search
Trailer Apple TV-serie toont desastreus orkaangeweld
Series / Trailer

Trailer Apple TV-serie toont desastreus orkaangeweld

De gewelddadige gevolgen van orkaan Katrina worden getoond in 'Five Days at Memorial'.

Zojuist heeft Apple TV een nieuwe trailer uitgebracht van de serie Five Days at Memorial. In de heftige fictieserie zullen de rampzalige gevolgen van orkaan Katrina op een getroffen ziekenhuis opnieuw worden verhaald.

De serie is gebaseerd op het non-fictieboek Five Days at Memorial: Life and Death in a Storm-Ravaged Hospital uit 2013 van de Amerikaanse journalist Sheri Fink.

Daarin wordt ingegaan op de gebeurtenissen in het Memorial Medical Center in New Orleans gedurende de nasleep van de orkaan in augustus 2005. Het boek vormt een uitbreiding van Finks artikel in de New York Times Magazine in 2009, die de Pulitzer Prize won.

De serie van Apple TV is gemaakt door ABC Signature en wordt geregisseerd door Wendey Stanzler, Carlton Cuse en John Ridley. Erin zullen Sharron Matthews, Ted Atherton en Darrin Baker spelen als acteurs.

De trailer van de serie
De synopsis luidt als volgt: "Gebaseerd op echte gebeurtenissen en geadapteerd van het boek van Pulitzer Prize-winnaar Sheri Fink, zal 'Five Days at Memorial' vertellen over de impact van orkaan Katrina en de nasleep ervan in een ziekenhuis. Wanneer het water stijgt, de stroom uitvalt en de hitte toeneemt worden de uitgeputte hulpverleners in een ziekenhuis in New Orleans gedwongen keuzes te maken, die hen nog jaren zullen achtervolgen."

Bekijk de trailer hieronder. Five Days at Memorial zal op 12 augustus uitkomen op Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen