'Lord of the Rings'-serie negeert de films compleet

Lord of the Rings-serie negeert de films compleet

Lord of the Rings The Rings of Power gaat de films van Peter Jackson negeren.

Jim Pedd, 11 augustus 2022 07:58

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

The Lord of the Rings: The Rings of Power-regisseur J.A. Bayona legt in een interview uit hoe de televisieserie van Prime Video inspiratie haalt uit de films van regisseur Peter Jackson. Maar ze mogelijk ook nooit gaat erkennen.
Tussen 2001 en 2003 kwamen de drie films van Jackson op basis van de boeken van J.R.R. Tolkien uit in de bioscoop. Jackson kon zelf niet aan de verwachtingen voldoen met de vervolgtrilogie The Hobbit, maar zijn films zijn nog altijd zeer geliefd.

The Lord of the Rings: The Rings of Power
Op 2 september lanceert Prime Video de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power, de eerste live-action serie die zich afspeelt in de wereld van Tolkien.

De serie speelt zich duizenden jaren in het verleden af en de eerste twee (van acht) afleveringen in dit eerste seizoen zijn geregisseerd door J.A. Bayona.

Bayona legt uit waarom The Lord of the Rings: The Rings of Power de films van Jackson niet gaat erkennen.

"We houden allemaal enorm van wat Peter Jackson gedaan heeft, en aan het begin overwogen we ook echt om een soort brug te bouwen tussen de serie en de films. Maar toen realiseerden we ons hoe complex elke wereld is, en dat we ons eigen verhaal moesten bouwen. Onbewust bouwden we dus ergens aan dat een eigen leven heeft. De lat lag erg hoog, dus ik ben blij dat Amazon de ambitie had daar ook iets mee te doen. Ik probeerde in elk geval op gelijk niveau met Peter Jackson te komen. Maar hoe meer we met de personages en het verhaal werkten, hoe groter de afstand onbewust werd met de films."
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Lord of the Rings The Rings of Power, Lord of the rings, LOTR, Peter Jackson, Prime Video

Populair nieuws