Flinke tegenvaller voor 'House of the Dragon' seizoen 2

Tegenvaller voor 'House of the Dragon' seizoen 2

Na het nieuws dat co-showrunner Miguel Sapochnik ermee stopt, verlaat nu ook uitvoerend producent Jocelyn Diaz de serie.

Nina Beerendonk, 28 september 2022 15:01

De makers van House of the Dragon hebben te maken gekregen met een flinke tegenvaller. Uitvoerend producent Jocelyn Diaz zal namelijk niet terugkeren voor het tweede seizoen van de serie. Dit nieuws komt kort na de bekendmaking dat Miguel Sapochnik na één seizoen stopt als co-showrunner.
House of the Dragon is gebaseerd op George R.R. Martins Fire & Blood en speelt zich bijna 200 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af. De serie van HBO doet het erg goed, waardoor seizoen 2 al is bevestigd.

Showrunner vertrekt na één seizoen
Kort nadat bekend werd gemaakt dat seizoen 2 is bevestigd, kwam ook het nieuws dat co-showrunner Miguel Sapochnik af zou treden. Hiermee bleef Ryan Condal over als enige showrunner. Hierover zegt hij het volgende:

"Het zat altijd in mijn achterhoofd, wetende hoeveel er komt kijken bij het creëren van nog een seizoen, zou hij het nog een keer willen aangaan? Ik baalde echt. Hij is enorm getalenteerd. En ik ben echt trots op het werk dat we geleverd hebben."

Goede hoop voor het volgende seizoen
Hoewel Condal dus alleen aan de bak moet voor seizoen 2, heeft hij er alle vertrouwen in. "Ik kijk uit naar het verhaal dat we in seizoen 2 gaan vertellen. Er zijn duizenden mensen die hieraan hebben meegewerkt. Het is aan mij om een ​​goede leider te zijn en te proberen mensen te inspireren, hopelijk door goed te schrijven, om het allerbeste uit hen te halen en weer een geweldig seizoen van de serie te maken."

Een nieuwe aflevering van 'House of the Dragon' is iedere zondag te zien op HBO Max.

Bron: Comicbook

Lees meer over: House of the Dragon, Game of Thrones, HBO

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws