Volgens showrunner 'Westworld' is vijfde seizoen noodzakelijk

Ondanks dat HBO nog niks officieels heeft laten weten, is de showrunner erg duidelijk: seizoen 5 moet er komen!

Mitchell van Vuren, 17 augustus 2022 07:11

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Afgelopen weekend kwam het vierde seizoen van Westworld tot zijn einde en bracht wereldwijd fans in vervoering. De vraag, die iedereen bezighoudt, is nu natuurlijk: komt er een vijfde seizoen, en wanneer dan? Showrunnner Lisa Joy is ondanks radiostilte bij HBO erg zeker van haar zaak. Want seizoen 5, die moet er zeker komen.
Hoewel de laatste minuten van de seizoensfinale leken alsof ze de serie tot een definitief einde zouden kunnen brengen, zijn makers en showrunners Lisa Joy en Jonathan Nolan nog niet klaar met het verhaal. Het creatieve team achter de serie heeft namelijk nog één verhaal te vertellen voordat ze het universum van Westworld opdoeken.

Tijdens een interview met EW over de seizoensfinale van seizoen 4, vertelde Joy dat het einde van het verhaal al duidelijk was, maar dat het team nog even de tijd nodig had om daar te komen.

Joy over een mogelijk vijfde seizoen
Joy zei tijdens het interview: “We hebben, net als Dolores, nog één verhaal te vertellen - en of we het te vertellen krijgen, zullen we nog zien.”

Ze vervolgde: “We hebben altijd het idee gehad dat we in het laatste seizoen de persoon, die overgeleverd was aan de grillen van anderen, de kans zouden geven om diens eigen verhaal te schrijven en de test terug te draaien… Dus, in deze laatste test, wat gaat Dolores doen? Hoe zal de wereld er anders uitzien? Hoe zal zij, als de laatste tester, een ander universum creëren in een ander spel en op een andere manier?”

Alle seizoen van Westworld zijn nu te vinden op HBO Max, met hopelijk binnen aanzienlijke tijd een vijfde seizoen erbij.

Bron: Comic Book

Lees meer over: westworld, lisa joy, hbo, Jonathan Nolan

Informatie over de serie: Westworld

Populair nieuws