search
Nieuwe feature Netflix zorgt voor extra immersie 'Stranger Things'
Series / Technologie

Nieuwe feature Netflix zorgt voor extra immersie 'Stranger Things'

Met deze nieuwe feature lijken de films en series op Netflix steeds meer op een echte bioscoopervaring.

Met een nieuwe feature probeert Netflix andere concurrerende streamingdiensten een stapje voor te blijven en een unieke ervaring te leveren aan de kijkers. Recentelijk is 'spatial audio' geïntroduceerd, zodat elke kijker veel beter geluid kan krijgen bij geselecteerde films en series. Bij meerdere series wordt deze speciale audiomix nu al gebruikt, waaronder Stranger Things.

In samenwerking met Sennheiser worden nu meerdere werken van Netflix omgezet van 'surround sound' naar een nieuwere versie. Met de nieuwe feature hoeft de gebruiker niet langer een speciale 'surround system' te kopen voor in de woonkamer, maar kan een geluidservaring van 360 graden om de luisteraar heen gewoon worden afgespeeld op reguliere speakers of op een koptelefoon.

Vanaf 7 juli is deze nieuwe feature geïntroduceerd, dus ongeacht of je je favoriete series kijkt op je telefoon, televisie of thuisbioscoop, kan je nu al uitproberen hoe anders ze nu klinken.

Voor welke series geldt het al?
Netflix heeft direct bij meerdere bekende series de audio al aangepast. Hierbij horen, onder andere Stranger Things, Red Notice en The Witcher.

Dit is niet de eerste keer dat Netflix probeert haar clientèle te trakteren op nieuwe technische features. Hiervoor heeft Netflix zichzelf al meermaals bewezen als een innovatief platform door als een van de eerste 4K, HDR en Dolby Atmos aan te bieden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen