search
'Doctor Who'-ster en GIF-icoon Bernard Cribbins (93) overleden
Series / Nieuws

'Doctor Who'-ster en GIF-icoon Bernard Cribbins (93) overleden

De beroemde acteur speelde tevens in het bekende kinderprogramma 'The Wombles' uit de jaren zeventig.

Bernard Cribbins, een bekende Britse acteur uit Doctor Who en The Wombles, is volgens zijn agent overleden op 93-jarige leeftijd. Eerder werd de acteur bij nieuwe generaties bekend door zijn GIF als 'Sad Wilfred Mott'.

Voor vele kinderen wereldwijd was de acteur voornamelijk bekend uit de stopmotion-kinderserie The Wombles. In de jaren zeventig sprak hij ervoor de stemmen in.

De meeste faam bereikte Cribbins echter als metgezel van The Doctor, toendertijds Tom Campbell. Hij was onder andere te zien in Daleks' Invasion Earth 2150 AD uit 1966 en keerde 41 jaar later terug in de televisieserie. Cribbins was te zien in de serie van 2007 tot 2010 als Wilfred Mott, de grootvader van Catherine Tate's personage Donna.

Zie hieronder een compilatie van Cribbins werk als Wilfred Mott.



Condoleances van bekende Britse filmbonzen
Voormalig showrunner van Doctor Who Russell T. Davies zei op sociale media: "Ik heb zo'n geluk dat ik hem heb gekend. Bedankt voor alles, oude soldaat. Een legende heeft de wereld verlaten."

Cabaratier en acteur Matt Lucas, die tevens in de serie over The Doctor in de Tardis heeft gespeeld, deelde online dat hij Cribbins een "geweldig getalenteerde man" vond. Zie zijn Tweet hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen