search

Ons nieuws van dinsdag 27 september 2022

Wie gaan er dood in 'House of the Dragon' aflevering 6?
Series / Nieuws

Wie gaan er dood in 'House of the Dragon' aflevering 6?

De zesde aflevering wordt sowieso een ongelofelijk belangrijke voor de verhaallijn van de reeks...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Al vanaf het begin van de serie House of the Dragon is bekend bij de fans dat er op een bepaald ogenblik een aanzienlijke sprong in de tijd zal worden gemaakt. Dat gebeurt in de zesde aflevering van de reeks die de naam The Princess and the Queen draagt.

De sprong in de tijd die wordt gemaakt zorgt er onder meer voor dat verschillende acteurs zullen worden vervangen door een oudere versie. De zesde aflevering van de serie is de eerste die zich zal afspelen in de nieuwe tijdlijn. Fans kijken niet alleen hier naar uit, maar stellen zich tegelijkertijd ook de vraag of het tweede deel van de verhaallijn zich meteen ook zal gaan kenmerken door enkele opvallende doden.

Laenor en Laena Velaryon
Gelet op het feit dat House of the Dragon natuurlijk verwant is met Game of Thrones kunnen we er maar moeilijk omheen dat het sterven van een hoofdpersonage op zowat eender welk moment tot de mogelijkheden behoort. De zesde aflevering belooft alvast geen uitzondering te worden op deze regel, in tegendeel.

Het lijkt er in eerste instantie naar uit te zien dat Rhaenyra en Alicent veilig zijn. Dat geldt ook voor Viserys. Dit laatste is misschien een beetje verrassend, want de laatste tijd is dat eigenlijk wel anders geweest.

Wie loopt er dan het grootste gevaar? Vooral Laenor en Laena Velaryon zo blijkt. Deze aanname wordt echter uitsluitend gemaakt op basis van de periode waarin de Fire & Blood verhaallijn zich afspeelt. We weten immers bijvoorbeeld dat Laenor Velaryon dood gaat ongeveer tien jaar nadat hij is getrouwd met Rhaenyra. Bovendien sterft Laena in hetzelfde jaar als haar broer.

Of deze veronderstellingen in de praktijk ook daadwerkelijk zullen uitkomen zal de zesde aflevering van House of the Dragon duidelijk moeten maken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 absolute topseries bij Netflix om direct te bingen
Series / Netflix Kijktip

3 absolute topseries bij Netflix om direct te bingen

De koude herfst is begonnen, en het is tijd voor een nieuwe binge-waardige Netflix-serie voor op de bank!

De herfst lijkt volwaardig begonnen, en de bank is plots een stuk aantrekkelijker geworden dan de ligstoel. Overweeg anders of een van deze drie topseries gepast is om een lekker avondje mee te vullen!

Pieces of Her | Kijk nu! | 6 afleveringen
Het leven van Andy, een 30-jarige vrouw zonder zorgen, wordt plots op zijn kop gezet wanneer ze betrokken raakt bij een dodelijke massale schietpartij in een restaurant. Gedurende de schietpartij komt de volgende schok: haar moeder, Laura, weet moeiteloos de situatie naar haar eigen hand te zetten.

Wat volgt is een ontrafeling van de totale moeder-dochterrelatie en het verleden van Laura. Gebaseerd op een bestseller van Karin Slaughter belooft de serie een spannend zit te gaan worden.



Elite | Kijk nu! | 5 seizoenen
Als drie kinderen uit arbeidersfamilies zich inschrijven bij een eliteschool komen er geheid spanningen van tussen de arme en de rijke studenten. Dit escaleert des te meer wanneer er een moord wordt begaan…

Vanaf 18 november is het zesde seizoen van de serie te zien bij Netflix, dus als je nog niet begonnen bent, heb je een heleboel afleveringen om in te halen!



The Mist | Kijk nu! | 10 afleveringen
Deze verfilming van het gelijknamige verhaal van Stephen King verhaalt over een mysterieuze mist, die over het plaatsje Maine komt te hangen. Langzaam dringt het tot de inwoners van het plaatsje door, dat zij niet de enige zijn die in de mistbank leven…

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sneak-peek laatste afleveringen 'The Walking Dead' nu al online
Series / Trailer

Sneak-peek laatste afleveringen 'The Walking Dead' nu al online

AMC besloot op sociale media een snelle sneak-peek weg te geven van het laatste seizoen.

Met het einde van de epische serie keren ze weer terug naar het uiterste begin; zo blijkt uit de sneak-peek die AMC weggaf. Ze hebben de openingsminuten online gezet van het laatste onderdeel van de serie, die de fans alvast mogen opwarmen voor de grandioze finale. Bekijk de clip zelf hieronder.

De aflevering begint met de stem van de 11-jarige Judith Grimes, die vertelt over een ver verleden (helemaal in seizoen 1). Ze vertelt: "Ik heb veel verhalen gehoord over toen de wereld viel. Er waren meer doden dan levenden, en het begon erop te lijken dat de wereld koud zou worden."

Ze vervolgt: "Het voelde alsof het bijna zover was. Bijna. Sommige mensen overleefden door zich met elkaar te verbinden. Ze vonden families. Anderen gaven zich over aan de duisternis. Dat was lang geleden. En het is nu. Zal het morgen zijn?"

Onder haar voice-over zien we beelden uit vele eerder seizoenen, waaronder Shane, The Governor, Negan en Alpha. Totdat we in het heden van seizoen 11C uitkomen. Helaas stopt daar de sneak-peek.

Bekijk de clip zelf hieronder!


Wanneer krijgen we het laatste seizoen te zien?
De volledige aflevering is te zien op 2 oktober wanneer de laatste acht afleveringen van seizoen 11 worden uitgezonden door AMC. Twee afleveringen zullen al op AMC+ te zien zijn op 2 oktober.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 K-drama's worden ijzersterk bekeken op Netflix
Series / Featured

Deze 3 K-drama's worden ijzersterk bekeken op Netflix

Netflix heeft een bijzonder sterke selectie aan Koreaanse dramaseries, die zeker het kijken waard zijn!

Heeft de serie The Extraordinary Attorney Woo jouw hart veroverd? Geen zorgen, op Netlfix zijn er ruim voldoende Zuid-Koreaanse series te vinden, die jouw honger naar K-drama kunnen stillen. Bekijk hieronder drie Zuid-Koreaanse topseries die Netflix ook te bieden heeft!

Narco-Saints | Kijk nu! | 6 afleveringen
Het is een ongewone combinatie: Suriname en Zuid-Korea. Toch ziet de kijker in deze serie een Zuid-Koreaanse zakenman vertrekken naar het Zuid-Amerikaanse land met een geheime missie.

De levensgevaarlijke reis moest namelijk worden aangevangen in de naam van de Nationale Inlichtingendienst van Zuid-Korea, die de zakenman dwingt te helpen bij het oprollen van een internationaal beruchte drugsbaron.



Alchemy of Souls | Kijk nu! | 20 afleveringen
In het fictieve land Daeho zijn twee geliefden verbonden door een gruwelijk lot. Beide magiërs moeten een spreuk zien te verbreken die bekend staat als de 'alchemie van de zielen'. Hierdoor wisselen de twee continu van lichaam.

Het verhaal volgt verder het leven van de krijger Nak-su, wiens ziel per ongeluk gevangen zit in het zwakke lichaam van Mu-deok. Ze raakt verstrengeld met Jang Uk, die uit een adellijke familie komt, en wordt zijn dienaar.



It's Okay Not To Be Okay | Kijk nu! | 16 afleveringen
Het aangrijpende verhaal van twee gebroken mensen: een man, werkzaam op een psychiatrische afdeling, en een vrouw die een populaire kinderboekenschrijfster is. Na hun ontmoeting beginnen de twee langzaam elkaars emotionele wonden te helen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste reacties gewelddadige Marvel-horrorfilm 'Werewolf by Night': een monsterhit?
Films / Nieuws

Eerste reacties gewelddadige Marvel-horrorfilm 'Werewolf by Night': een monsterhit?

Wordt dit de film die personages als Blade en Ghost Rider naar het MCU brengt?

De eerste reacties op Marvel Studios' Werewolf by Night stromen online. En die zijn uiterst goed, zoals je hieronder zult lezen!

De reacties zijn tot nu grotendeels positief en prijzen met name de manier waarop de Disney+-special in zwart/wit is gefilmd, en daarmee eer betoont aan de 'old school' horror uit de jaren '40 en '50. Daarnaast wordt Michael Giacchino's regie en muziek geprezen, maar ook het camerawerk, de personages en de komische aspecten.

Phase Zero-presentator Brandon Davis schreef:

"Werewolf by Night is geweldig. Het is een op zichzelf staand, compleet verhaal met een sterk begin, midden en einde. Met te gekke shots die eer betonnen aan klassieke horrorfilms en interessante personages. De film is gewelddadig, komisch, meeslepend en intrigerend."

C. Robert Cargill, scenarist van o.a. Doctor Strange en The Black Phone reageerde ook positief:

"Marvels Werewolf by Night laat de jaren '70-strips van Marvel zien door een jaren '30-lens. Supervermakelijk en een stuk harder dan Marvel tot nu toe heeft laten zien. De film bevat een geweldig cult-personage dat je niet ziet aankomen. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik hem op het witte doek heb gezien. Een te gekke traktatie voor de maand oktober."

Hieronder lees je nog een aantal andere tweets van betrouwbare bronnen:







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fans in therapie na 'House of the Dragon' aflevering 6'
Series / Nieuws

'Fans in therapie na 'House of the Dragon' aflevering 6'

Vele fans gingen door de zesde aflevering volledig over de rooie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Dat Game of Thrones een traumatiserend effect kan hebben op de fans wisten we al. House of the Dragon gaat nu met de zesde aflevering van seizoen 1 de goede kant op om de kijkers hetzelfde aan te doen. Op sociale media mobiliseren zij zich en eisen ze dat HBO hun therapie gaat betalen.

In de zesde aflevering heeft een tijdsprong van tien jaar plaatsgevonden, die laat zien dat het leven van de Targaryens radicaal heeft kunnen veranderen. Met een nieuwe groep aan acteurs was het even aanzien of de show nog zou werken.

Maar de makers van de serie weten precies waar de kijkers van houden - gevechten, vuur en bloed. Op dat vlak hoefden fans verre van teleurgesteld te zijn over de laatste aflevering, en sommige fans gingen zo ver dat zij vergoeding van hun therapie eisten door de heftige gebeurtenissen.



Reacties op sociale media
Vele fans spraken zich uit over de laatste aflevering op sociale media. Hieronder is een korte selectie te vinden.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'CSI: Vegas' heeft wel erg slecht nieuws voor de fans
Series / Nieuws

'CSI: Vegas' heeft wel erg slecht nieuws voor de fans

Snel zal de serie een flink verlies moeten gaan incasseren.

Spijtig nieuws voor kijkers van CSI: Vegas is zojuist binnengekomen: de acteurs William Petersen en Jorja Fox, die de agenten Gil Grissom en Sara Sidle spelen, zullen allebei de serie gaan verlaten. Voor slechts één seizoen keerden zij terug als de twee bekende personages.

De terugkeer van Grissom en Sidle was een belangrijke reden voor fans om ook naar deze nieuwste politieserie in Las Vegas te kijken. Nu blijkt helaas dat dit wederzien slechts bedoeld was voor het eerste seizoen.

Peterson had enkel een contract getekend voor tien afleveringen in het eerste seizoen. Fox besloot vervolgens ook te stoppen, aangezien ze het niet over haar hart kon verkrijgen om het bekende duo na vele jaren te scheiden.



De toekomst van CSI: Vegas
In seizoen 2 zal veteraan Marg Helgenberger terugkeren in de serie, wat hopelijk het verlies van twee andere agenten goed zal kunnen maken. Peterson zal nog steeds functioneren als uitvoerend producent.

Het nieuwe seizoen van CSI zal deze donderdag aftrappen op CBS met een bijzondere aflevering. Het zal draaien om de moord op een dominatrix, die wordt gevonden in de buurt van haar geheime sekskelder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze series worden nu grijs gedraaid op Prime Video
Series / Nieuws

Deze series worden nu grijs gedraaid op Prime Video

Dit is de Prime Video Top 10 van dit moment, met veel opvallende series.

Net als op Netflix vind je op Prime Video een Top 10 met daarin de tien meest bekeken series op de streamer. Hieronder werpen we een blik op de lijst die op dit moment wordt aangevoerd door een bekende fantasyserie.

Op de eerste plaats staat namelijk de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power en waarschijnlijk zal de serie niet snel van zijn stekkie komen. Pas over een paar weken is het eerste seizoen afgerond.

De tweede plek is voor autoshow The Grand Tour met onder meer Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May, gevolgd door de stevige superheldenserie The Boys en de thriller The Terminal List.

Prime Video Top 10 - series
Hieronder zie je de complete top tien met series op Prime Video. Wil je de lijst zelf bekijken, ga dan even naar Prime Video.

1. The Lord of the Rings: The Rings of Power - seizoen 1
2. The Grand Tour - seizoen 5
3. The Boys - seizoen 3
4. The Terminal List - seizoen 1
5. Reacher - seizoen 1
6. Chicago Fire - seizoen 8
7. The Wheel of Time - seizoen 1
8. A Private Affair - seizoen 1
9. Clarkson's Farm - seizoen 1
10. The Summer I Turned Pretty - seizoen 1




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slecht nieuws voor Cobra Kai-fans: opnames seizoen 6 vertraagd
Series / Nieuws

Slecht nieuws voor Cobra Kai-fans: opnames seizoen 6 vertraagd

Cobra Kai-maker Jon Hurwitz is namelijk veel te druk met een ander groot project.

Minder goed nieuws voor fans van Cobra Kai. Mocht er een seizoen 6 komen, dan kan het nog wel eens lang duren voordat we dat te zien krijgen.

Begin deze maand kwam het langverwachte vijfde seizoen van de hitserie Cobra Kai uit op Netflix.

Jon Hurwitz
Cobra Kai-scenarioschrijver Jon Hurwitz vertelt in een groot interview met Deadline dat hij in gesprek is met Netflix over een eventueel seizoen 6.

Toch kan Hurwitz nog niet bevestigen dat dat seizoen er ook daadwerkelijk komt. "Momenteel kan ik nog niets aankondigen", vertelt hij, "Maar ik denk constant aan de personages."

Te druk
Wel weet hij te vertellen dat hij momenteel erg druk is met een andere Netflix-shwo: Obliterated. "Daarmee hebben we het druk. Daardoor kan het zijn dat eventuele opnames voor Cobra Kai vertraging oplopen."

Het meest recente seizoen eindigde niet met een traditionele cliffhanger. Veel losse eindjes werden in de slotscène aan elkaar geknoopt. Hopelijk kunnen fans het wachten op nieuwe afleveringen daardoor net iets langer volhouden.

Cobra Kai seizoen 5 kijk je nu op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' nieuwste seizoen zal verrassend veel geweld bevatten
Series / Nieuws

'The Boys' nieuwste seizoen zal verrassend veel geweld bevatten

Want 'The Boys' staat natuurlijk bekend om de minimale hoeveelheid geweld.

The Boys weet sinds het uitkomen in 2019 de kijkers vaak te trakteren op veel actie, vermakelijke dialogen en vooral de nodige dosis geweld. Ster uit de serie Jessie T. Usher deelt alvast wat details over het aankomende seizoen dat op dit moment gefilmd wordt.

In een recent interview vertelt Jessie T. Usher, die de rol van A-Train speelt, wat het publiek kan verwachten van seizoen vier. Fans van de serie weten inmiddels wel wat er verwacht kan worden van The Boys. De niet bepaald heroïsche superhelden weten vaak met veel geweld en agressiviteit een flink bloedbad achter te laten. Het derde seizoen heeft dit ook weer tot een nieuw niveau weten te tillen dus rijst de vraag of het wat minder kan in seizoen vier.

Verrassend veel geweld
Dus werd deze vraag voorgelegd aan Jessie T. Usher die vertelde dat hij niet precies wist of het meer of minder zou worden. Hij zei hierover: "Wat ik wel kan zeggen is dat het verrassend wordt. Het wordt verrassend voor iedereen. Dat is het enige wat ik er over kan zeggen.". Niet echt een heel concreet antwoord. Maar nu staat het personage A-Train ook niet echt bekend om het gebrek aan toepassen van geweld.

Het vierde seizoen van The Boys wordt momenteel gefilmd in Toronto. Het hoofd visuele effecten van de serie Stephan Fleet wist ook wat te melden over het geweld. Hij vertelde dat hij niet kon 'onzien' wat hij op de set heeft waargenomen. Daarnaast heeft de Twitterpagina van The Boys een post gedeeld met een bebloede A-Train.

Voor al het andere geweld kijk je alle afleveringen van The Boys op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bloed vloeit rijkelijk in eerste beelden 'House of the Dragon' aflevering 7
Series / Trailer

Bloed vloeit rijkelijk in eerste beelden 'House of the Dragon' aflevering 7

De nieuwe trailer voor aflevering zeven van 'House of the Dragon' belooft enorm veel actie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hoewel het lijkt alsof de serie pas net begonnen is, zijn er toch echt nog maar vier afleveringen te gaan in het eerste seizoen van HBO's House of the Dragon. In de eerste beelden van aflevering zeven is alvast te zien dat de kijker nog veel te wachten staat.

Uit de sneak-peek trailer die HBO online heeft gezet, blijkt dat de zevende aflevering "Driftmark" vol actie zal zitten. De Targaryens zijn namelijk duidelijk in gevecht met zichzelf. Tegen het einde van de trailer is er bloed vergoten en lijkt het alsof Alicent Rhaenyra met een mes snijdt.

Tijdsprong zorgt voor meer intensiteit
Het lijkt erop dat de Game of Thrones prequel na de tijdsprong van tien jaar die in aflevering zes gemaakt werd een tandje bij heeft gezet qua intensiteit. Actrice Emily Carey droeg na deze tijdsprong haar rol van Alicent over aan Olivia Cooke. Hierover zegt zij het volgende:

"Het is heel vreemd om zoveel vrijheid en eigenaarschap te hebben over een rol, en dan niet eens de rest van de scripts te kunnen lezen, omdat deze zo geheim waren. Ik heb er heel veel zin in om Olivia en Emma (D'arcy, de nieuwe actrice voor Rhaenyra) hun ding te zien doen."

Een nieuwe aflevering van House of the Dragon is iedere zondag te zien op HBO Max. Hieronder kun je de trailer voor aflevering zeven alvast bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kondigt terugkeer mysterieuze thrillerserie 'Elite' aan
Series / Nieuws

Netflix kondigt terugkeer mysterieuze thrillerserie 'Elite' aan

We moeten nog even geduld hebben, maar seizoen 6 van 'Elite' komt dit jaar nog op Netflix.

Netflix heeft de releasedatum van Elite, de Spaanse serie over decadente middelbare scholieren, bekend gemaakt.

Dat deed de streamingdienst maandag via een korte teaser op Youtube, waarin we een groot deel van de cast zien tijdens een pikante douche-scene.

Aan het einde van de korte video, die nog geen minuut duurt, komen we te weten dat het nieuwe seizoen al over twee maanden op Netflix verschijnt. Namelijk op 18 november.

Privéschool
Elite volgt een groep scholieren op de meest exclusieve school van Spanje: Las Encinas. Op deze privéschool in Madrid volgen de confrontaties, maar ook vriendschappen, romances, bedrog en zelfs moord elkaar in vlug tempo op.

Het vijfde seizoen kwam uit in april van dit jaar. De laatste aflevering eindigde met een confrontatie tussen Patrick en Iván en een aanvaring tussen Samuel en Benjamin.

Zesde seizoen
Fans verwachtten dat ze nog lang moesten wachten op het zesde seizoen, omdat het vorige deel pas een half jaar geleden uitkwam. Maar hoe het verder gaat met de tieners uit Elite, zien we dus snel.

Elite zie je vanaf 18 november op Netflix. Hieronder zie je alvast de teaser trailer.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.