search

Ons nieuws van zaterdag 1 oktober 2022

Wie speelt nu opeens Rheanyra in 'House of the Dragon'?
Series / Nieuws

Wie speelt nu opeens Rheanyra in 'House of the Dragon'?

Andere actrice voor het belangrijke personage Rheanyra in de Game of Thrones-spinoff.

Als je het van tevoren niet wist, dan kwam aflevering zes van House of the Dragon best wel als een verrassing. Zo werd het personage Rheanyra opeens gespeeld door een andere actrice. Let op: hieronder SPOILERS voor House of the Dragon.

De serie neemt in aflevering zes een flinke tijdsprong. De aflevering "The Princess and the Queen" introduceerde ons Emma D'Arcy en Olivia Cooke die de rollen over namen van respectievelijk Princess Rhaenyra Targaryen en Queen Alicent Hightower. Ze werden eerder gespeeld door Milly Alcock en Emily Carey.

Wie is Emma D'Arcy?
De Britse 30 jarige D'Arcy is bekend van meerdere producties. Zo was ze in hoofdrollen te zien in de Britse tv-series Truth Seekers en Wanderlust. Ook had ze gastrollen in de Britse serie Wild Bill en de Amerikaanse serie Hanna seizoen 2.

Wat betreft films was ze te zien in de dramakomedie Misbehavior met ook Keira Knightley, Gugu Mbatha-Raw en Jessie Buckley. Verleden jaar speelde ze in Mothering Sunday met Odessa Young, Josh O'Connor en Olivia Colman.

Op dit moment werkt ze aan de film Mother Russia van regisseur James Strong over de dappere kruistocht van journalist Anna Politkovskaja's, vechtend voor een onafhankelijke stem in het Rusland van Poetin.

Je ziet House of the Dragon op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe fantasyfilm op Disney+ wordt prima ontvangen
Films / Nieuws

Nieuwe fantasyfilm op Disney+ wordt prima ontvangen

Bette Midler, Sarah Jessica Parker en Kathy Najimy terug als de bekende heksen.

Een paar dagen geleden verscheen op Disney+ een nieuwe Original met het vervolg op Hocus Pocus uit 1993. Uiteraard werd de fantasy/komediefilm ook bekeken door de critici.

De ontvangst van Hocus Pocus 2 van regisseur Kenny Ortega (Hocus Pocus, Dirty Dancing) blijkt wisselend, maar niet per se zwak. Op het moment van schrijven staat de film op 61 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes.

"Hocus Pocus 2 is eigenlijk een kokende ketel van nostalgie, maar dat is meer dan genoeg voor dit late vervolg om een redelijk effectieve spreuk uit te spreken," luidt de critics consensus op de website[/b]

Hocus Pocus nu op Disney+
Het publiek is het daarmee niet oneens. De Audience Score staat namelijk op een vergelijkbare 58 procent na ruim 1.000 stemmen.

In Hocus Pocus 2 is 29 jaar geleden dat iemand de Zwarte Vlam Kaars aanstak en de 17e-eeuwse zussen deed herrijzen, en ze zijn uit op wraak. Nu is het aan drie middelbare scholieren om voor zonsopgang op Allerheiligen te voorkomen dat de razende heksen in Salem een nieuw soort ravage aanrichten.

Met Bette Midler, Sarah Jessica Parker en Kathy Najimy in de hoofdrollen zie je Hocus Pocus 2 nu op hier op Disney+.

.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Marvel-filmreeks staat straks ook op Disney+?
Films / Nieuws

Deze Marvel-filmreeks staat straks ook op Disney+?

Komen de Blade-films binnenkort ook beschikbaar op Disney+ waardoor de Marvel-catalogus steeds completer wordt?

Sinds Disney+ bestaat wordt de catalogus met Marvel-films steeds groter. Uiteraard vind je de films uit het Marvel Cinematic Universe terug op de streamer, maar ook steeds meer films van andere studio's duiken op.

Zo staan op de streamer al enkele Spider-Man films van Sony Pictures en ook de X-Men films van 20th Century Fox/Studios zijn (nagenoeg) allemaal te bekijken via Disney+. Nu lijken er snel meer bij te komen.

Blade-trilogie naar Disney+
Op de Amerikaanse streamingdienst Hulu is begin deze maand de Blade-trilogie toegevoegd. De films werden tussen 1998 en 2004 gedistribueerd door New Line Cinema met onder meer New Line Cinema en Marvel Enterprises als de productiemaatschappijen.

Aangezien veel films en series die in Amerika op Hulu verschijnen vroeg of laat ook op de Nederlandse Disney+ komen te staan, is het zeker niet ondenkbaar dat dat ook deze Marvel-films binnenkort te streamen zijn.

Blade-films en reboot
De hoofdrol als Eric Brooks / Blade in de drie films is uiteraard voor Wesley Snipes. Acteurs als Stephen Dorff, Kris Kristofferson, Ron Perlman, Norman Reedus, Jessica Biel, Ryan Reynolds en Dominic Purcell zijn ook in delen van de reeks te zien.

Marvel Studios werkt op dit moment aan een reboot met acteur Mahershala Ali als Eric Brooks / Blade. Die film staat gepland voor november 2023.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers 'The Witcher' hebben voor fans interessante feitjes over 'Blood Origin'
Series / Nieuws

Makers 'The Witcher' hebben voor fans interessante feitjes over 'Blood Origin'

In het universum waarin Geralt of Rivia zich begeeft is genoeg te ontdekken.

Na de boekenreeks van Andrzej Sapkowski, de reeks computerspellen van CD Projekt RED en twee seizoenen op Netflix van The Witcher kan gerust gesteld worden dat de verhalen genoeg complexiteit bevatten. De makers van de serie komen nu met interessante feiten hoe het tweede seizoen zich verbindt met The Witcher: Blood Origin.

Fans hebben zich al kunnen vermaken met de eerste twee seizoenen van de serie The Witcher maar binnenkort komt de prequel The Witcher: Blood Origin naar Netflix. Deze serie speelt zich 1200 jaar af vóór de gebeurtenissen van Geralt of Rivia in The Witcher. De makers weten alvast een tipje van de sluier te geven hoe de prequel zich verbindt aan het tweede seizoen van The Witcher.

Ciri en de monolieten
In het eerste seizoen van The Witcher maken we kort kennis met de bekende monolieten. Deze magische rotsen werden prominenter behandeld in het tweede seizoen. Ciri is in staat de monolieten te verbrijzelen door haar kracht van intens schreeuwen. Het wordt bekend dat de monolieten eigenlijk deuren naar een andere wereld zijn. Ze hebben hoogstwaarschijnlijk iets te maken met de zogenoemde 'Conjunction of the Spheres'.

Laatstgenoemde was een astronomisch verschijnsel wat de aanleiding was tot alle magie en mysterie in de wereld van The Witcher. In The Witcher: Blood Origin leren we de oorsprong kennen van de monolieten. Er wordt stilgestaan bij wie ze gemaakt hebben en waarom. De kijkers krijgt te zien waarom deze zo belangrijk zijn geworden in de wereld van The Witcher.

Op eerste kerstdag 25 december is The Witcher: Blood Origin te streamen. Kijk ondertussen de eerste twee seizoenen van The Witcher op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max maakte er een druk weekje van vol nieuwe series
Series / Nieuws

HBO Max maakte er een druk weekje van vol nieuwe series

Check hier al het nieuws dat HBO Max de afgelopen dagen heeft toegevoegd.

Het was een behoorlijk drukke week met heel wat nieuwe series op HBO Max. We zetten het aanbod voor je op een rij!

Mr. Pickles (seizoen 3): De serie 'Mr. Pickles' richt zich op het leven van de famile Goodman en hun zesjarige zoon Tommy, wiens beste vriend de sympathieke Border Collie van de familie, Mr Pickles, is.

Eagleheart (seizoen 3): Eagleheart volgt US Marshal Chris Monsanto tijdens zijn strijd tegen misdaad met zijn twee partners: de trage Brett en de brave Susie.

Hostages: Op 4 november 1979 bestormden Iraanse studentenactivisten de Amerikaanse ambassade in Teheran en namen meer dan 60 Amerikanen in gijzeling.

Zerozerozero (seizoen 1): Van Italië tot Mexico en de Verenigde Staten: Als de Italiaanse 'Ndrangheta' een enorme lading cocaïne bestelt, zijn daar partijen van over de hele wereld bij betrokken.

The Killing (seizoen 1-3): 'Forbrydelsen' (The Killing) draait om de eigenwijze inspecteur Sarah Lund (Sofie Gråbøl), die met haar collega Jan Meyer (Søren Malling) belast is met het onderzoek naar de verkrachting van en de moord op een negentienjarig meisje.

The Cleaning Lady (seizoen 2): Thony, een superslimme Cambodjaanse arts komt naar de VS voor een medische behandeling om haar zieke zoon te redden.

Stargirl (seizoen 3): Tiener Courtney Whitmore sluit zich aan bij de Justice Society of America. Gebaseerd op het karakter van DC Comics.

Outlier (seizoen 1): Een jong meisje wordt vermoord aangetroffen op een campingresort. Misdaadpsychologe Maja Angell gelooft dat de politie de verkeerde man heeft gearresteerd.

Grow (seizoen 1): De pas opgeleide effectenmakelaar Adam stort zich halsoverkop in de drugsindustrie nadat hij de smaak van macht te pakken heeft gekregen in het criminele wereldje.

NIEUWE AFLEVERINGEN
Rick and Morty (S06E04)
House of the Dragon (S01E06)
Last Week Tonight with John Oliver (S09E23)
Los Espookys (S02E03)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ voegde heel wat nieuwe series toe
Series / Nieuws

Disney+ voegde heel wat nieuwe series toe

Disney+ liet het aanbod behoorlijk groeien deze week, met heel wat nieuwe series.

Elke zaterdag duiken we in het nieuwe aanbod van Disney+. Deze week zijn er weer behoorlijk wat nieuwe titels toegevoegd. We duiken erin!

The Old Man (seizoen 1): Dan Chase ontsnapte decennia geleden uit de CIA en leeft nu buiten het zicht van iedereen. Wanneer een huurmoordenaar arriveert en Chase probeert uit te schakelen, leert de oude agent dat hij, om zijn toekomst veilig te stellen, nu zich met zijn verleden moet gaan verzoenen.

The Mighty Ducks: Game Changers (seizoen 2): In het hedendaagse Minnesota zijn de Mighty Ducks geëvolueerd van schamele underdogs tot een ultracompetitief, sterk jeugdhockeyteam.

The D'Amelio Show (seizoen 2): Van een relatief onbekend en normaal leven tot een leven in de schijnwerpers van Hollywood, worden de D'Amelio's geconfronteerd met nieuwe uitdagingen en kansen die ze zich niet hadden kunnen voorstellen.

America The Beautiful (seizoen 1): 'America the Beautiful' is het ambitieuze verhaal van het thuis van de Amerikanen. Geleid door de iconische diersoorten die ons het meest aanspreken, gaan we op reis door Amerika's visueel spectaculaire regionen:

Big Mouth (seizoen 1): Een advocaat met een winstpercentage van tien procent raakt verwikkeld in een moordzaak en wordt van de ene dag op de andere de beruchte en geniale oplichter Big Mouse.

NIEUWE AFLEVERINGEN
Women in Taipei (S01E03)
Welcome to Wrexham (S01E02)
The Zone: Survival Mission (S01E06)
May It Please The Court (S01E03)
Fearless: The Inside Story of the AFLW (S01E06)
Andor (S01E04)
American Horror Stories (S02E05)
The Kardashians (S02E02)
She-Hulk: Attorney at Law (S01E07)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volledige naam van Rick Grimes uit 'The Walking Dead' bekend
Series / Nieuws

Volledige naam van Rick Grimes uit 'The Walking Dead' bekend

Fans hebben eindelijk antwoord gekregen op de brandende vraag: wat is de volledige naam van Rick Grimes?

Het personage Rick Grimes uit The Walking Dead heeft gedurende de serie vele bijnamen gehad, waaronder "Sheriff", "Cowboy", "Officer Friendly" en "Rick the Prick". Maar er is iets dat fans zich al een tijdje afvragen: wat is de échte naam van Rick Grimes?

Tijdens een veiling van meer dan 100 rekwisieten die te zien waren in de serie, dook een oud fotoalbum van de familie Grimes uit seizoen 1 op. In dit fotoalbum staan wel 30 familiefoto's van Rick, zijn vrouw Lori, hun zoon Carl en Carls handgeschreven afscheidsbrief aan Rick uit seizoen 8.

Dit is de echte naam van Rick Grimes
Daarnaast merkten fans op Twitter op dat het fotoalbum ook Ricks bachelorsdiploma in strafrecht aan Georgia Central University bevat. En hierop staat iets interessants, namelijk zijn officiële voor- en achternaam: Richard. D. Grimes.

Hoewel de naam nou niet perse enorm spectaculair of verrassend is, hoeven fans in ieder geval niet langer peinzend wakker te liggen over dit dringende vraagstuk.

Veiling van rekwisieten
Het bieden op de rekwisieten kan nog steeds op de Amerikaanse veilingsite Goldin. Naast het fotoalbum, staan er nog tientallen andere spullen op die je kunt herkennen uit The Walking Dead. De veiling is er vooral om het laatste seizoen te vieren, aldus Clayton Neuman van de Amerikaanse streamingdienst AMC:

"Terwijl 'The Walking Dead' zijn epische finale nadert, en voordat het volgende hoofdstuk van het 'The Walking Dead' universum begint, wilde AMC deze mijlpaal vieren met onze miljoenen fans die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt."

Het derde deel van het 11e en laatste seizoen van 'The Walking Dead' is vanaf 3 oktober te zien op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Michiel Huisman maakt zijn opwachting in deze nieuwe thriller van Apple TV+
Series / Nieuws

Michiel Huisman maakt zijn opwachting in deze nieuwe thriller van Apple TV+

De Hollywoodster uit eigen bodem schittert in de aankomende nieuwe 'flagship' serie

Apple TV+ heeft de releasedatum bekend gemaakt van het langverwachte Echo 3. Met deze serie wil Apple TV duidelijk de concurrentie aangaan met series als House of the Dragon van HBO of The Lord of the Rings: The Rings of Power. De nieuwe thriller bevat veel grote sterren waaronder onze eigen Michiel Huisman.

in Echo 3 maken we kennis met Amber Chesborough, die gespeeld wordt door Jessica Ann Collins (Zero Dark Thirty, Clickbait) Ze is een Amerikaanse wetenschapper die plots verdwijnt op de grens van Colombia en Venezuela. Om te achterhalen wat er gebeurd is gaan haar man Prince, gespeeld door Michiel Huisman (Game of Thrones, Haunting of Hill House), en Bambi, gespeeld door Luke Evans (Dracula Untold, The Hobbit) naar Colombia om de zaak te onderzoeken.

Serie van Oscarwinnende makers
De serie is ook daadwerkelijk opgenomen in Colombia. De makers hebben hiervoor gekozen om de serie zo waarheidsgetrouw mogelijk te laten zijn. Er zal ook zowel in het Engels als in het Spaans gesproken worden.

Echo 3 is gebaseerd op de Israëlische serie When Heroes Fly dat zelf weer gebaseerd is op het gelijknamige boek van Amir Gutfreund. De versie voor Apple TV+ wordt geproduceerd door Keshet Studios en is tot stand gekomen door Oscarwinnaar Mark Boal (The Hurt Locker, Zero Dark Thirty).

De eerste drie afleveringen komen op 23 november naar Apple TV+ met daarna wekelijks een nieuwe aflevering. Hou SerieTotaal in de gaten voor meer updates van Echo 3.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.