Phase 4 MCU gaat over gevolgen van 'Endgame' volgens Marvel-producent

Volgens Marvel-producent Richie Palmer gaat Phase 4 van het MCU over de in sommige gevallen desastreuze gevolgen van Endgame.

Niels Arts, 13-07-2022 11:12

Phase 3 van het Marvel Cinematic Universe sloot dramatisch maar spectaculair af met Avengers: Endgame. Phase 4 is nu al een tijdje bezig, maar waar gaat het nu eigenlijk allemaal over?
Dat is al een tijdje de vraag, en de series en films die we tot nu toe gezien hebben geven er volgens veel fans geen duidelijk antwoord op. Een Marvel-producent heeft het er in een recente podcast over gehad.

Marvel-producent over Phase 4
Marvel-producent Richie Palmer, die onlangs nog Doctor Stranger in the Multiverse of Madness produceerde, sprak onlangs over de identiteit van de film en de toekomst van de franchise.

Hij geeft weg dat Phase 4 bepaald is door de manier waarop Phase 3 tot een einde is gekomen:

"Phase 4 is volledig een reactie - en ik bedoel niet voor ons als filmmakers, ik bedoel de personages... Het is een reactie op het trauma uit Avengers: Infinity War en Endgame. We voelen de gevolgen daarvan nog steeds in deze films jaren later."

Dat verklaart toch deels het feit dat het MCU in Phase 4 nog geen nieuwe, eigen identiteit gevonden lijkt te hebben. Als Marvel in deze nieuwe fase net zo'n grote successen wil bereiken als voorheen, zal dit echter toch echt vroeger liever dan later moeten gebeuren.

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Marvel, Marvel Cinematic Universe, MCU, Phase 4, Phase 3, Avengers Endgame

Populair nieuws