Netflix, Hulu en Apple vechten om deze gecancelde HBO-serie over te nemen

De grote bezuinigingen bij Warner Bros. Discovery betekenen nog niet dat deze veelbelovende serie hoeft te sneuvelen.

Mitchell van Vuren, 29 augustus 2022 11:45

Na de grote bezuinigingsronde bij Warner Bros. Discovery is het lot van vele DC-series onzeker, maar voor Batman: Caped Crusader schijnt er nu licht aan het einde van de tunnel. Meerdere grote streamingdiensten hebben namelijk hun interesse geuit om de geanimeerde superheldenserie over te nemen.
Samen met meerdere andere animatieprojecten is de productie van de Batman-serie onlangs tot een halt gekomen bij HBO Max. Gemaakt door Matt Reeves, J.J. Abrams, Ed Brubaker en Bruce Timm zal Batman: Caped Crusader waarschijnlijk een dikke knipoog worden naar de oude animatieserie van The Dark Knight uit de jaren ‘90.

Het doel van de nieuwe serie zal zijn om “Batman en zijn iconische schare aan schurken opnieuw uit te vinden met verfijnde verhalen, genuanceerde personages en intense actiescènes, allemaal in een visueel opvallende wereld.”

Het lot van Batman: Caped Crusader
Volgens THR had de beslissing om de animatieseries in ontwikkeling te cancellen niets te maken met de kwaliteit van de shows, maar kwam het in plaats daarvan neer op “een economische en strategische kwestie”. Warner Bros. Discovery gelooft namelijk dat het meer geld zal opleveren om de titels te verkopen aan andere verkooppunten.

En de interesse om dat te doen blijkt. Het bedrijf meldt dat er al interesse is vanuit meerdere hoeken, waaronder Apple, Hulu en Netflix. Het is dus zo goed als zeker dat Batman terug zal keren als animatiefiguur, maar waar en wanneer is nog voor even een vraagteken.

Bron: Comic Book Movie

Lees meer over: hbo max, warner bros discovery, netflix, hulu, batman, batman caped crusader

Populair nieuws