Overleden personage 'Stranger Things' verklaart zichzelf levend

De acteur stelt dat hij niet van plan is om lang dood te blijven in de Netflix-serie.

Mitchell van Vuren, 20-07-2022 06:00

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Het lot van dr. Martin Brenner leek bezegeld in seizoen 1, maar naast flashbacks in volgende seizoenen bleek hij in seizoen 4 weer springlevend te zijn. Dit laatste seizoen leek voor eens en altijd met hem af te rekenen, maar acteur Matthew Modine is er zeker van om weer terug te keren.
In seizoen 4 van Stranger Things is Brenner opnieuw geïntroduceerd als het hoofd van Hawkins Lab met de nieuwe naam The NINA Project in New Mexico. Daar was hij vastbesloten om zijn experimenten op Eleven te hervatten, totdat die poging bruut werd verstoord door een inval van Kolonel Jack Sullivan en zijn strijdkrachten.

Tijdens de inval weet Brenner te ontsnappen uit de basis, maar een sniper vanuit een helikopter weet hem nog net op tijd koud te maken om een tweede terugkeer te voorkomen. Maar Modine houdt vol dat dit niet de laatste keer is dat we hem zullen zien.

De terugkeer van Brenner
In een interview met Vulture vertelt Modine waarom hij in seizoen 5 weer zal terugkomen. Modine: "Nee, ik zou niet zeggen dat hij dood is omdat ik hem niet dood hebben wil. Drie dingen vind ik interessant: hoe overleefde hij de Demogorgon? Hoe overleefde hij One? En toen Eleven haar krachten tegen hem gebruikte nadat ze drie wachters opblies, zei hij gewoontjes: 'Dacht je dat het zo makkelijk zou zijn?'"

Schuilt er meer achter Brennan dan we denken? Er is in ieder geval genoeg mysterie rondom zijn personage voor een mogelijke terugkeer, maar het enthousiasme van Modine zou eigenlijk al voldoende moeten zijn om hem weer tot leven te wekken.

Bron: Comic Book

Lees meer over: stranger things, matthew modine, netflix, martin brenner

Populair nieuws

Laatste serienieuws

4 kneitergoede series op
Netflix

4 kneitergoede series op Netflix

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie