‘The Haunting of Hill House’-maker belooft minder monoloog en meer spanning in deze nieuwe serie

Volgens Mike Flanagan leent zijn nieuwe serie zich beter voor actie en spanning.

Glenn Walsh, 2 september 2022 16:13

Mike Flanagan en Netflix blijkt een gouden combinatie. Na het succes van Gerald’s Game was er voor Netflix reden genoeg om vaker met schrijver, regisseur en producent Mike Flanagan te werken. Al snel volgde The Haunting of Hill House, The Haunting of Bly Manor, en Midnight Mass. Binnenkort verschijnt zijn nieuwe serie The Midnight Club waarin hij meer spanning belooft.
De voorgaande series stonden bekend om hun spanning en vooral griezelige scènes maar ook om de emotionele en sterk geschreven monologen. Het kon gaan van een actie-intensieve scéne naar een tranentrekkende uiteenzetting van één van de acteurs. Maar voor The Midnight Club’ heeft hij wat anders in petto.

Enge verhalen tussen tieners
The Midnight Club gaat over een groep terminaal zieke tieners die diep in de nacht verzamelen om enge verhalen aan elkaar te vertellen. Mike Flanagan denk dat de groep kijkers die naar zijn nieuwe serie zullen kijken ook gemiddeld wat jonger zijn. Daarnaast denkt hij dat vanwege de inhoud en rijkelijk aanwezige enge scènes er wat minder ruimte is voor "8 minuten durende monologen".

Eerder is al meer ingegaan op wat er in het komende seizoen verwacht kan worden. Welke details al zijn gegeven maar ook wie er mee zullen spelen. Ook hebben we al de eerste beelden mogen zien in de toen uitgekomen nieuwe trailer. Hoewel de serie zich zal richten op tieners belooft Mike Flanagan dat de serie bepaald geen kinderachtig tafereel wordt.

Vrijdag 7 oktober zal de nieuwe serie verschijnen op Netflix.

Bron: Empire

Lees meer over: The Midnight Club, Mike Flanagan, The Haunting of Hill House, The Haunting of Bly Manor, Midnight Mass, Netflix

Populair nieuws