search

Ons nieuws van zaterdag 13 augustus 2022

Opvallend gaaf 3D-billboard voor 'House of the Dragon'
Series / Video/clip/featurette

Opvallend gaaf 3D-billboard voor 'House of the Dragon'

Game of Thrones en een grote draak komen tot leven op Times Square.

Voor de promotie van onder meer de grote Hollywood-films en series worden steeds vaker opvallende 3D-billboards ingezet op prominente plekken in grote steden. Nu heeft HBO een dergelijk billboard op Time Square geplaatst voor House of the Dragon.

Via social media en de begeleidende tekst "Dragons have landed in Times Square" zwerft er nu een video van het billboard online. We zien een enorme draak tevoorschijn komen en een blik werpen op Times Square.

HBO lijkt het geheel ook te hebben bewerkt met geluidseffecten, aangezien de borden normaal gesproken geen geluid hebben. Aan het einde van de 3D-video zet de draak de boel ook nog even in de fik voor een dramatisch effect.

3D Billboard voor House of the Dragon
Hieronder de beelden voor de Game of Thrones-spin-off die vanaf 21 augustus te volgen is op HBO Max. Er zijn tien afleveringen en de eerste twee heten "The Heirs of the Dragon" en "The Rogue Prince".
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op deze manier brengt Marvel de grote Netflix-held terug in het MCU
Series / Nieuws

Op deze manier brengt Marvel de grote Netflix-held terug in het MCU

Charlie Cox en zijn Matt Murdock terug in het Marvel Cinematic Universe.

Even geleden zagen we via een trailer van She-Hulk een eerste blik op de terugkeer van de Daredevil uit de Marvel-serie die een paar jaar geleden op Netflix te zien was. Acteur Charlie Cox speelt het personage opnieuw in het Marvel Cinematic Universe.

Cox was al als Daredevil-alter ego Matt Murdock te zien in de film Spider-Man: No Way Home, maar keert nu dus terug in She-Hulk: Attorney at Law. De serie start later deze maand.

In een recent interview met The Direct zei bedenker Jessica Gao dat Cox' Daredevil niet exact hetzelfde wordt als zijn donkere, sombere zelf uit de Netflix-serie. In plaats daarvan, vanwege het meer luchtige karakter van She-Hulk, zal het een andere weergave van het personage zijn.

Minder duistere Daredevil
"En Charlie is zo geweldig," zei Gao. "Hij wil dolgraag doen wat er gevraagd wordt, en hij is zo'n geweldige acteur en een geweldig mens. Wat zo leuk was om hem en Daredevil in onze wereld te brengen, is dat mensen al een Daredevil hebben gezien die erg dramatisch is, een beetje aan de zware kant, erg donker, somber."

"En het was zo leuk om hem in de serie te hebben. We halen hem net als de andere cameo's in de serie uit de omgeving waar je ze van kent, wat een veel dramatischer en actiegerichte rollen zijn, veel meer aan de serieuze kant," aldus Gao. "We laten ze zien in onze wereld en ze gaan mee in de toon van She-Hulk. En dan moesten de acteurs verkennen en we krijgen een lichtere kant van de personages te zien."

Vanaf 18 augustus is She-Hulk te zien op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo verknipt is acteur Armie Hammer in trailer 'House of Hammer'
Series / Trailer

Zo verknipt is acteur Armie Hammer in trailer 'House of Hammer'

De acteur en zijn familie wordt door de mangel gehaald in nieuwe serie.

De streamer Discovery+ heeft de trailer vrijgegeven voor de aankomende docuserie House of Hammer, die de beschuldigingen rond acteur Armie Hammer als uitgangspunt gebruikt voor een diepgaande verkenning van zijn familie.

Hammer was een goed aangeschreven Hollywood-acteur die geprezen werd voor zijn uitvoeringen in films als Oscar Best Picture-genomineerde Call Me by Your Name voordat de verontrustende beschuldigingen van meerdere vrouwen vorig jaar hem het doelwit maakten van een lopend politieonderzoek.

House of Hammer
De synopsis voor de docuserie zegt dat die vermeende misdaden "slechts het topje van de ijsberg" zijn en "in de loop van vijf generaties hebben de mannen in de Hammer-familie meer geheimen en schandalen dan welke kluis dan ook kan bevatten."

"Achter het geld en de macht liggen leugens van een disfunctionele dynastie met zijn mannelijke karakters die alle verwoestende gevolgen vertonen van verwilderde privileges," luidt de synopsis.

House of Hammer debuteert op Discovery+ op vrijdag 2 september en hieronder zie je de trailer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Dota: Dragon's Blood' seizoen 3
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Dota: Dragon's Blood' seizoen 3

Seizoen drie van deze animatieserie gaat voor de tenenkrommende het-was-allemaal-een-droom-plottwist.

Regie: Kim Sun Min, Han Seung Woo, Park So Young, e.a. | Cast (stemmen): Yuri Lowenthal (Davion), Lara Pulver (Mirana), Dee Bradley Baker (Slyrak), Freya Tingley (Fymryn), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 24-28 minuten | Jaar: 2022

Was het eerste seizoen van Dota: Dragon's Blood al een wervelwind van verhaallijnen, in het tweede seizoen werd het er niet veel beter op. De slotaflevering van seizoen twee liet de kijker in spanning achter of enkele prangende vragen in seizoen drie beantwoord zouden worden. Helaas biedt het derde seizoen geen soelaas, maar eerder de onlogische climax die de vaak rommelige voorgaande seizoenen al voorspelden.

De animatieserie Dota: Dragon's Blood, gebaseerd op de videogame Dota 2, draait om de drakenstrijder Davion, die na het verliezen van zijn gehele familie aan bloeddorstige draken niets liever doet dan deze monsters afslachten. Helaas is zijn ironische lot dat hij geïnfecteerd raakt met drakenbloed en draak Slyrak met zich mee moet zeulen. En dat is allemaal nodig om een nieuwe, gedeelde vijand het hoofd te bieden. Althans, dat was het idee. Maar in seizoen drie wordt dit concept jammerlijk losgelaten en vervangen door een verhaal zonder structuur dat nergens heen gaat.

De makers van de serie lijken haast te hebben. Ontzettend veel gebeurtenissen, personages en flashbacks met achtergrondverhalen worden in slechts acht korte afleveringen per seizoen gepropt. In seizoen één ging de aandacht vooral naar de epische vechtscènes, die de aandacht zeker verdienden, maar helaas kwam daarbij het verhaal in het gedrang. Het hoe en waarom van de mooi geanimeerde gevechten was moeilijk bij te houden. Op zulke momenten zijn we dankbaar voor de uitvinding van de tien-seconden-terugspoelknop.

In seizoen één werd voor de vele personages en hun bezigheden en motivaties weinig tijd genomen, waardoor er soms een duizelingwekkende hoeveelheid informatie op de kijker afkwam. In seizoen twee werd het er helaas niet beter op: nieuwe personages werden onvoldoende geïntroduceerd en belangrijke emotionele momenten afgeraffeld. Vooral de slotaflevering liet de kijker in verwarring achter. Draak Slyrak maakt zich plotseling los van Davion "“ kan de gemeenschappelijke vijand Terrorblade dan nog wel worden verslagen?

Het antwoord krijgen we al in aflevering twee van seizoen drie: jawel. Ook zonder draak Slyrak wordt de slechterik die al twee seizoenen lang wordt opgejaagd in een handomdraai verslagen, en niet eens in een grote tweedelige seizoensfinale! De strekking uit de titel is zomaar verdwenen. Dat drakenbloed bleek niet nodig, draak Slyrak trekt plotseling zijn klauwen er vanaf en verdwijnt.

Vanaf daar gaat het verhaal letterlijk over in een hele andere realiteit (al dan niet echt) en heeft het bijna niets meer te maken heeft met het oorspronkelijke verhaal. Het komt over als een excuusmatig vulmiddel zoals in films die eindigen met de deus-ex-machina-achtige het-was-allemaal-een-droom-plottwist om plotgaten goed te praten. Het is moeilijk interesse op te brengen voor iets waarvan je van tevoren al weet dat het niet van belang is voor het verhaal waar je eerder twee seizoenen lang in geïnvesteerd hebt.

Dota: Dragon's Blood is van de makers van het populaire Avatar: De Legende van Aang, een mooie verwesterde animeserie met duidelijke thema's en personages wiens acties onderbouwd worden in realistische achtergrondverhalen. Het vervolg De Legende van Korra was iets minder Westers en meer zoals oorspronkelijke anime: bij vlagen cryptisch en poëtisch. Hun nieuwe serie Dota: Dragon's Blood is helaas overdadig chaotisch geworden. Fans die de eerste twee seizoenen met de terugspoelknop hebben weten te overleven stevenen met seizoen drie op een teleurstelling af.

★☆☆☆☆

Dota: Dragon's Blood is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Fanático'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Fanático'

Deze Spaanse serie toont de meedogenloze aandachtscultuur van nu en hoe we er steeds met open ogen intuinen.

Regie: Roger Gual | Cast: Lorenzo Ferro (Lázaro, Quimera), Fernando Valdivielso (Héctor), Dollar Selmouni (Pompa), Eva Almeida (Clara), Carlota Urdiales (Mia), e.a. | Aantal afleveringen: 5 | Speelduur: 14-21 minuten | Jaar: 2022

De immens populaire rapper Quimera sterft in het harnas. Tijdens een concert wordt een brute cocktail van drugs hem noodlottig en voor het oog van honderden fans fluit het vogeltje zijn laatste lied. Wanneer Lázaro zichzelf vervolgens als de nieuwe Quimera presenteert, wordt hij luid juichend door het publiek omarmd. Goedgelovig klapvee, een viraal filmpje op sociale media en de volgende ster is geboren.

Lorenzo Ferro speelt de rol van zowel Lázaro als Quimera met twee vingers in de neus. Als gevierd rapper in eigen land hoeft de jonge Argentijn voor Fanático niet ver buiten zijn comfortzone te treden. Onder de podiumnaam Kiddo Toto geniet Ferro faam in de Zuid-Amerikaanse muziekscene, en deze ervaring is duidelijk zichtbaar in het gemak van acteren. Tot slot dient zijn treffende beeltenis met de doorgesnoven achterneef van Green Days Billie Joe Armstrong een overtuigende vertolking van een eigenzinnige beroemdheid. Verre van standaard knap, maar verdomd charismatisch.

De serie doet een interessant vraagstuk herrijzen. Want hoe vervang je een superster die de act in zijn uppie draagt? Geschiedenis leert dat talloze bands hun frontman verruilden voor een ander exemplaar en dat deze ensembles zonder een centje pijn doorgingen. In Fanático gebeurt er niets anders dan wanneer Quimera het loodje legt en Lázaro het stokje overneemt, al valt het natuurlijk wel meer op als er een boom omgaat in plaats van een struikje. Vreemd genoeg storen de fans zich allerminst aan de openlijke wisseltruc en lopen ze net zo hard weg met Quimera's dubbelganger.

Wat opvalt aan Fanático is de duur van de afleveringen. Inclusief aftiteling schommelen ze allemaal tussen de vijftien en twintig minuten, maar hadden ze aan elkaar geplakt ook prima als een volwaardige film volstaan. Het zorgt voor een vrij onrustige zit, want nog voordat je de eerste hand popcorn achter de kiezen hebt, rolt de aftiteling al over het beeld en kondigt Netflix automatisch de volgende ronde aan. Op zijn best origineel te noemen, in het meest voor de hand liggende geval ronduit merkwaardig. Een eenduidige reden waarom is besloten de serie in vijf plakjes te snijden blijft achterwege.

Fanático is een rake schets van onze sluimerende honger naar aandacht. Het enge gegeven dat we alles eten wat ons wordt gevoerd. Ook legt de serie de vinger op de zere plek als we kijken naar hoe oppervlakkig we tegenwoordig met elkaar omspringen, en er van privacy amper meer sprake is. Met een noodgang raas je door de vijf afleveringen heen. Net zo snel als je, zelfs als megaster, blijkbaar kan worden vergeten.

★★★★☆

Fanático is te zien bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vijftien toffe nieuwe series op HBO Max
Series / Featured

Vijftien toffe nieuwe series op HBO Max

HBO Max slaagt er weer in een feest te maken met een drukke week vol nieuws.

Vijftien series nieuw op HBO Max deze week, waaronder vijf series die volledig nieuwe seizoenen kregen op de streamingdienst. Tien series kregen nieuwe afleveringen. De grote toppers? Sherlock en Extras.

The Dog House (seizoen 3): Een documentaire over de dierenopvang Wood Green in Godmanchester die het personeel volgt tijdens hun werk om een nieuw thuis te vinden voor hondjes zonder baasje.

Robot Chicken (seizoen 5-10): De met een Emmy bekroonde satirische sketches met snelle interacties en stop-motionanimaties van Matthew Senreich en Seth Green. Niet voor kipaards!

Sherlock (seizoen 1-4): 's Werelds favoriete detective is opgedoemd uit de mist. Door de spetterende scripts en het onvergetelijke acteerwerk van beide hoofdrolspelers, is dit een Sherlock voor de nieuwe generatie.

High Maintenance (seizoen 4): HBO-serie rond een anonieme wietdealer die zijn klanten in New York bedient en zo, samen met de kijker, een blik werpt achter de schermen van hun neuroses en dagelijkse beslommeringen.

Extras (seizoen 1-3): De alledaagtse werkelijkheid van een film- en tv-figurant staat centraal. De bittere, chagrijnige en sarcastische acteur Andy Millman gaf vijf jaar geleden zijn baan op in de hoop om beroemd te worden.

NIEUWE AFLEVERINGEN
Smiling Friends (S01E09)
Westworld (S04E07)
The Anarchists (S01E05)
Roswell, New Mexico (S04E09)
Industry (S02E02)
Tuca & Bertie (S03E06)
Pretty Little Liars (S01E06 en S01E07)
Unikitty! (S02E32)
Rap Sh!t (S01E05)
Primal (S02E05)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ voegt maar liefst 11 series nieuw toe
Series / Featured

Disney+ voegt maar liefst 11 series nieuw toe

Disney+ maakt er in deze bijzondere week nog een bijzonder drukke week van ook.

Deze week werden er elf titels toegevoegd aan het aanbod van Disney+. Het gaat om vijf series met complete seizoenen (waarvan de highlight zonder twijfel I Am Groot is) en zes afleveringen van series.

Primal Survivor: Escape the Amazon: Survivalist Hazen Audel staat voor zijn zwaarste uitdaging ooit: zich met alleen traditionele overlevingsmethoden een weg vechten door 800 kilometer onontgonnen Amazonegebied.

Keeper of the Ashes: The Oklahoma Scout Murders (seizoen 1): Kristin Chenoweth keert terug naar haar geboortestad om het waargebeurde verhaal uit Oklahoma te onderzoeken over drie jonge meisjes die vermoord werden gevonden na hun eerste nacht op kamp. Decennia later wordt de gemeenschap Tulsa nog steeds achtervolgd door de zaak.

Iberia's Woodlands (seizoen 1): De bossen van Zuid-Europa bieden vele mogelijkheden, maar hier is niets gratis.

I Am Groot (seizoen 1): Volg de avonturen van de kleine Groot!

Bluey (seizoen 3): Bluey is een onvermoeibare Australian Cattle Dog van zes, die houdt van spelen en het dagelijkse familieleven in buitengewone avonturen verandert.

NIEUWE AFLEVERINGEN
Only Murders in the Building (S02E08)
Solar Opposites (S03E07)
Big Sky (S02E18)
High School Musical: The Musical: The Series (S03E03)
El Galán. La TV cambió, él no (S01E10)
Marvel Studios: Legends (S01E21)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'The Witcher'-serie in diepe problemen
Series / Nieuws

Nieuwe 'The Witcher'-serie in diepe problemen

The Witcher Blood Origin wordt volledig omgegooid door Netflix met gevolgen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een nieuw bericht stelt dat Jaskier van The Witcher een veel grotere rol krijgt in de prequel The Witcher: Blood Origin.

Joey Batey speelt de rol van Jaskier en zou deel hebben genomen aan de recente heropnames van The Witcher: Blood Origin. Dat stelt een niet nader benoemde bron van Redanian Intelligence. Die site staat bekend als een betrouwbare bron rond informatie over de franchise, dus vermoedelijk klopt het nieuws wel.

The Witcher: Blood Origin
Jaskiers aanwezigheid zal vermoedelijk beperkt zijn tot een framing om The Witcher: Blood Origin een duidelijke link te geven met de moederserie. Netflix heeft nog niet officieel bevestigd dat fanfavoriet acteur Batey ook echt betrokken is.

Bateys rol werd in oktober 2021 voor het eerst genoemd, toen bronnen nabij de productie beweerden dat hij de verteller mocht zijn van The Witcher: Blood Origin.

Toentertijd hoorden we dat Batey enkel de eerste aflevering van een voice over zou voorzien. In de serie zou Jaskier vertellen hoe het verhaal van The Witcher: Blood Origin liep, om onderbroken te worden door een elf die vervolgens het echte verhaal vertelt.

Inmiddels horen we dus dat er drukke heropnames zijn geweest, die in april dit jaar plaatsvonden en naar het schijnt langer duurden dan verwacht.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit 'The Walking Dead'-ontslag was gewoon moord
Series / Nieuws

Dit 'The Walking Dead'-ontslag was gewoon moord

AMC ontsloeg The Walking Dead-maker Frank Darabont en dat beviel de cast echt niet.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Walking Dead-sterren Sarah Wayne Callies en Jon Bernthal vertelden tijdens een nieuw interview over het ontslag van showrunner Frank Darabont bij The Walking Dead.

Darabont ontwikkelde The Walking Dead op basis van de comics van Robert Kirkman, maar werd tijdens de productie van het tweede seizoen van de hitserie in juli 2011 ineens ontslagen. Sinds 2013 loopt er een rechtszaak over de winst van The Walking Dead en hoopt Darabont miljoenen te krijgen.

The Walking Dead-ontslag
"Steven Yeun belde mij de avond van te voren. We waren net terug van de Comic-Con en hij zei: Ik hoorde dat ze Frank Darabont gaan ontslaan'. Ik dacht: 'Nee man. Hij heeft net de grootste hit ooit geleverd voor AMC'," aldus Callies die drie seizoenen lang te zien was als Lori Grimes.

Jon Bernthal: "Er is veel waar ik geen verstand van heb in dit geval, maar het voelde als een moordaanslag."

Darabont zou volgens AMC ontslagen zijn omdat hij niet genoeg ervaring had met het draaiende houden van een serie. Later, toen hij in 2013 de rechtszaak aanspande, stelde men dat Darabont zorgde voor een onveilige werkomgeving voor de acteurs en voor de crew.

The Walking Dead gaat richting zijn laatste acht afleveringen.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wanneer gaat de nieuwe 'Game of Thrones'-serie 'House of the Dragon' van start?
Series / Featured

Wanneer gaat de nieuwe 'Game of Thrones'-serie 'House of the Dragon' van start?

House of the Dragon laat nog iets meer dan een week op zich wachten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Met de serie House of the Dragon hoopt HBO Max een franchise te starten. Jarenlang keken we allemaal Game of Thrones, maar na acht seizoenen kwam die serie tot een eind.

Inmiddels is het verhaal ook wel duidelijk: HBO hoopt met House of the Dragon de liefde voor Westeros weer nieuw leven in te blazen. Alleen is het de vraag of dat lukt, gezien de zeer teleurstellende manier waarop Thrones tot een einde kwam.

House of the Dragon
House of the Dragon is een prequel, die zich afspeelt in een tijd waarin Westeros in zijn grootste chaos verkeerde.

We zien in eerste instantie een vrij machtige familie Targaryen, die maar liefst 17 draken in bezit heeft op dat moment in tijd. Maar een dispuut over de troonopvolging leidt tot geweld en uiteindelijk ook tot een boel doden en eigenlijk ook uiteindelijk de val van de familie.

De eerste aflevering van House of the Dragon is vanaf 22 augustus te zien in Nederland. Maar wanneer is de rest te zien?

Hieronder zetten we dat allemaal voor je op een rij.

Aflevering 1: The Heirs of the Dragon - 22 augustus
Aflevering 2: The Rogue Prince - 29 augustus
Aflevering 3: Onbekend - 5 september
Aflevering 4: Onbekend - 12 september
Aflevering 5: Onbekend - 19 september
Aflevering 6: Onbekend - 26 september
Aflevering 7: Onbekend - 3 oktober
Aflevering 8: Onbekend - 10 oktober
Aflevering 9: Onbekend - 17 oktober
Aflevering 10: Onbekend - 24 oktoberInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings' mag het canon verbreden onder 1 voorwaarde
Series / Nieuws

'Lord of the Rings' mag het canon verbreden onder 1 voorwaarde

Lord of the Rings The Rings of Power breidt het canon flink uit.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nog minder dan een maand te gaan en dan is de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power eindelijk te zien op Prime Video. Sterker nog: we hoeven nog maar iets meer dan twee weken te wachten!

The Lord of the Rings: The Rings of Power speelt zich duizenden jaren voor The Hobbit en The Lord of the Rings af en draait om een tijdperk waar alleen naar gehint is in de boeken. Dat betekent dat fans erg benieuwd zijn naar de richting van de serie en welke stijl de show uiteindelijk hanteert.

The Lord of the Rings: The Rings of Power
Tijdens een interview met SFX Magazine, ging uitvoerend producent J.A. Bayona in op de belangrijkste prioriteiten.

"Als je de boeken van Tolkien leest, begrijp je hoe erg hij schoonheid waardeert. Dus de serie zit daar vol mee," begon Bayona.

"Tolkien is inherent optimistisch, warm en emotioneel. Dit is een man die een aantal van de meest duistere momenten in de geschiedenis van de mensheid meegemaakt heeft. En hij kwam daar niet uit, om een verschrikkelijk verhaal vol wanhoop te schrijven."

Bayona ging verder: "Tolkien schreef een verhaal over hoop, en hoe de kleine man slaagt. Voor ons gevoel was dat altijd het belangrijkste als we iets uitbreidden: er moest optimisme zijn, liefde. Zelfs in de meest duistere, angstaanjagende momenten van de serie."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk weten we waarom Gibbs weg is uit 'NCIS'
Series / Nieuws

Eindelijk weten we waarom Gibbs weg is uit 'NCIS'

Mark Harmon doorbreekt na maanden eindelijk de stilte rond zijn vertrek uit NCIS.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Mark Harmon vertelt tijdens een interview over zijn vertrek bij de serie NCIS, nadat hij 19 jaar hoofdpersoon Leroy Jethro Gibbs speelde. Harmon was sinds het eerste seizoen een van de belangrijkste castleden.

In seizoen 19 vertrok Harmon echter bij de serie, in aflevering 4 om precies te zijn. Daarmee eindigde voor fans van NCIS echt een tijdperk, maar opmerkelijk genoeg was Harmon er grotendeels stil over en vertelde hij weinig over de redenen achter zijn keuze om de serie te verlaten.

NCIS-vertrek
In een interview met de site ET Online, ging Harmon dan eindelijk toch echt in op zijn vertrek bij de serie NCIS. Dat is voor het eerst sinds we te horen kregen dat hij zou gaan vertrekken.

Harmon legde uit dat tijdens zijn tijd bij NCIS hij hoopte dat Gibbs verfrissend en interessant zou blijven voor het publiek. Maar zijn gevoel was dat hij Gibbs tot een punt had verkend, dat hij een passend einde moest krijgen.

Hoewel Gibbs geen deel meer uitmaakt van NCIS, zou hij volgens Harmon een comfortabel leven in Alaska hebben.

"Wat mij altijd aangetrokken heeft tot NCIS, is dat het personage dat ik speelde verfrissend en uitdagend bleef. Qua plot heeft dit personage het pad bewandeld dat het bewandeld heeft. Ik vond het eerlijk en was er okay mee. Ik ben niet met pensioen. Voor zover ik weet leeft hij in Alaska."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vier nieuwe castleden 'The Last of Us' van HBO Max
Series / Nieuws

Vier nieuwe castleden 'The Last of Us' van HBO Max

De opnames van de gameverfilming zijn al enkele maanden aan de gang, maar gaan nog wel even door.

Lamar Johnson (The Hate U Give en Keivonn Woodard zijn gecast als broers Henry en Sam in de HBO Max-serie en gameverfilming The Last of Us.

In het spel zijn de broers twee overlevenden die op het pad van Joel en Ellie komen. In de serie worden ze neergezet als twee broers die zich in Kansas City verschuilen voor een revolutionaire beweging die op wraak uit is.

