search
Dit is de Red Wedding van 'House of the Dragon'
Series / Featured

Dit is de Red Wedding van 'House of the Dragon'

House of the Dragon zal ook wel een gruwelijk moment laten zien, net als Game of Thrones.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Red Wedding is het meest beruchte en schokkende moment in Game of Thrones. Waarmee de vraag rijst, wat het soortgelijke moment zal zijn in prequelserie House of the Dragon. Nou, dat is er!

Aan het einde van het derde seizoen van Game of Thrones vond de Red Wedding plaats. Het was een keerpunt, waarin meerdere belangrijke personages om het leven kwamen en daarmee ook bepaalde plotpunten helemaal eindigden.Voor het publiek was nu ook echt duidelijk dat niemand meer veilig zou zijn. Daarnaar werd natuurlijk al gehint met de dood van Ned Stark, maar de Red Wedding maakte het definitief duidelijk.

Een gruwelijk moment
House of the Dragon bevat natuurlijk ook zo'n gruwelijk moment. Dat moet bijna wel.

Vroeg in de Dance of the Dragons, de burgeroorlog die plaatsvindt tussen de familie Targaryen, wordt Prince Lucerys Velaryon, de zoon van Rhaenyra Targaryen, gedood in een drakengevecht met zijn neef, Aemond Targaryen (zoon van King Viserys en zijn tweede vrouw, Alicent Hightower). Daarmee claimt Daemon wraak: "een zoon voor een zoon".

Dat roept op tot wraak, waarbij Blood (een slager) en Cheese (een rattenvanger) ingehuurd worden door Daemon om een van de zoons van King Aegon II Targaryen te doden. Dat doen ze op gruwelijke wijze, waarbij ze de vrouw van Aegon, Queen Helaena, dwingen te kiezen welke zoon sterft.

Blood en Cheese eisen dat zij kiest tussen haar twee zoons. Ze biedt haar eigen leven, maar dat weigeren ze en als het te lang duurt, dreigen ze haar dochter seksueel te misbruiken. De koningin kiest uiteindelijk haar jongste zoon Maelor, maar Blood hakt daarop het hoofd van zoon Jaehaerys af. Het tweetal vlucht uit de Red Keep met het hoofd. Het is een bruut, gruwelijk moment en Helaena herstelt daar nooit van.

Het gebeurt allemaal vrij vroeg in de Dance of the Dragons, maar is wel een van de meest gruwelijke momenten.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen