search
Onzekerheid over voortbestaan sci-fi hitserie 'Westworld'
Series / Nieuws

Onzekerheid over voortbestaan sci-fi hitserie 'Westworld'

Voortbestaan HBO hitserie 'Westworld' nog onzeker, volgens maker Jonathan Nolan

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het vierde seizoen van de HBO hitserie 'Westworld' verscheen eerder deze zomer, na een lange afwezigheid vanwege de pandemie. Ook daalden de kijkcijfers aanzienlijk. De vraag is dan ook: komt er een vijfde seizoen?

Westworld, de serie waarin robots in een pretpark menselijk waarnemingsvermogen krijgen en zich tegen hun makers keren, begon in 2016 met zijn eerste seizoen. Dit werd meteen een dikke hit. Het vierde seizoen van de science fiction serie verscheen afgelopen zomer.

Of, en wanneer, er een vijfde seizoen verschijnt is nog onzeker. "We hebben wel altijd een vijfde en laatste seizoen voor ogen gehad", zei maker Jonathan Nolan op het New York Comic Con eerder deze maand. Lisa Joy, co-creator van de serie, voegde daaraan toe dat ze al wisten hoe het moest eindigen. "En daar zijn we nog niet."

Slechte kijkcijfers
Wat een vijfde seizoen kan tegenhouden zijn niet alleen de slechte kijkcijfers van het vierde seizoen, maar ook de zenderpolitiek. Na de fusie van Warner Bros. met Discovery hebben stierven veel films en series een vroegtijdige dood, waaronder de veelbesproken Batgirl film.

Het goede nieuws is dat er, gelukkig voor Westworld, nog geen beslissing is genomen. Omdat Joy en Nolan een definitief einde voor ogen hebben, kan HBO eerder geneigd zijn de serie te hernieuwen. Wanneer die beslissing definitief is, zul je dat uiteraard hier lezen!


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen