search
'Obi-Wan Kenobi' vermaakt tot een film
Series / Nieuws

'Obi-Wan Kenobi' vermaakt tot een film

Een fan van Obi-Wan Kenobi heeft de Star Wars-serie veranderd in een film.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Obi-Wan Kenobi van Disney+ stond oorspronkelijk gepland als een film. Maar na het floppen van de film Solo: A Star Wars Story werd besloten er een serie van te maken.

Dat het een serie werd, maakte dat Lucasfilm terug ging naar de tekentafel en meer ruimte kon nemen om het verhaal uit te bouwen. Veel fans vinden dat je dat wel kan zien; het project passeerde heel wat handen en werd uiteindelijk een geheel dat soms voelt alsof het 'filler' bevat.

Obi-Wan Kenobi
Goed, schrijver en regisseur Kai Patterson maakte er zelf een twee uur durende film van. Hij schrijft het volgende over Obi-Wan Kenobi:

"De Obi-Wan serie is in mijn optiek vooral iets dat leed aan fouten die makkelijk te repareren waren in het scenario en in het editen. Een ongemakkelijk tempo, complete scènes die helemaal nergens toe leidden, mal dialoog en gekke regiekeuzes. En dus heb ik besloten het heft in eigen hand te nemen en te veranderen wat ik kon."

Het eindproduct is te vinden op zijn website, maar met een duidelijke disclaimer: mensen moeten de film Obi-Wan Kenobi niet kijken en downloaden tenzij ze een Disney+ abonnement hebben.

Of die het overleeft als Disney+ zou besluiten advocaten erop af te sturen is maar de vraag.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen