'Lord of the Rings' mag het canon verbreden onder 1 voorwaarde

'Lord of the Rings' mag het canon verbreden

Lord of the Rings The Rings of Power breidt het canon flink uit.

Jim Pedd, 13 augustus 2022 09:30

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Nog minder dan een maand te gaan en dan is de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power eindelijk te zien op Prime Video. Sterker nog: we hoeven nog maar iets meer dan twee weken te wachten!
The Lord of the Rings: The Rings of Power speelt zich duizenden jaren voor The Hobbit en The Lord of the Rings af en draait om een tijdperk waar alleen naar gehint is in de boeken. Dat betekent dat fans erg benieuwd zijn naar de richting van de serie en welke stijl de show uiteindelijk hanteert.

The Lord of the Rings: The Rings of Power
Tijdens een interview met SFX Magazine, ging uitvoerend producent J.A. Bayona in op de belangrijkste prioriteiten.

"Als je de boeken van Tolkien leest, begrijp je hoe erg hij schoonheid waardeert. Dus de serie zit daar vol mee," begon Bayona.

"Tolkien is inherent optimistisch, warm en emotioneel. Dit is een man die een aantal van de meest duistere momenten in de geschiedenis van de mensheid meegemaakt heeft. En hij kwam daar niet uit, om een verschrikkelijk verhaal vol wanhoop te schrijven."

Bayona ging verder: "Tolkien schreef een verhaal over hoop, en hoe de kleine man slaagt. Voor ons gevoel was dat altijd het belangrijkste als we iets uitbreidden: er moest optimisme zijn, liefde. Zelfs in de meest duistere, angstaanjagende momenten van de serie."
Bron: ComicBook

Lees meer over: Lord of the Rings The Rings of Power, Lord of the Rings, LOTR, Prime Video

Populair nieuws