Rick Grimes heeft nu echt een opvolger in 'The Walking Dead'

The Walking Dead maakt van Daryl Dixon echt in alle opzichten de nieuwe Rick Grimes.

Jim Pedd, 1 augustus 2022 10:36

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De transformatie van Daryl Dixon in de nieuwe Rick Grimes in The Walking Dead is nu eindelijk compleet.
Sinds het vertrek van Rick in seizoen 9 van de televisieserie, heeft Daryl het langzaamaan overgenomen als de nieuwe leider van de overlevenden. Dat gezegd hebbende, was er nooit direct een indicatie dat hij het helemaal over zou gaan nemen van Rick. Alleen wijst de trailer voor seizoen 11 erop dat dit mogelijk toch het geval gaat zijn.

The Walking Dead en Rick Grimes
Daryl is al die tijd een van de belangrijkste bondgenoten van Rick geweest en was vaak ook gewoon zijn tweede man. Hun vriendschap liep wel tegen wat hobbels aan, maar ging nooit helemaal mis.

En waar Rick doodgewaand wordt en iemand als Michonne inmiddels weg is, is het niet meer dan natuurlijk dat Daryl de rol nu echt op zich neemt.

In een heel klein moment in de San Diego Comic-Con trailer van The Walking Dead seizoen 11C, zien we dat Daryl de revolver van Rick vast heeft. Wat een klein moment is in de trailer, is enorm belangrijk als je ernaar kijkt.

In de comics zien we hoe Rick langzaamaan een nieuwe rol krijgt in de Commonwealth. Hij wordt uiteindelijk vermoord door Sebastian, nadat hij het op heeft genomen tegen Pamela. Het is eindelijk rustig en dus kan hij sterven, wat ook gebeurt.

In de televisieserie zien we ook dat Sebastian in conflict raakt met RJ en Judith, wat een confrontatie belooft te brengen. Daryl besluit de kinderen van Rick te beschermen, misschien wel ten koste van alles. En dat maakt hem een nieuwe Rick Grimes.

Gelukkig zal Daryl wel overleven, want The Walking Dead maakt een nieuwe serie waarin hij naar Europa zal reizen.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Walking Dead, Daryl Dixon, Rick Grimes, AMC

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws