search

Ons nieuws van donderdag 30 juni 2022

Derde seizoen 'Atlanta' vanaf nu te bekijken op Disney+
Series / Nieuws

Derde seizoen 'Atlanta' vanaf nu te bekijken op Disney+

Het derde seizoen van de reeks speelt zich deels af in onze eigen hoofdstad...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het derde seizoen van de serie Atlanta heeft best even op zich laten wachten. Nu is dat derde seizoen echter eindelijk te bekijken op de streamingdienst Disney+.

In het derde seizoen zien we hoe Earn en Paper Boi afreizen naar Europa. Uiteraard wordt ook onze eigen hoofdstad aangedaan. De trailer liet eerder al zien hoe de mannen aankijken tegen Sinterklaas en Zwarte Piet!

Donald Glover
De hoofdrollen in Atlanta zijn weggelegd voor niet alleen Donald Glover, maar ook voor Brian Tyree Henry evenals LaKeith Stanfield en Zazie Beetz.

Het huidige derde seizoen is nog niet de zwanenzang van de reeks. Eerder werd namelijk al aangekondigd dat er met zekerheid ook nog een vierde seizoen zal verschijnen. Voor dit slotseizoen geldt dat ze komende herfst reeds in première gaat in de Verenigde Staten.

Het derde seizoen van Atlanta is vanaf nu te bekijken op de streamingdienst Disney+. Wil je alvast een voorsmaakje krijgen van dat derde seizoen? Bekijk dan zeker even de hieronder terug te vinden trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kondigt gloednieuwe serie 'KAOS' aan met Hugh Grant
Series / Nieuws

Netflix kondigt gloednieuwe serie 'KAOS' aan met Hugh Grant

In deze gloednieuwe serie kruipt Grant in de huid van de Griekse God Zeus...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Streamingdienst Netflix heeft een gloednieuwe serie aangekondigd genaamd KAOS. Meteen valt ook één van de castleden op. De rol van de Griekse God Zeus zal in de serie immers zijn weggelegd voor niemand minder dan Hugh Grant!

De serie KAOS moet niet alleen een duistere, maar ook een eigentijdse versie worden van de Griekse mythologie die werd neergezet door Charlie Covell. Doet deze naam een belletje rinkelen? Dat is best mogelijk. Covell was namelijk ook de verantwoordelijke schrijver van The End of the F***ing World.

In deze nieuwe serie zal Grant de rol spelen van de almachtige, maar tegelijkertijd ook wanhopige God Zeus. Hij blijkt vooral bang te zijn dat zijn status als Koning van de Goden in gevaar komt.

Geweldige cast
Sowieso zal KAOS beschikken over een geweldige cast. Niet alleen Grant speelt er dan ook een rol in, dat geldt eveneens voor David Thewlis die we onder meer kennen als Remus Lupin uit Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Ook Janet McTeer uit Ozark en Cliff Curtis uit Fear The Walking Dead zijn van de partij.

Het is voorlopig nog niet bekend wanneer KAOS op Netflix zal verschijnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'La Casa de Papel: Korea'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'La Casa de Papel: Korea'

Zelfs in de vorm van een ongeïnspireerde kopie blijft dit verhaal de moeite waard.

Regie: Hong-sun Kim | Cast: Yoo Ji Tae (The Professor), Jeon Jong-seo (Tokyo), Park Hae-soo (Berlin), Hyun Woo Lee (Rio), Kim Ji-hoon (Denver), Won-jong Lee (Moscow), Yoon-ju Yang (Nairobi), e.a. | Aantal afleveringen: 6 | Speelduur: 64-78 minuten | Jaar: 2022

In La Casa de Papel sloten acht criminelen met verschillende achtergronden zich onder leiding van één geniale man op in een bank om een historische overval te plegen. In La Casa de Papel: Korea sluiten acht criminelen met verschillende achtergronden zich onder leiding van één geniale man op in een bank om een historische overval te plegen. De locatie is anders, maar de rest is zo goed als hetzelfde. De serie is dan ook compleet overbodig en biedt niets nieuws aan het aanbod van Netflix.

Wat deze serie voor heeft op het origineel is de interessante politieke achtergrond. De makers hebben ingespeeld op de constante spanning tussen Noord- en Zuid-Korea, en het idee van vereniging of verdeling. Dit geeft de personages motivatie en zorgt voor een diepere laag in verhaallijnen die anders leeg hadden aangevoeld. Het antikapitalistische sentiment dat in het origineel al enigszins aanwezig was, komt in deze versie dan ook nog sterker naar voren.

Helaas laten de makers ook wat kansen liggen. Waar de sfeer slim had kunnen worden ingezet om de Robin Hood-status van de overvallers te versterken, is ervoor gekozen die juist af te zwakken. De overvolle pleinen met fans in rode overalls en Salvador Dali-maskers voor de Spaanse Munt zijn vervangen door een handjevol persmensen en wat gestreste familieleden van gijzelaars. De overvallers zelf komen ook weinig sympathiek over. Hoofdpersonage Tokyo verandert bijvoorbeeld van een roekeloze sociopaat in een ietwat verwaande hielenlikker, waarmee het effect van het origineel direct in rook opgaat.

Wat La Casa de Papel onder andere zo succesvol maakte was dat men, zowel fictief als in realiteit, zich massaal achter een bende bankovervallers schaarde. Daarnaast was er een grote rol weggelegd voor de Professor en zijn ingenieuze plannen. Zodra de bende in het nauw kwam, volgde een flashback met uitleg over hoe ze de autoriteiten te snel af zouden zijn. In de Koreaanse versie krijgt de Professor amper schermtijd en de oplossingen worden veel te snel weggegeven. De wederzijdse afhankelijkheid en het gevoel van kameraadschap tussen de Professor en zijn bende vallen hiermee in het niet.

Wat betreft de algemene sfeer wijkt de remake wel behoorlijk af van zijn voorganger. La Casa de Papel: Korea is minder zweterig, grof en gevuld met actie, en bevat eerder een kille, bijna klinische sfeer. Alles gaat langzamer, scènes worden langer uitgerekt en voelen daarmee zwaarder en serieuzer aan. Het meeslepende lijflied Bella Ciao maakt plaats voor onheilspellende instrumentale begeleiding die niet zou misstaan in een milde horrorfilm. Al met al dus een stuk subtieler, maar ook duisterder dan het origineel.

Voor de kijker die La Casa de Papel nog niet heeft gezien is La Casa de Papel: Korea zeker een aanrader. Het verhaal blijft sterk, of het nu in het Spaans of in het Koreaans wordt verteld. Maar wie het echte gevoel wil meemaken kan toch beter voor het origineel gaan. La Casa de Papel: Korea is een kopie, maar met minder hart voor het verhaal, en daarmee toch vooral content omwille van content.

★★★☆☆

La Casa de Papel: Korea is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 dikke aanraders (series) op Netflix om direct te kijken
Series / Featured

3 dikke aanraders (series) op Netflix om direct te kijken

Sterke series die je nu op Netflix kunt kijken, en die goed bekeken worden.

Heb je nog tips nodig voor goede series op Netflix? Dan zijn onderstaande uiteenlopende uitstekende series mogelijk iets voor jou.

The Umbrella Academy | Kijk nu | 3 seizoenen
Recent verscheen het derde seizoen van deze serie online. Zes broers en zussen met bijzondere krachten worden herenigd door hun vaders dood. Ze onthullen schokkende familiegeheimen en een dreigend gevaar voor de mensheid. Met onder meer Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda, Emmy Raver-Lampman en Robert Sheehan.



La Casa de Papel: Korea | Kijk nu | 1 seizoen
Deze Zuid-Koreaanse remake heeft rollen voor onder meer Yoo Ji-tae, Kim Yunjin, Park Hae-soo, Jun Jong-seo en Lee Won-jong. Dieven overvallen de munt van een verenigd Korea. Nu ze gijzelaars vasthouden, moet de politie hen, maar ook het schimmige meesterbrein achter dit alles tegenhouden.



You Don't Know Me | Kijk nu | miniserie
Dit Britse drama met vier afleveringen heeft rollen voor onder meer Samuel Adewunmi, Sophie Wilde, Bukky Bakray, Roger Nsengiyumva en Tuwaine Barrett. Als uit al het bewijsmateriaal zijn schuld blijkt, vertelt een man die terechtstaat voor moord, in zijn slotpleidooi over zijn liefdesaffaire met een mysterieuze vrouw.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog niemand heeft de rol van Walt en Jesse in 'Better Call Saul' geraden
Series / Nieuws

Nog niemand heeft de rol van Walt en Jesse in 'Better Call Saul' geraden

Better Call Saul-showrunner Peter Gould zegt dat nog niemand de rol van Walt en Jesse in de prequel-serie geraden heeft.

Voor het begin van Better Call Saul seizoen 6 maakte de serie plotseling bekend dat de iconische personages Walter White en Jesse Pinkman uit Breaking Bad in de prequel-serie te zien zullen zijn. Maar hoe? Dat blijft de vraag.

In een recent interview heeft Better Call Saul-showrunner Peter Gould aangegeven dat hij al veel theorieën heeft gehoord over hoe het Breaking Bad-duo terugkeert, maar dat hij het juiste antwoord nog niet gezien heeft.

Walt en Jesse in Better Call Saul
De laatste keer dat we Walt en Jesse samen op het scherm zagen, was in 2019 toen de spin-off film El Camino: A Breaking Bad Story verscheen. Deze film draaide voornamelijk om Jesse, maar richting het einde komt Walter White ook in een scène voor.

Dit zegt Gould over de rol van Walt en Jesse in Better Call Saul seizoen 6:

"Ik heb veel theorieën gehoord over wat er gaat gebeuren, en ik ben blij om te melden dat ik geen enkele theorie heb gehoord die ook maar in de buurt komt van de waarheid."

Dat is natuurlijk goed nieuws, want we laten ons graag verrassen. En de makers van het Breaking Bad-universum vertrouwen we natuurlijk volledig om met een origineel, logisch concept te komen om de twee legendarische personages in Better Call Saul te introduceren.

Dinsdag 12 juli begint de tweede seizoenshelft van seizoen 6 van Better Call Saul, tevens het laatste seizoen van de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Achter de schermen bij dit epische gevecht uit 'The Boys'
Series / Nieuws

Achter de schermen bij dit epische gevecht uit 'The Boys'

In een korte video laat The Boys zien hoe het gevecht uit de afgelopen aflevering er achter de schermen uitzag.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het officiële Twitter-account van The Boys heeft een clipje van achter de schermen gedeeld tijdens het filmen van de zeer intensieve vechtscène uit de laatste aflevering, Herogasm.

De aflevering Herogasm van The Boys zat er al een tijdje aan te komen en werd vooral gehyped vanwege de scène waar de aflevering zijn naam aan te danken heeft. Maar waar fans vooral door weggeblazen waren, was het gevecht dat aan het einde van de aflevering plaatsvond.

Homelander vs. Soldier Boy
De eerste helft van dit gevecht ging het hard tegen hard tussen de twee gevaarlijkste superhelden ooit. Toen begonnen The Boys zich er echter ook mee te bemoeien. Mother's Milk - de enige zonder superkrachten - maakte eigenlijk geen kans, maar Butcher en Hughie vormden samen een geduchte tegenstander voor Homelander.

In de clip van The Boys Twitter zien we hoe het gevecht van start ging, met Homelander die op hoge snelheid richting Soldier Boy vloog en een aantal rake klappen uitdeelde.



Nog twee afleveringen te gaan voordat het derde seizoen van The Boys er alweer op zit.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alyssa Milano terug voor vervolgserie 'Who's the Boss?'
Series / Nieuws

Alyssa Milano terug voor vervolgserie 'Who's the Boss?'

Ook Tony Danza is weer te zien als Tony Micelli in de bekende komedieserie.

De Amerikaanse sitcom Who's the Boss? verscheen tussen 1984 en 1992 op de Amerikaanse buis en werd in Nederland ook een succes. Belangrijke rollen waren er voor Tony Danza en Alyssa Milano.

Al in 2020 werd aangekondigd dat er werk gemaakt ging worden van een vervolgserie en nu is duidelijk welke streamingdienst deze zal uitzenden. En dat is Freevee, de dienst van Amazon. De dienst was eerder bekend onder de titel IMDb TV.

Vervolg op Who's the Boss?
Danza zien we al vader Tony Micelli en Milano zien we weer als dochter Samantha. Ook andere originele acteurs keren terug voor de serie die zal wordt geschreven door Mike Royce (One Day at a Time, Everybody Loves Raymond) en Brigitte Muñoz-Liebowitz (One Day at a Time, Brooklyn Nine-Nine).

Op het moment van schrijven is niet bekend of Judith Light en Danny Pintauro, die respectievelijk Angela en Jonathan Bower speelden, zullen terugkeren. Actrice Katherine Helmond speelde Angela's moeder Mona en stierf in 2019 op 89-jarige leeftijd.

Sony Pictures Television onthulde eerder dat de serie 30 jaar na het origineel afspeelt en de focus ligt op de relatie tussen Tony en Samantha. De laatste is nu een vrijgezelle moeder.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jason Momoa's Baba is terug in trailer 'See' seizoen 3
Series / Trailer

Jason Momoa's Baba is terug in trailer 'See' seizoen 3

Het derde en laatste seizoen keert deze zomer terug op de streamer Apple TV+.

Apple TV+ heeft een eerste trailer onthuld voor het derde en laatste seizoen van de epische post-apocalyptische wereldwijde hitserie See die op eind augustus terugkeert op de streamingsdienst.

See speelt zich af in een brute en primitieve toekomst, honderden jaren nadat de mensheid het vermogen om te zien heeft verloren. Aquaman-ster Jason Momoa leidt opnieuw de acht afleveringen.

Trailer voor seizoen 3
In seizoen drie is het bijna een jaar geleden dat Baba Voss (Momoa) zijn aartsvijand en broer Edo versloeg en afscheid nam van zijn familie om op afstand in het bos te gaan wonen.

Maar wanneer een Trivantiaanse wetenschapper een nieuwe en verwoestende vorm van ziende wapens ontwikkelt en de toekomst van de mensheid bedreigt, keert Baba terug naar Paya om zijn stam nogmaals te beschermen.

Sylvia Hoeks, Hera Hilmar, Christian Camargo, Archie Madekwe, Nesta Cooper, Tom Mison, Olivia Cheng, Eden Epstein, Michael Raymond-James, David Hewlett en Trieste Kelly Dunn zijn ook te zien.

Vanaf 26 augustus start See op Apple TV+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duistere trailer 'The Kingdom Exodus' van Lars von Trier
Series / Trailer

Duistere trailer 'The Kingdom Exodus' van Lars von Trier

We hebben de eerste beelden uit het slot in de Kingdom Trilogy.

Uit het niets hebben we vandaag de eerste teaser trailer voor het derde seizoen van de serie The Kingdom van regisseur Lars von Trier. Het is de derde en laatste reeks afleveringen in zijn Kingdom-trilogie. Het slotstuk draagt de titel The Kingdom Exodus.

De eerste beelden van de laatste reeks afleveringen komt gelijk met het nieuws dat TrustNordisk de trilogie heeft verkocht aan September Films in de Benelux. De drie seizoenen zijn gerestaureerd en gecombineerd, met in totaal 13 afleveringen, en zijn al verkocht aan landen als Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Japan en Zuid-Korea.

Het derde en laatste seizoen volgt op de eerste twee reeksen die in 1994 en 1997 verschenen onder de titels Riget en Riget II.

In deel drie zijn er ook (bij)rollen voor David Dencik, Alexander Skarsgård, Lars Mikkelsen, Mikael Persbrandt, Nikolaj Lie Kaas en Tuva Novotny.

Trailer voor afronding The Kingdom
In Exodus zien we hoe het hoofdfiguur Karen, gespeeld door Bodil Jørgensen, slaapwandelend haar weg vindt naar de hoofdingang van het Koninkrijk.

Het Koninkrijk is een spookziekenhuis in Kopenhagen waar het kwaad zich heeft geworteld en de medische wetenschap een dagelijkse strijd met zichzelf aangaat.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
IJzersterk stripboek over tijdreizen krijgt eigen serie op Amazon Prime
Series / Trailer

IJzersterk stripboek over tijdreizen krijgt eigen serie op Amazon Prime

Met tijdreizen maakt deze serie van Amazon Prime Video familiereünies nog ongemakkelijker!

Zojuist heeft Amazon Prime de eerste trailer van een aankomende serie naar buiten gebracht, genaamd Paper Girls. In de serie worden vier vrouwen uit 1988 weggesleurd uit hun eigen tijd en komen hun oudere zelven tegen uit 2019. In de trailer wordt getoond hoe ongemakkelijk dat kan zijn…

De nieuwe Prime-serie is gebaseerd op de succesvolle en gelijknamige stripboeken, die zijn geschreven door Brian K. Vaughan en geïllustreerd door Cliff Chang. Tussen 2015 en 2019 kwam de stripboekenserie uit in 30 delen, die het sterke concept van de serie al bewezen. Het was dus ook niet gek dat Amazon Prime de rechten kocht voor een adaptatie.

De maker van de serie is Stephany Folsom, die ook bij het schrijversteam zat van Toy Story 4 en The Lord of the Rings: The Rings of Power. Op 29 juli zullen alle acht afleveringen van de serie online komen op Amazon Prime Video.

Waar gaat de serie over?
In de trailer volgen we vier tieners op 31 oktober 1988. In de ochtend van Halloween zijn zij hun dagelijkse baantje aan het uitvoeren: kranten bezorgen. Dat wordt plots bruut verstoord door een langskomende tijdreisoorlog, die hen tot overmaat van ramp naar de toekomst sleept.

Tiffany Quilkin (Camryn Jones), Erin Tieng (Riley Lai Nelet), Mac Coyle (Sofia Rosinsky) en KJ Brandman (Fina Strazza) kunnen in de toekomst nergens anders heen dan hun eigen huis. Bij het huis van Erin komen ze dan ook haar oudere zelf tegen, gespeeld door Ali Wong. En hoe moeilijk het ook lijkt, alleen door samen te werken zullen ze uit deze penibele situatie kunnen gaan komen.

Bekijk de trailer hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onheilspellende teaser voor 'Better Call Saul' seizoen 6 deel 2
Series / Trailer

Onheilspellende teaser voor 'Better Call Saul' seizoen 6 deel 2

Een grimmige dreiging lijkt zich tegen Jimmy te keren in de teaser.

Een nieuwe teaser is uitgekomen van de AMC-serie Better Call Saul. De serie is nu aan het afronden met haar zesde en laatste seizoen, en de tweede helft daarvan komt bijna uit. In de laatste teaser wordt er gehint naar een geheimzinnige, nieuwe dreiging.

Na het grandioze succes van de serie Breaking Bad over het drugsimperium van scheikundedocent Walter White leek er geen andere serie tegen opgewassen. De spin-off Better Call Saul doet het echter verbazingwekkend goed, en wordt al jaren trouw gevolgd door een grote hoeveelheid kijkers.

Van het zesde en laatste seizoen zijn de eerste zeven afleveringen al verschenen. In de laatste zes afleveringen zal het verhaal van Jimmy McGill (Bob Odenkirk), ook wel bekend als Saul Goodman, ten einde komen. Maar, natuurlijk zal nog niet alles mooi worden afgerond, aangezien de gebeurtenissen van Breaking Bad direct erna zullen gaan plaatsvinden.

Een nieuwe teaser
In de nieuwe teaser, gepost op het Twitterkanaal van Better Call Saul, horen we Jimmy over zijn telefoon praten tegen een ongenoemde dreiging, die waarschijnlijk zal helpen het seizoen tot een hoogwaardige climax te brengen. Bekijk de teaser hieronder.


Vanaf 11 juli zullen de laatste afleveringen van Better Call Saul gaan verschijnen, en zal de serie afsluiten met de seizoensfinale op 15 augustus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.