search
'Drive'-regisseur komt met neo-noir serie 'Copenhagen Cowboy' voor Netflix
Series / Nieuws

'Drive'-regisseur komt met neo-noir serie 'Copenhagen Cowboy' voor Netflix

Na Amazon-serie Too Old to Die Young gaat Nicolas Winding Refn nu met Netflix samenwerken.

Nicolas Winding Refn, de regisseur van films als Drive, Only God Forgives en The Neon Demon, komt binnenkort met een misdaadserie over de criminele onderwereld van de Deense hoofdstad Kopenhagen.

De serie in kwestie is Copenhagen Cowboy en wordt gemaakt voor en door Netflix. Refn schrijft de scenario's van de zesdelige miniserie en zal alle afleveringen regisseren.

De serie gaat over de jonge Miu (Angela Bundalovic), die zichzelf door de criminele onderwereld van Kopenhagen moet zien te navigeren. Markant is dat de opnames eerder deze maand al werden afgerond en de serie later dit jaar al te streamen zal zijn via Netflix.

Netflix Winding Refn
Refn vertelde het volgende over zijn nieuwe serie en de samenwerking met Netflix, die goed lijkt te zijn bevallen:

"Met Copenhagen Cowboy keer ik terug naar mijn verleden om mijn toekomst te vormen met het maken van een serie. Het is op alle vlakken een geweldige samenwerking gebleken met Netflix. Ik de mensen daar niet alleen als mijn partners, maar ook mijn vrienden. Een nieuwe term is geboren: Netflix Winding Refn."

Andere acteurs die hun opwachting maken in Copenhagen Cowboy zijn Lola Corfixen en Zlatko Buric.

Naast Copenhagen Cowboy werkt Refn ook aan de film Maniac Cop, die gaat over een drugsverslaafde agent in Los Angeles die zijn eigen stad verwoest. Ook werkt de Deen aan tv-serie Les Italiens over een Italiaans-Franse politie-eenheid in Parijs.

Aanbevolen artikelen