search

Ons nieuws van woensdag 17 augustus 2022

Recensie Netflix-serie 'Locke & Key' seizoen 3
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Locke & Key' seizoen 3

Bevat Locke & Key nog steeds de sleutel tot een avond vol kijkplezier?

Regie: Marisol Adler, Guy Ferland, Ed Ornelas, e.a.| Cast: Darbie Stanchfield (Nina Locke), Connor Jessup (Tyler Locke), Emilia Jones (Kinsey Locke), Jackson Robert Scott (Bode Locke), Petrice Jones (Scot Cavendish), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 33-47 minuten | Jaar: 2022

De deur van Keyhouse zwaait voor de derde keer open en verwelkomt iedereen weer in het gelaagde verhaal van de familie Locke. Alsof de in seizoen twee gecreëerde geheugensleutel zich diep in je borst boort komen alle herinneringen weer bovendrijven. De sleutels en hun magische krachten, de demonen die op de sleutels jagen en dan de familie Locke, die door hellevuren heeft moeten gaan om deze demonen op afstand te houden.

Zachte fluisteringen spoken door het gigantische huis. Het onverstaanbare geroezemoes leidt Bode, de jongste van de drie Locke-kinderen, door de lange gangen naar betoverde verstopplekken van nieuwe sleutels. De onweerstaanbare allure van het bezitten van magische krachten zorgt ervoor dat de gevaren die de sleutels met zich mee brengen al snel vergeten zijn. Zelfs Nina, Bodes moeder, voegt zich graag bij dit sleutelclubje en zet op haar beurt de sleutels in om oud verdriet te verwerken.

Eenieder die weleens een fantasyboek heeft opengeslagen, weet dat dit een recept is voor bittere ellende. Magie gebruiken voor eigen belang loopt niet vaak goed af en de Lockes vormen hierop geen uitzondering. Door nieuwsgierigheid het te laten winnen van gezond verstand struikelt de familie een nieuw met demonen overladen avontuur in. Na twee seizoenen vechten tegen demonen en een verleden waarin meerdere mensen in deze strijd hun leven hebben verloren, zou enige voorzichtigheid toch meer in de lijn der verwachting liggen.

De pas ontdekte sleutels openen deuren naar nieuwe verfrissende mogelijkheden, hoewel toch met enige regelmaat de keuzes van de Lockes teleurstellend zijn. Zoals vele series bij een derde seizoen, valt ook Locke & Key ten prooi aan het grote monster van de voorspelbaarheid. En met plaatsvervangende schaamte kijken we toe hoe de kinderen toch alles lijken te moeten oplossen, ondanks dat moeder Nina nu ook het geheim van de sleutels met zich meedraagt.

Terwijl de voorgaande seizoenen elk tien afleveringen telden, moet seizoen drie het doen met een schamele acht. Het is alsof de makers ook niet meer wisten wat ze nog moesten vertellen. De laatste strijd tegen Gideon, een machtige demon die de wereld wil vernietigen, wordt breed uitgemeten in maar liefst vier afleveringen, waardoor weinig ruimte overblijft voor andere intriges. De serie is nog steeds mooi vormgegeven, maar voor een verrassend verhaal ben je bij dit derde seizoen aan het verkeerde adres.

★★★☆☆

Locke & Key is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De spannende miniserie 'Echoes'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De spannende miniserie 'Echoes'

De trailer die eerder de wereld werd ingestuurd doet alvast het beste vermoeden...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Binnen enkele dagen is het eindelijk zover! Dan verschijnt namelijk de gloednieuwe, Australische miniserie Echoes op streamingdienst Netflix. Heel wat mensen kijken uit naar het verschijnen van deze nieuwe reeks en we begrijpen goed waarom...

In Echoes volgen we een identieke tweeling genaamd Leni en Gina. Voor de tweeling geldt dat ze een gevaarlijk geheim met elkaar delen. Vanaf hun kindertijd hebben ze er dan ook regelmatig voor gekozen om van identiteit te wisselen. Dat heeft geleid tot een heus dubbelleven.

Wanneer er plots één van de twee zussen vermist raakt dreigt hun perfecte wereld als een kaartenhuisje in elkaar te vallen.

Michelle Monaghan
De cast van de miniserie Echoes bestaat onder meer uit Michelle Monaghan. Voor deze actrice geldt dat we haar ook kennen uit onder meer True Detective en Messiah. De andere hoofdrol wordt vertolkt door Matt Bomer. Hem kan je kennen van de serie White Collar.

Ben jij ook benieuwd naar het plot van deze gloednieuwe, Australische miniserie? Dan moet je nog maar even geduld koesteren. Echoes is namelijk te streamen op Netflix vanaf 19 augustus 2022.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Intiem personage verdwijnt plots uit grote DC-serie
Series / Nieuws

Intiem personage verdwijnt plots uit grote DC-serie

De acteur van Jonathan Kent, Jordan Elsass, heeft laten weten klaar te zijn met zijn superheldengezin.

Op abrupte wijze heeft Jordan Elsass ontslag genomen bij de serie Superman & Lois. Daarin speelde hij Jonathan Kent, de oudste zoon van het superheldenkoppel. Met de opnames voor seizoen 3 in aantocht, is de heisa rondom het opnieuw casten van de rol al begonnen.

In een verklaring die dinsdagavond werd vrijgegeven, bracht Warner Bros. Television naar buiten: "Jordan Elsass heeft de studio op de hoogte gebracht dat hij niet zal terugkeren voor het derde seizoen van 'Superman & Lois' door persoonlijke redenen. De rol van Jonathan Kent zal opnieuw worden gecast."

Er werden verder geen details verstrekt over het vertrek van Elsass uit de serie. Bronnen van Variety geven aan dat het geen gevolg is van een werkgerelateerde kwestie, terwijl Deadline aangeeft dat Elsass kampte met ernstige persoonlijke problemen, waarvan het mogelijk is dat ze te maken hebben met zijn geestelijke gezondheid.

Wie was dit personage precies?
Elsass speelt al sinds het begin van de serie de oudste zoon van Clark Kent (Tyler Hoechlin) en Lois Lane (Elizabeth Tulloch). Verder heeft hij ook een jongere broer genaamd Jordan (Alexander Garfin).

Het personage kan verder niet zomaar geschrapt worden, aangezien showrunner Todd Helbing eerder aangaf dat het productieteam Jonathan meer in het verhaal wilde gaan betrekken dan in de afgelopen seizoenen het geval was.

Het slechte nieuws komt zes weken, nadat de serie zijn tweede seizoensfinale heeft doorgemaakt, en in de aanloop van de opnames van een derde seizoen in Vancouver.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'She-Hulk' liegt er niet om: Captain America is nog maagd!
Series / Nieuws

'She-Hulk' liegt er niet om: Captain America is nog maagd!

Deze brandende vraag sloop op slinkse wijze het script in van de nieuwe Marvel-serie, met een antwoord!

Over de jaren heen bleef één vraag over Captain America vele fans bezighouden: is de held nog maagd? In She-Hulk: Attorney at Law ontkomt men er ook niet aan, aangezien deze fantheorie de serie in geslopen is via de schrijvers.

In de Marvel Cinematic Universe is er geen enkele aanwijzing dat de geliefde held ooit intiem is geweest met een ander persoon, wat veel fans ertoe heeft aangezet te speculeren dat de grootste held van Amerika eigenlijk nog maagd is.

Deze vraag hield ook Jessica Gao, hoofdschrijver van de nieuwe serie over de groene heldin, bezig. Zo erg zelfs, dat het nu onderdeel is geworden van de nieuwe serie over She-Hulk.

De obsessie van She-Hulk met Captain America's privéleven
In een gesprek met Variety vertelde Gao hoe de populaire fantheorie in de serie terecht kwam. Gao: "We begonnen het gewoon in de scripts te stoppen. Er kwam een lopende grap, waarbij de vraag of Steve Rogers ooit seks heeft gehad aan Jennifer knaagt. Je ziet het haar regelmatig googelen en erover praten."

Op de vraag of Kevin Feige een definitief antwoord had op de vraag of Captain America al dan niet maagd is, antwoordde Gao resoluut: "Ja, dat komt rechtstreeks uit Kevins gouden mond."

She-Hulk: Attorney at Law is vanaf 18 augustus te zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans sparen kritiek op vierde seizoen 'Virgin River' niet
Series / Nieuws

Fans sparen kritiek op vierde seizoen 'Virgin River' niet

Het vierde seizoen blijkt de verwachtingen voor veel fans niet ingelost te hebben...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er werd lang uitgekeken naar het verschijnen van het vierde seizoen van Virgin River. Nu het vierde seizoen eindelijk te bekijken is op streamingdienst Netflix zijn de meningen echter sterk verdeeld. Veel fans sparen hun kritiek dan ook niet.

De kritiek die het vierde seizoen van de nochtans populaire serie te verduren krijgt is afkomstig uit verschillende hoeken. In eerste instantie is er de zwangerschap van Charmaine. Zo zijn veel fans van mening dat het vreemd is dat ze nog altijd zo mager is. Anderen merken dan weer op dat ze wel heel lang zwanger is.

Niet alleen de zwangerschap van Charmaine is er één die onder de loep wordt gehouden. Dat geldt ook voor de zwangere Mel. Eén van de kijkers merkte bijvoorbeeld op dat het onmogelijk is dat je na acht weken al het geslacht van de baby te horen krijgt.

Soap
Een ander punt van kritiek komt voort uit het karakter van de reeks. Voor steeds meer fans geldt bijvoorbeeld dat ze het gevoel hebben dat de serie steeds meer weg heeft van een heuse soap.

Ondanks het feit dat de kritiek op de reeks dus toeneemt blijven de scores op gespecialiseerde websites meer dan degelijk. Op IMDB krijgt de reeks bijvoorbeeld nog steeds een mooie 7,4/10.

Benieuwd of het vijfde seizoen (dat er volgend jaar zit aan te komen) de verwachtingen van de fans wel terug zal weten in te lossen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix lanceert trailer gloednieuwe reeks 'Die Kaiserin'
Series / Nieuws

Netflix lanceert trailer gloednieuwe reeks 'Die Kaiserin'

De nieuwe serie over het leven van Sisi is vanaf volgende maand te streamen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het leven van de bekende keizerin Sisi is ondertussen reeds heel wat keer verfilmd geweest. Ook volgende maand verschijnt er een nieuwe reeks die draait rond het leven van de keizerin. De nieuwe serie luistert naar de toepasselijke naam Die Kaiserin.

Deze gloednieuwe reeks duikt in het leven van de jonge keizerin en de tevens nog onervaren keizer Frans Jozef van Oostenrijk-Hongarije.

Voor beiden geldt dat ze worden geconfronteerd met de vele beperkingen die het leven aan het hof met zich meebrengt. Bovendien is er ook sprake van een spannende machtsstrijd en mogen uiteraard ook de nodige intriges niet ontbreken.

Zes afleveringen
Voor het eerste seizoen van de gloednieuwe dramaserie Die Kaiserin geldt dat ze in totaal zal bestaan uit zes afleveringen. Voor de afleveringen geldt dat ze ongeveer 45 minuten duren.

Wie de volledige reeks wil kunnen bekijken moet daarvoor nog even geduld koesteren tot 29 september. Echter heeft Netflix ondertussen wel een teaser-trailer de wereld ingestuurd die je alvast een glimp laat opvangen van de aankomende serie. Deze teaser-trailer is uiteraard hieronder te bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wanneer verschijnt 'Undercover' seizoen 4 op Netflix?
Series / Featured

Wanneer verschijnt 'Undercover' seizoen 4 op Netflix?

Voorlopig lijkt het er niet op dat we snel een vierde seizoen van de misdaadserie krijgen.

Na de eerste twee seizoenen in 2019 en 2020 werden we in 2021 getrakteerd op zowel een derde seizoen als de film Ferry. We hebben het uiteraard over de Belgische/Nederlandse hitserie Undercover.

Ondertussen is het alweer een tijdje stil rond de serie met vooral Tom Waes als Bob Lemmens en Frank Lammers als Ferry Bouman. De grote vraag voor de fans is of we nog wel iets te zien krijgen rond het duo.

Voorlopig geen seizoen 4, wel een spin-off
De afgelopen maanden horen we niets over opnames voor een vierde seizoen, wat mogelijk inhoudt dat we nog wel even moeten wachten. Positief is dat Netflix werkt aan de serie Ferry: De Serie.

De serie, een vervolg op de film, moet gaan laten zien hoe Ferry Bouman als beginnend xtc-producent uiteindelijk groot is geworden in de Brabantse onderwereld.

Elise Schaap zou weer te zien zijn als zijn grote liefde Danielle. Yannick van de Velde moet terugkeren als Lars, de broer van Danielle.

Wanneer Ferry: De Serie verschijnt is nog niet bekend. Duidelijk is wel dat we nog even moeten wachten op meer Undercover.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actrice hint naar tweede seizoen 'The Book of Boba Fett'
Series / Nieuws

Actrice hint naar tweede seizoen 'The Book of Boba Fett'

Lucasfilm heeft nog geen officiële aankondiging gedaan, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd.

Lucasfilm boert ook op tv goed met series als The Mandalorian, The Book of Boba Fett en Obi-Wan Kenobi). Toch is er nog niks officieels aangekondigd over een tweede Fett-reeks.

Als we actrice Ming-Na Wen (Mulan, The Mandalorian, Street Fighter) moeten geloven, zou daar wel eens snel verandering in kunnen komen. Tijdens Fan Expo Boston werd de actrice gevraagd naar een tweede seizoen van het oorspronkelijk als miniserie beoogde The Book of Boba Fett, waarop ze als volgt reageerde:

"Ik hoop dat er een tweede seizoen komt van The Book of Boba Fett! Ik reken mijzelf nooit rijker dan ik ben, maar, even afkloppen, ze gaan hier snel een aankondiging over doen."

De volgende Star Wars-serie die verschijnt is Andor, waarin Diego Luna terugkeert als Rogue One-personage Cassian Andor. Daarna volgt in 2023 het derde seizoen van The Mandalorian.

Het eerste seizoen van The Book of Boba Fett is nú te streamen via Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lost'-acteur Matthew Fox is terug in trailer 'Last Light'
Series / Trailer

'Lost'-acteur Matthew Fox is terug in trailer 'Last Light'

Fox nam jaren geleden afscheid van Hollywood, maar keert nu terug in een grote nieuwe serie.

Peacock heeft de eerste trailer vrijgegeven voor de nieuwe serie Last Light. Je kunt de beelden hieronder bekijken.

De eerste aflevering van Last Light is vanaf 8 september (althans in de Verenigde Staten) te streamen via Peacock.

De serie gaat over petrochemisch ingenieur Andy Nielson (Matthew Fox), zijn vrouw Elena (Joanne Froggatt) en hun twee kinderen. Tijdens een zakenreis door het Midden-Oosten en gescheiden van zijn gezin, beseft Andy zich dat de wereld-olievoorraad nog lager is dan gedacht, waardoor de maatschappij in chaos ten onder lijkt te gaan.

Familiedrama
Naarmate de situatie verslechtert, moet elk gezinslid iets opofferen om herenigd te worden met hun geliefden, ondanks de afstand en de gevaren die hen uit elkaar houden.

Last Light is gebaseerd op een boek van Alex Scarrow en luidt de terugkeer in van Lost-acteur Fox, die jaren geleden aangaf gestopt te zijn met acteren. Naast Fox en Froggatt zien we in de serie ook acteurs als Alyth Ross, Taylor Fay, Amber Rose Revah, Victor Alli, Tom Wlaschiha en Hakeem Jomah.

De eerste aflevering van Last Light is vanaf 8 september (althans in de Verenigde Staten) te streamen via Peacock.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Abonnement op Netflix is niet meer zo vanzelfsprekend
Series / Nieuws

Abonnement op Netflix is niet meer zo vanzelfsprekend

Mensen steeds minder vaak langere tijd verbonden aan een enkele streamingdienst.

Nog altijd is Netflix de grootste streamingdienst in de wereld, maar steeds meer weten concurrenten als Disney+, HBO Max en Prime Video marktaandeel af te snoepen. Ook ontstaat er een nieuwe trend: het hoppen tussen diensten.

De afgelopen periode wordt duidelijk dat de streamingdiensten de abonnementsprijs omhoog blijven gooien en de vraag is hoeveel de diensten denken te kunnen vragen. Het gevolg is wel dat mensen steeds vaker de keuze maken om te wisselen tussen de aanbieders.

Wisselen tussen streamingdiensten
Volgens The Wall Street Journal gaan steeds meer mensen diensten opzeggen nadat ze een bepaalde serie hebben afgerond. Zo'n twintig procent van de Amerikaanse abonnees op een grote streamingdienst zoals Netflix, Disney, HBO Max of Apple TV+, zegde in de afgelopen twee jaar drie of meer keer zo'n abonnement op. Dit komt voort uit een onderzoek van de partij Antenna.

In de zomer van 2020 was dat percentage nog slechts zes procent. Gek is dat niet, aangezien diensten als Disney+ en HBO Max nog niet bestonden. "Mensen komen, kijken, annuleren en gaan weer," is de visie van Antenna-baas Jonathan Carson toe.

In de States is de concurrentie nog iets groter met diensten als Hulu, Peacock, Funimation, Paramount+, Sling, FurboTV en Showtime. Op een of andere manier komen de meeste van deze aanbieders op den duur ook naar Nederland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix deelt eerste foto van Addams Family-serie met Catherine Zeta-Jones
Series / Foto's

Netflix deelt eerste foto van Addams Family-serie met Catherine Zeta-Jones

Foto! Dit is de Addams Family en de familie van Wednesday.

Eerder dit jaar kregen we al een eerste officiële blik te zien op de jonge actrice Jenna Ortega als het titelpersonage uit de Netflix-serie Wednesday die later dit jaar op de streamer zal verschijnen.

De serie zal zich richten op het meisje Wednesday dat onderdeel uitmaakt van de bekende Addams Family waarover door de jaren heen al genoeg films en series zijn gemaakt. Nu hebben we de eerste foto van de familie.

Eerste blik op de Addams Family van Netflix
Op onderstaande foto zien we Catherine Zeta-Jones (Morticia), Jenna Ortega (Wednesday), Luis Guzmán (Gomez) en Isaac Ordonez (Pugsley). En de serie komt niet geheel onverwacht van Tim Burton.

Naar verwachting zet Netflix de serie voor het eind van 2022 online.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Lord of the Rings'-serie gaat vlammende start maken
Series / Nieuws

'The Lord of the Rings'-serie gaat vlammende start maken

De serie trapt binnenkort af met niet één, maar twee afleveringen.

Begin volgende maand is het wachten op de grootse The Lord of the Rings-serie van Amazon Studios eindelijk voorbij. Na jaren van ontwikkelen en een flink productieproces start op 2 september de serie The Rings of Power.

Nu is ook duidelijk wanneer de afleveringen online komen te staan. En er is gelijk een verrassing. De serie zal namelijk starten met twee afleveringen. Op 2 september om 3.00 uur 's nachts gaan deze eerste afleveringen in première.

Daarna zal er elke week één aflevering worden toegevoegd op vrijdag om 6.00 uur in de ochtend. De finale van het eerste seizoen, dat acht afleveringen telt, wordt online gezet op 14 oktober.

Wereldwijde aftrap op 2 september
De afleveringen gaan wereldwijd op hetzelfde moment in première, zodat alle fans ze tegelijkertijd kunnen genieten van een nieuwe aflevering.

The Lord of the Rings: The Rings of Power is uiteraard gebaseerd op de verhalen van J. R. R. Tolkien. met J. D. Payne en Patrick McKay als showrunners. De serie speelt zich af in het tweede tijdperk van de Midden-aarde, duizenden jaren vóór Tolkiens The Hobbit en The Lord of the Rings.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-fans haten dit personage echt enorm
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-fans haten dit personage echt enorm

Bran Stark wordt nogal fel bekritiseerd door fans van de serie Game of Thrones.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sommige Game of Thrones-fans zijn nog altijd boos over het einde van de serie. Hun haat richt zich met name op Bran Stark, en dat laten ze weer eens merken.

De serie Game of Thrones eindigde zijn achtste seizoen met de onthulling wie er plaats zou nemen op de Iron Throne, om voor de rest van de tijd te zorgen voor een stabiel en een vredig Westeros. Dat bleek, van alle mogelijke mensen, Bran Stark te zijn.

Game of Thrones-kritiek
Fans waren helemaal niet blij met dat einde van Game of Thrones, met name omdat Bran vanaf het begin geen partij was in de strijd om de troon. Hij was juist iemand die vocht tegen de White Walkers. Althans, dat een beetje deed als Green Seer en de Three-Eyed Raven.

Volgens Redditor Beef-Wungus was Bran alleen interessant toen hij uit het raam geduwd werd door Jaimie Lannister. De Redditor schreef een bericht met de titel I Hate Bran Stark dat al bijna duizend upvotes kreeg.

Het moge duidelijk zijn dat het een gedeeld sentiment is.

Bran irriteert volgens hen vooral omdat hij cruciaal bleek te zijn bij bepaalde grote momenten. Zo onthulde men hoe hij de Three-Eyed Raven werd, en zagen we hoe Jon Snow geen kind van Ned Stark was. Allemaal via 'king hindsight', zoals een Redditor hem noemt.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Cobra Kai' onthult trailer van seizoen 5!
Series / Trailer

'Cobra Kai' onthult trailer van seizoen 5!

Cobra Kai gaat binnenkort door met een heel nieuw seizoen op Netflix. Kom maar door!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Cobra Kai-fans hopen snel het vijfde seizoen te kunnen zien. Nu is er heel wat beeldmateriaal vrijgegeven, waardoor fans voorlopig genoeg hebben om van te genieten.

Netflix licht een tip van de sluier op als het aankomt op het vijfde seizoen van Cobra Kai. De clip laat zien dat de status quo, waarin de personages bepaalde trekjes hebben, blijven bestaan. Tegelijk zien we ook dat het verhaal snel verder gaat.

Cobra Kai seizoen 5
Het verhaal van Cobra Kai gaat duidelijk door met Terry Silver die de Cobra Kai-dojo helemaal verpest voor zijn filosofie. En de onterecht in de gevangenis gezette John Kreese gebruikt zijn 'strike first'-techniek om te overleven.

Tegelijk verzamelen zich krachten tegen Silver in de buitenwereld en doet Kreese natuurlijk zijn best om te ontsnappen.

De clip laat ook zien dat de belofte van de met paardenstaart bekapte sensei, die hij al in The Karate Kid Part II maakte, namelijk dat hij dojo's in heel de vallei zou openen, vervuld wordt.

Zo rekruteert hij nieuwe sensei's, waaronder de kwaadaardige Zuid-Koreaan Kim Da-Eun. De trailer maakt duidelijk dat het aan Daniel, Johnny en Chozen is om hen te verslaan!





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Squid Game' neemt een compleet andere wending
Series / Nieuws

'Squid Game' neemt een compleet andere wending

De serie Squid Game neemt een wending die we niet hadden verwacht.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Squid Game-bedenker Hwang Dong-hyuk zegt dat het Squid Game-universum kan uitbreiden naar andere landen. Wellicht een interessante wending voor de toekomst!

De serie Squid Game is geschreven en geregisseerd door Hwang. De show brak alle streamingrecords en werd een wereldwijd fenomeen na de release op Netflix in september 2021. De serie had een hoofdrol voor Lee Jung-jae als protagonist Seong Gi-hun.

Squid Game
Netflix-serie Squid Game focust zich op 456 spelers die gedood worden als ze een kinderspelletje verliezen. Er kan er maar een winnen en die krijgt een gigantische zak geld mee naar huis.

De serie domineerde Netflix echt, want in 28 dagen werd er 1,65 miljard uur gestreamd. Opvallend genoeg eindigde de serie Squid Game met een grote cliffhanger, waarbij Gi-hun de spelletjes had gewonnen.

Recent kondigde Netflix al aan dat er een tweede seizoen zou komen. Er werd een onheilspellende trailer vrijgegeven waarin de sinistere robotpop Young-hee te zien was.

Plotdetails zijn schaars, maar de bedenker stelt nu: "Ik schreef het script op een manier die erop hint dat Squid Game ook in andere delen van de wereld gebeurt."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volgens showrunner 'Westworld' is vijfde seizoen noodzakelijk
Series / Nieuws

Volgens showrunner 'Westworld' is vijfde seizoen noodzakelijk

Ondanks dat HBO nog niks officieels heeft laten weten, is de showrunner erg duidelijk: seizoen 5 moet er komen!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Afgelopen weekend kwam het vierde seizoen van Westworld tot zijn einde en bracht wereldwijd fans in vervoering. De vraag, die iedereen bezighoudt, is nu natuurlijk: komt er een vijfde seizoen, en wanneer dan? Showrunnner Lisa Joy is ondanks radiostilte bij HBO erg zeker van haar zaak. Want seizoen 5, die moet er zeker komen.

Hoewel de laatste minuten van de seizoensfinale leken alsof ze de serie tot een definitief einde zouden kunnen brengen, zijn makers en showrunners Lisa Joy en Jonathan Nolan nog niet klaar met het verhaal. Het creatieve team achter de serie heeft namelijk nog één verhaal te vertellen voordat ze het universum van Westworld opdoeken.

Tijdens een interview met EW over de seizoensfinale van seizoen 4, vertelde Joy dat het einde van het verhaal al duidelijk was, maar dat het team nog even de tijd nodig had om daar te komen.

Joy over een mogelijk vijfde seizoen
Joy zei tijdens het interview: "We hebben, net als Dolores, nog één verhaal te vertellen - en of we het te vertellen krijgen, zullen we nog zien."

Ze vervolgde: "We hebben altijd het idee gehad dat we in het laatste seizoen de persoon, die overgeleverd was aan de grillen van anderen, de kans zouden geven om diens eigen verhaal te schrijven en de test terug te draaien… Dus, in deze laatste test, wat gaat Dolores doen? Hoe zal de wereld er anders uitzien? Hoe zal zij, als de laatste tester, een ander universum creëren in een ander spel en op een andere manier?"

Alle seizoen van Westworld zijn nu te vinden op HBO Max, met hopelijk binnen aanzienlijke tijd een vijfde seizoen erbij.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zal Ghost Rider dan toch voorkomen in 'She-Hulk'?
Series / Nieuws

Zal Ghost Rider dan toch voorkomen in 'She-Hulk'?

Na een hint in een teaser wisten vele fans het zeker: Ghost Rider zit in 'She-Hulk'!

Fans werden wild toen ze dachten een hint te hebben gevonden dat Ghost Rider zou verschijnen in de nieuwe serie She-Hulk: Attorney at Law. In een teaser zou daarvoor een grote hint hebben gezeten. Maar nu brengt schrijfster Jessica Gao eindelijk duidelijkheid in de zaak!

In de teaser was een eigenaardig detail door de fans opgepikt, die moest hinten naar het verschijnen van de bekende Ghost Rider. Op een poster in de achtergrond zou hij te zien zijn geweest, zoals te zien is op het plaatje hieronder.


Op de rode loper voor de première van de serie afgelopen maandag kon een interviewer van Deadline schrijfster Jessica Gao aan de mouw trekken en ondervragen over dit rare feitje. En wat bleek, het was allemaal gebakken lucht!

Geen skelettenkop, maar een magiër
Gao zei tijdens het interview: "Hij is niet Ghost Rider - zijn naam is Donny Blaze. Hij is een magiër genaamd Donny Blaze."


Ze voegde eraan toe: "Dit is gewoon een goochelaar, die een artiestennaam koos waarvan hij dacht dat die veel aandacht zou krijgen. Hij is een belangrijk personage in zijn eigen aflevering, maar hij is geen Ghost Rider."

Op 18 augustus komt de serie online bij Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste reacties 'She-Hulk' zijn binnen: de moeite waard?
Series / Nieuws

Eerste reacties 'She-Hulk' zijn binnen: de moeite waard?

De eerste recensies van critici, die de serie eerder in handen kregen, beginnen op sociale media te verschijnen.

Nog een paar nachtjes en dan is het zover! Dan komt She-Hulk: Attorney at Law eindelijk uit voor het grote publiek, maar een handvol critici kreeg de serie al eerder in handen. Langzaam komen ze nu naar buiten met hun eerste reacties, en die zijn allemaal behoorlijk positief!

Na een première van de serie eerder deze week werd het embargo gebroken om niets naar buiten te mogen brengen over de serie, en nu kunnen allerlei critici hun woordje doen over de aankomende Marvel-serie.

Op 18 augustus komt de serie online bij Disney+, dus de recensenten hebben maar kort de tijd om nog even de show te stelen en flink wat stof te doen opwaaien over de geanticipeerde serie van de groene heldin.

De eerste reacties
Niet iedereen was even lyrisch over de serie, maar over het algemeen is 'fun' een terugkerend woord om de serie te beschrijven.

Zie hieronder een selectie van de eerste berichten, die verschenen over She-Hulk.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.