtend van Halloween zijn zij hun dagelijkse baantje aan het uitvoeren: kranten bezorgen. Dat wordt plots bruut verstoord door een langskomende tijdreisoorlog, die hen tot overmaat van ramp naar de toekomst sleept.

Tiffany Quilkin (Camryn Jones), Erin Tieng (Riley Lai Nelet), Mac Coyle (Sofia Rosinsky) en KJ Brandman (Fina Strazza) kunnen in de toekomst nergens anders heen dan hun eigen huis. Bij het huis van Erin komen ze dan ook haar oudere zelf tegen, gespeeld door Ali Wong. En hoe moeilijk het ook lijkt, alleen door samen te werken zullen ze uit deze penibele situatie kunnen gaan komen.

Bekijk de trailer hieronder.


Bron: Collider

Lees meer over: paper girls, Stephany Folsom, amazon prime video, brian k vaughan

Populair nieuws