Waarom wordt 'The Lord of the Rings: The Rings of Power' seizoen 2 niet in Nieuw-Zeeland gefilmd?

Opnames 'Rings of Power' S2 niet in Nieuw-Zeeland

De showrunner van de grootschalige serie heeft er een aantal hele goede redenen voor.

Zilko Tarici, 26 augustus 2022 11:28

Patrick McKay, showrunner van The Lord of the Rings: The Rings of Power heeft laten weten waarom de opnames van seizoen 2 niet zullen plaatsvinden in Nieuw-Zeeland. Lees hieronder wat McKay erover te vertellen heeft.
De serie van showrunners McKay en J.D. Payne speelt zich af in de zogenaamde Second Age van Middle-Earth en bevat hoofdrollen voor acteurs als Robert Aramayo, Joseph Mawle, Maxim Baldry, Lenny Henry, Markella Kavenagh, Benjamin Walker en Morfydd Clark (als Galadriel).

Andere omgevingen
In 2021 werd na de afronding van de opnames van het eerste seizoen in Nieuw-Zeeland al onthuld dat de productie zich voor het tweede seizoen zal verplaatsen naar het Verenigd Koninkrijk. En dat leidde tot kritiek van o.a. fans en Lord of the Rings-acteur Elijah Wood.

McKay heeft nu een boekje opengedaan over de omstreden beslissing. Hij zei er het volgende over:

''Ik denk dat ik bij een te gedetailleerd antwoord teveel weggeef van waar de plot in toekomstige aflevering heen leidt. In Tolkiens wereld zijn reizen naar andere landen een terugkerend thema. En dat is iets wat wij willen benutten. Daarnaast schreef Tolkien over de Britse ilanden. Hij omschreef zijn eigen tuin en de natuur om hem heen. Dus het opent allerlei mogelijkheden om de productie naar een ander land te verplaatsen."

De eerste twee afleveringen van The Lord of the Rings: The Rings of Power zijn vanaf 2 september a.s. te streamen via Amazon Prime Video.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Lord of the Rings The Rings of Power, Amazon Prime Video, Benjamin Walker, Morfyyd Clark

Populair nieuws