Wie speelt nu opeens Rheanyra in 'House of the Dragon'?

Andere actrice voor het belangrijke personage Rheanyra in de Game of Thrones-spinoff.

Bram de Groot, 1 oktober 2022 16:18

Als je het van tevoren niet wist, dan kwam aflevering zes van House of the Dragon best wel als een verrassing. Zo werd het personage Rheanyra opeens gespeeld door een andere actrice. Let op: hieronder SPOILERS voor House of the Dragon.
De serie neemt in aflevering zes een flinke tijdsprong. De aflevering "The Princess and the Queen" introduceerde ons Emma D'Arcy en Olivia Cooke die de rollen over namen van respectievelijk Princess Rhaenyra Targaryen en Queen Alicent Hightower. Ze werden eerder gespeeld door Milly Alcock en Emily Carey.

Wie is Emma D'Arcy?
De Britse 30 jarige D'Arcy is bekend van meerdere producties. Zo was ze in hoofdrollen te zien in de Britse tv-series Truth Seekers en Wanderlust. Ook had ze gastrollen in de Britse serie Wild Bill en de Amerikaanse serie Hanna seizoen 2.

Wat betreft films was ze te zien in de dramakomedie Misbehavior met ook Keira Knightley, Gugu Mbatha-Raw en Jessie Buckley. Verleden jaar speelde ze in Mothering Sunday met Odessa Young, Josh O'Connor en Olivia Colman.

Op dit moment werkt ze aan de film Mother Russia van regisseur James Strong over de dappere kruistocht van journalist Anna Politkovskaja's, vechtend voor een onafhankelijke stem in het Rusland van Poetin.

Je ziet House of the Dragon op HBO Max.Lees meer over: Dragon of the Dragon, The Lord of the Rings, The Rings of Power

Populair nieuws