Deze jonge 'House of the Dragon'-acteurs zullen opkomen als sterren

Deze gerenommeerde acteur voorziet een grote carrière voor de jonge spelers

Glenn Walsh, 02-09-2022 19:29

House of the Dragon is nog maar net uit en nu al enorm goed bekeken. Fans zullen inmiddels wel bekend zijn met het personage Daemon Targaryen, gespeeld door acteur Matt Smith. Zelf geen onbekende in de film- en televisiewereld voorziet hij een grote toekomst voor de nu nog relatief onbekende jonge sterren van House of the Dragon.
Matt Smith is een van de meest bekende acteurs in de nieuwe hitserie van HBO. Zo speelde de 39-jarige acteur tussen 2010 en 2014 de rol van The Doctor in BBC's jarenlang lopende hitserie Dr. Who. Ook was hij tussen 2016 en 2017 te zien als Philip, de hertog van Edinburgh, in The Crown van Netflix.

Als sterren opkomen
Jonge acteurs als Emily Carey wachten vaak op hun grote doorbraak. De 19-jarige actrice speelt in House of the Dragon de rol van de jonge Alicent Hightower. Maar Matt Smith heeft voornamelijk meerdere grote scènes met actrice Milly Alcock. Deze 22-jarige Australische actrice speelt de rol van de jonge versie van Rhaenyra Targaryen. Zij is in de serie het nichtje van Daemon Targaryen.

Matt Smith voorziet voor hen een grote doorbraak en denkt dat ze als sterren zullen opkomen. In Game of Thrones was er een zelfde soort dynamiek tussen de oudere acteur Sean Bean, die het personage Ned Stark speelde, en de jongere acteurs. Sterren als Emilia Clarke, Kit Harington en Sophie turner hadden hun grote doorbraak dankzij deze serie.

House of the Dragon stream je nu op HBO Max.
Bron: Insider

Lees meer over: House of the Dragon, Matt Smith, Emily Carey, Milly Alcock, Kit Harington, Sophie Turner, Emilia Clarke, HBO

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Recensie SkyShowtime-serie 'Fleeting Lies'

Recensie SkyShowtime-serie 'Fleeting Lies'

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix