search
'Breaking Bad'-schrijver is helemaal klaar met Walter White
Series / Nieuws

'Breaking Bad'-schrijver is helemaal klaar met Walter White

Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe minder goed de filmmaker zijn eigen personage kan uitstaan.

Vince Gilligan is na vijf seizoenen Breaking Bad en zes seizoenen Better Call Saul helemaal klaar met hoofdpersonages, die in hun essentie hufters zijn. Na Walter White en Saul Goodman wil hij liever in zijn aankomende serie een held kiezen, die het rechte pad bewandelt.

In Breaking Bad creëerde Gilligan Walter White (Bryan Cranston), een scheikundeleraar die meth gaat produceren nadat hij kanker heeft gekregen. De spin-off van de hitserie, Better Call Saul volgde eveneens een protagonist, Saul Goodman (Bob Odenkirk), die verschrikkelijke dingen doet.

In een nieuw interview met de New Yorker zei Gilligan dat hij terugverlangt naar de tijd dat televisie meer goede helden in de hoofdrollen had. De regisseur onthulde dat hij tegenwoordig alleen nog maar kijkt naar klassieke televisieprogramma's met hoofdrolspelers die niet veel meer lijken te bestaan.

Het toekomstige universum van Gilligan
Gilligan zei: "Ik houd van het oude spul. Ik houd van oude afleveringen van 'Emergency!' en 'The Rockford Files' en 'Columbp' en 'The Twilight Zone' en 'Hogan's Heroes'. Het is troostvoedsel voor mijn hersenen."

Hij vervolgde met de plannen voor zijn nieuwe show: "Voor mijn volgende show wil ik graag dat de hoofdpersoon een ouderwetse held is, een ouderwetse goede vent… Het voelt nu als een wereld vol stront, zowel in fictie als in het echte leven. Ik denk dat het waarschijnlijk weer tijd is voor een personage dat niet voor het makkelijke geld gaat."

Aanbevolen artikelen