Belangrijke gastrollen
Daarnaast is bekend geworden dat Graham Greene en Elaine Miles in de serie te zien zullen zijn als een getrouwd stel dat moet zien te overleven in de wildernis van post-apocalyptisch Wyoming. Het betreft twee gastrollen, dus waarschijnlijk zien we Greene en Miles maar in een of enkele aflevering(en).

Pedro Pascal en Bella Ramsey voeren de cast aan als respectievelijk Joel en Ellie in de verfilming van de beroemde Naughty Dog-game.

Het is nog onduidelijk wanneer The Last of Us precies te streamen zal zijn via HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Endless Night'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Endless Night'

Deze Waalse serie over een groep dromerige tieners vliegt alle kanten op behalve de juiste.

Regie: David Perrault | Cast: Ayumi Roux (Eva), Théo Augier (Seb), Hanan El Yousfi (Naïma), Chine Thybaud (Pauline), Salif Cissé (Idris), Léo Legrand (Théo), Louis Rault Watanabe (Clément), Gabriel Almaer (Romain), e.a. | Aantal afleveringen: 6 | Speelduur: 27-37 minuten | Jaar: 2022

Het onderscheid tussen droom en werkelijkheid en vooral de vage scheidslijnen ertussen vormen een dankbaar onderwerp voor cineasten. Er zijn zelfs regisseurs, zoals David Lynch, die er hun handelskenmerk van hebben gemaakt. Voor velen is het een raadsel wat zich precies afspeelt in het menselijke brein op de momenten dat je in slaap valt en de afgelopen dag of zelfs trauma's uit het verleden aan het verwerken bent.

In de Waalse miniserie Endless Night zoekt een groepje tieners uit verveling hun toevlucht tot pillen die ze hebben gejat uit een nabijgelegen slaapkliniek. Deze medicatie heeft de bijzondere bijwerking dat je dromen bij volledig bewustzijn kan beleven. Zonder dat er acht wordt geslagen op het hoe en waarom is men in de kliniek in staat om de dromen van hun patiënten op een televisiescherm te toveren en zo meer kennis te vergaren over die bijzondere halfstaat tussen werkelijkheid en fantasie.

De half-Japanse Eva is nieuw in het niet nader aangeduide Belgische stadje en vindt al snel aansluiting bij het vriendengroepje van Sebastien, nadat ze hulp heeft verleend bij een uit de hand gelopen experiment met de voorgenoemde pillen. Ze is aanvankelijk argwanend en dus terughoudend over wat de tieners puur als een genotsmiddel zien.

Met recht, zo blijkt, want als Eva eenmaal een pil achteroverslaat, zijn de gevolgen niet te overzien. Al snel weet ze niet meer of ze nog wakker is of slaapt. Bovendien heeft Eva een bijzondere connectie met schone slaper Romain. En waarom ziet ze voortdurend beelden van haar overleden vader en een mysterieus meisje met een uilenmasker?

De leden van het tienergroepje, vertolkt door acteurs die zichtbaar te oud zijn om nog de middelbare school af te moeten maken, zijn niet alleen in voorkomen en gedrag divers maar ook archetypen wat betreft hun karakters. Rijkeluiszoon Théo is macho en opvliegend, Naïma is wantrouwend en impulsief en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dat er iets moois lijkt te ontstaan tussen Eva en goedzak Seb spreekt haast voor zich. Waarom ze lange tijd de boot afhoudt blijft in het ongewisse, maar als Seb opeens verdwijnt wordt het voor haar een halszaak hem op te sporen.

Endless Night trapt af met enig gevoel voor fascinatie, maar verzandt al snel in vaagheden en clichés. Vooral na Sebs verdwijning wordt het plot een onnavolgbare warboel. Hierbij moeten de personages kennelijk zelf ook telkens vermelden dat ze denken dat ze slapen. Of denken dat ze wakker zijn. Of iets er tussenin als het je nog interesseert.

Het blijkt een opzichtig trucje om zaken niet meer uit te hoeven leggen en er qua vaagheden nog een schepje bovenop te doen. Bij de flauwe ontknoping wordt nog wel wat goedgemaakt, maar echt bevredigend is het allemaal niet. Endless Night beslaat in zijn totaliteit amper drie uur, maar het bekijken ervan voelt als een eeuwigheid.

★★☆☆☆

Endless Night is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.