George R.R. Martin lyrisch over nieuwe epische fantasyserie

De beroemde fantasyschrijver doet een meer dan lovende aanbeveling over de nieuwe Netflix-serie.

Mitchell van Vuren, 16-08-2022 08:32

George R.R. Martin, de man achter de boeken van Game of Thrones, is naast auteur ook een fervent fantasyfan. Als autoriteit op dit gebied doet hij dan nu ook een aanbeveling, die elke andere fantasyfan volgens hem "niet mag missen": The Sandman!
De graphic novels van Neil Gaiman over de Zandman werden de best verkopende stripboeken van DC van 1989 tot 1996. De serie draait om Morpheus, oftewel Dream, die de heerser is van de Kingdom of Dreaming en een van de zeven Endless Beings is.

Na 106 jaar gevangen te hebben gezeten, ontsnapt Morpheus en begint hij aan een zoektocht om zijn totems van krachten terug te vinden en de orde in zijn koninkrijk te herstellen. Na jaren van ontwikkeling, werd The Sandman als serie uitgebracht op Netflix. Het werk is bijzonder goed ontvangen door vele critici, waaronder dus George R.R. Martin.

Volgens Martin "een fantastische fantasy"
In een recente blogpost van Martin onthulde hij dat Gaiman hem een screener van de Netflix-serie had gestuurd, terwijl hij in quarantaine zat. Lees hieronder wat de schrijver over de serie te melden had.

Martin: "Jongens, meisjes, mis dit niet. Als je van de strips hield, dan is dit een zeer getrouwe adaptatie, daar heeft Neil wel voor gezorgd. En als je de strip nog nooit gelezen hebt, maak je dan geen zorgen, de televisieserie staat op zichzelf. Het is een fantastische fantasy, en ik hoop dat het nog vele seizoenen zal doorgaan. Er zijn tenslotte nog veel meer van de strips om te adapteren."

The Sandman is nu te zien op Netflix.

Bron: ScreenRant

Lees meer over: george rr martin, game of thrones, neil gaiman, the sandman

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix komt deze week met 7 nieuwe series

Netflix komt deze week met 7 nieuwe series

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie