Wie gaan er dood in 'House of the Dragon' aflevering 6?

Wie sterft in aflevering 6 'House of the Dragon'?

De zesde aflevering wordt sowieso een ongelofelijk belangrijke voor de verhaallijn van de reeks...

Geoffrey Ketels, 27 september 2022 15:34

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Al vanaf het begin van de serie House of the Dragon is bekend bij de fans dat er op een bepaald ogenblik een aanzienlijke sprong in de tijd zal worden gemaakt. Dat gebeurt in de zesde aflevering van de reeks die de naam The Princess and the Queen draagt.
De sprong in de tijd die wordt gemaakt zorgt er onder meer voor dat verschillende acteurs zullen worden vervangen door een oudere versie. De zesde aflevering van de serie is de eerste die zich zal afspelen in de nieuwe tijdlijn. Fans kijken niet alleen hier naar uit, maar stellen zich tegelijkertijd ook de vraag of het tweede deel van de verhaallijn zich meteen ook zal gaan kenmerken door enkele opvallende doden.

Laenor en Laena Velaryon
Gelet op het feit dat House of the Dragon natuurlijk verwant is met Game of Thrones kunnen we er maar moeilijk omheen dat het sterven van een hoofdpersonage op zowat eender welk moment tot de mogelijkheden behoort. De zesde aflevering belooft alvast geen uitzondering te worden op deze regel, in tegendeel.

Het lijkt er in eerste instantie naar uit te zien dat Rhaenyra en Alicent veilig zijn. Dat geldt ook voor Viserys. Dit laatste is misschien een beetje verrassend, want de laatste tijd is dat eigenlijk wel anders geweest.

Wie loopt er dan het grootste gevaar? Vooral Laenor en Laena Velaryon zo blijkt. Deze aanname wordt echter uitsluitend gemaakt op basis van de periode waarin de Fire & Blood verhaallijn zich afspeelt. We weten immers bijvoorbeeld dat Laenor Velaryon dood gaat ongeveer tien jaar nadat hij is getrouwd met Rhaenyra. Bovendien sterft Laena in hetzelfde jaar als haar broer.

Of deze veronderstellingen in de praktijk ook daadwerkelijk zullen uitkomen zal de zesde aflevering van House of the Dragon duidelijk moeten maken.

Lees meer over: House of the Dragon, Game of Thrones, serie, series, HBO, HBO Max

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws