search
'House of the Dragon' belooft 'Rings of Power' een moeilijke start te geven
Series / Nieuws

'House of the Dragon' belooft 'Rings of Power' een moeilijke start te geven

De grote oorlog tussen Prime Video en HBO om fantasykijkers staat op het punt te beginnen.

Over enkele dagen zal de eerste aflevering van Rings of Power online gaan komen, maar steeds doemt er meer en meer een forse concurrent op in de vorm van House of the Dragon. De spin-off van Game of Thrones is ongekend succesvol, en de hype rondom de serie lijkt aan te houden volgens de cijfers.

Toen de eerste aflevering van de populaire HBO-serie online kwam, wilden er zoveel kijkers tegelijkertijd kijken dat kortstondig de servers van de streamingdienst uitvielen.

De langverwachte prequel verbrijzelde records voor HBO en leverde hun de meest bekeken première ooit op, met tien miljoen kijkers op de eerste avond dat de serie uitkwam. Na zulke hoge kijkcijfers was het de verwachting dat de kijkcijfers voor de tweede aflevering zouden dalen, maar dat bleek niet het geval te zijn. De kijkcijfers van House of the Dragon stegen zelfs in de tweede week!

De verbijsterende kijkcijfers van aflevering 2
De tweede aflevering van House of the Dragon werd 2% beter bekeken dan de première van de serie afgelopen zondag met 10,2 miljoen kijkers. Ook de eerste aflevering is in de afgelopen week nog veel gekeken en/of herkeken, met 25 miljoen weergaven op de huidige teller.

De vraag is of dit belachelijke succes invloed zal hebben op de aankomende fasntasyserie van Prime Video. Veel HBO-kijkers kunnen natuurlijk wisselen naar Prime Video wanneer ze willen en beide series tegelijkertijd volgen, maar enige concurrentie tussen de series binnen het VOD-landschap is zeker wel te verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen