Waarom de 'The Walking Dead'-films er niet meer gaan komen

Waarom die 'The Walking Dead'-films gedumpt zijn

The Walking Dead zou eigenlijk drie (!) films krijgen en krijgt er nu geen een.

Jim Pedd, 25 juli 2022 12:45

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De wereld heeft Rick Grimes nodig. Maar vorige week werd tijdens het The Walking Dead Universe-panel van de San Diego Comic-Con onthuld dat de films rond Rick Grimes er niet meer gaan komen.
Oorspronkelijk zou Rick Grimes een eigen The Walking Dead-filmtrilogie krijgen. Maar AMC ziet het niet meer zitten om die serie te maken.

The Walking Dead-films
De The Walking Dead-films komen er niet meer. Dat terwijl men oorspronkelijk bedacht had de The Walking Dead-franchise naar het witte doek te brengen met een grote en ambitieuze televisieserie.

Rick zou daarin weer de hoofdrol krijgen. Maar nu blijkt dat we een serie krijgen, een miniserie met zes afleveringen die ruwweg even lang duurt als de drie feature films. Fans vroegen zich af wat dit betekent en volgens Variety's Justin Kroll komen de films er niet.

"Volgens bronnen werd de keuze om voor een miniserie te gaan, gemaakt toen er een regime- change plaatsvond bij AMC networks, met nieuw leiderschap dat dit verhaal wil afronden op het eigen netwerk in plaats van in de bioscoop".

Waarom AMC dit besloot is niet bekend gemaakt. Maar de zes weken waarin zo'n serie te zien is, kan natuurlijk voor veel kijkers zorgen.
Bron: ComicBook

Lees meer over: The Walking Dead, AMC, Films, Michonne, Rick

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws