search
Streamingdienst NPO Start lijkt ook echt interessant te gaan worden
Series / Nieuws

Streamingdienst NPO Start lijkt ook echt interessant te gaan worden

De Nederlandse streamingdienst van de Publieke Omroep heeft grotere plannen.

We kennen allemaal de grote Amerikaanse streamingdiensten Netflix, HBO Max en Disney+. Maar er zijn ook Nederlandse diensten. Denk dat aan Videoland en ook NPO Start van de Publieke Omroep.

De Publieke Omroep wil namelijk zijn streaming-app NPO Start uitbouwen tot een volwaardig alternatief in de Nederlandse streamingmarkt. Dit onthulde Frans Klein, directeur Video van de Nederlandse Publieke Omroep tijdens de opening van het nieuwe tv-seizoen. Dit meldt Emerce.

NPO Start straks een goed alternatief
"We investeren in NPO Start dat een volwassen speler wordt; met verdieping van de verhalen op tv en programma's specifiek voor het on demand publiek. Via socials, sites en apps gaat de NPO de dialoog aan en wordt extra online content geboden."

"Op het gebied van journalistiek kijkt de publieke omroep meer dan ooit "“ bij nieuwe en vertrouwde titels "“ naar vernieuwende vormen. Niet alleen voor tv, maar vooral ook online en on demand, om een nieuw en breed publiek te bereiken. Voorbeelden daarvan zijn de nieuwe titels Pointer Checkt op npo3.nl en YouTube en Nieuwsuur: #Ophef op NPO Start."

Het laatste zei Klein over de situatie dat de omroepen dit jaar zijn overgegaan naar genremanagement en integraal programmeren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen