Nieuwe horrorserie van Netflix boekt record met meeste Jump Scares

Nieuwe horrorserie van Netflix boekt record

De maker van de serie weet zijn eigen angst en afkeer te trotseren met dit record.

Glenn Walsh, 9 oktober 2022 08:36

De nieuwe horrorserie van het gouden koppel Mike Flanagan en Netflix The Midnight Club is nog maar net uit en nu al valt een record te boeken in de eerste aflevering. Elke horrorfilm of -serie heeft zijn eigen kenmerken en één wordt in deze uitgelicht: de ‘jumpscare’.

Voor de mensen die niet bekend zijn met de term: een ‘jumpscare’ is een techniek veelal gebruikt in het horrorgenre dat bedoeld is om het publiek te laten schrikken door hen te verrassen met een abrupte verandering in beeld, geluid of setting en is veelal gepaard met een luid geluid. Niet iedereen is blij met het fenomeen, waaronder The Midnight Club-maker Mike Flanagan.

”Ik haat het en ik vind het te makkelijk”
In een interview laat Mike Flanagan weten ”Dit is zeker noemenswaardig voor mij want ik haat jumpscares en ik vind ze maar niks. Al mijn hele carrière zeggen mensen tegen me dat ik meer jumpscares moet toevoegen en ze sneller moet maken”. Deze aversie heeft hij toch slim door weten te voeren in zijn show omdat een van de personages hier ook zo over denkt, maar het personage het dan tóch telkens overkomt.

De serie heeft het officiële certificaat van het Guinness World Record instituut gekregen nadat ze hadden gemeten dat alleen al in de eerste aflevering 21 jumpscares te tellen zijn. Deze zijn overhandigd aan de makers tijdens de New York Comic Con persconferentie.

Is de serie overladen met jumpscares of valt het wel mee? Bepaal het zelf door alle afleveringen van The Midnight Club te kijken op Netflix.
Bron: Variety

Lees meer over: The Midnight Club, Netflix, Mike Flanagan, Midnight Club

Populair nieuws