search
Tolkien-familie stak stokje voor dit 'Lord of the Rings'-idee
Series / Nieuws

Tolkien-familie stak stokje voor dit 'Lord of the Rings'-idee

Lord of the Rings The Rings of Power had bijna betrokkenheid van Peter Jackson.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Lord of the Rings: The Rings of Power komt eraan. 2 september is de serie dan eindelijk te zien op Prime Video. Tot die tijd moeten we het doen met allerhande berichten over de serie, vaak met nieuwe foto's of trailers en soms met opvallende nieuwtjes over de gang van zaken achter de schermen.

The Lord of the Rings: The Rings of Power is de derde grote live-action verfilming van het materiaal van Tolkien. De vorige twee reeksen kwamen van de hand van Peter Jackson.

The Lord of the Rings: The Rings of Power
De serie The Lord of the Rings: The Rings of Power wordt gemaakt door Patrick McKay en John D. Payne, die al vaker gezegd hebben dat ze graag willen dat de serie net zo groots wordt als de films van Jackson.

Waar we recent al leerden dat Jackson in eerste instantie door Prime Video benaderd was over mogelijke betrokkenheid, weten we nu dat het allemaal niet zo gemakkelijk verlopen is achter de schermen. Zo wilde Amazon-baas Sharon Tal Yguado graag dat Jackson mee zou kijken achter de schermen. Maar de familie van J.R.R. Tolkien stak hier een stokje voor.

We weten dat de erfgenamen van Tolkien helemaal geen fan zijn van de films van Jackson. Die vonden ze veel te Hollywood, niet trouw en niet filosofisch genoeg.

Daarom zou The Lord of the Rings: The Rings of Power alles anders moeten doen. Om die reden is de familie van Tolkien ook sterk betrokken, en werken allerlei experts mee.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen