search
Flinke tegenslag voor 'House of the Dragon' seizoen 2
Series / Nieuws

Flinke tegenslag voor 'House of the Dragon' seizoen 2

House of the Dragon: Miguel Sapochnik stopt als showrunner voor seizoen 2.

Afgelopen twee maandagen verschenen de eerste afleveringen voor House of the Dragon, de prequelserie op de hit Game of Thrones. Tot op heden wordt de serie sterk ontvangen, maar nu is er wel even een tegenvaller voor seizoen twee.

Het vervolg is reeds officieel goedgekeurd, maar nu wordt duidelijk dat de showrunner niet terugkeert. Miguel Sapochnik is namelijk opgestapt. HBO moet dus op zoek naar een nieuwe leider van de serie.

Showrunner House of the Dragon stapt op
Miguel Sapochnik regisseerde een handvol afleveringen van Game of Thrones, waaronder 'Hardhome en Battle of the Bastards'. Hoewel hij House of the Dragon achter zich zal laten, zal een andere Game of Thrones-veteraan opstaan om hem te vervangen.

Alan Taylor, die tijdens de eerste paar seizoenen van de originele serie veel afleveringen regisseerde, zal zich bij het tweede seizoen van House of the Dragon voegen als regisseur en uitvoerend producent.

In een verklaring over zijn vertrek zei Miguel Sapochnik:

"Om de afgelopen jaren in het GOT-universum te hebben gewerkt, was een eer en een voorrecht, vooral de laatste twee jaar met de geweldige cast en crew van HOUSE OF THE DRAGON. Ik ben zo trots op wat we hebben bereikt met seizoen één en dolblij met de enthousiaste reacties van onze kijkers.

Het was ongelooflijk moeilijk om te beslissen om verder te gaan, maar ik weet dat het de juiste keuze is voor mij, persoonlijk en professioneel. Maar terwijl ik dat doe, ben ik diep getroost te weten dat Alan zich bij de serie zal voegen.

Hij is iemand die ik al heel lang ken en respecteer, en ik geloof dat deze kostbare serie niet in veiligere handen kan zijn. Ik ben zo blij om deel uit te maken van de HBO- en House of the Dragon-familie en natuurlijk wens ik Ryan en zijn team succes en het allerbeste met seizoen twee en daarna."

Je vindt de serie op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen