search
Regisseur legt schokkende sterfscène 'House of the Dragon' aflevering 8 uit
Series / Nieuws

Regisseur legt schokkende sterfscène 'House of the Dragon' aflevering 8 uit

Schokkende sterfscène aflevering 8 van House of the Dragon van \"belangrijk narratief en stilistisch\" nut.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De spanning was te snijden in de achtste 'House of the Dragon' aflevering. De verbonden die gesloten of juist verbroken worden, verraad en de dood zorgen ervoor dat je blijft kijken. Maar wat was nou de reden achter deze nieuwe brute dood?

Niet alleen zagen we deze aflevering de ontknoping van de langzame dood van koning Viserys I (Paddy Considine) aan de gevolgen van lepra. Ook zagen we de onthoofding van één van de vele interessante spelers in het Spel der Tronen.



"Hij had kunnen blijven praten, hij had kunnen blijven vechten, en ik denk dat daar iets geweldigs aan is. Omdat het een belangrijk moment was", aldus regisseur Geeta Patel.



Waarom de dood van Vaemond Valyrian (Wil Johnson) op deze manier moest, legt Geeta Patel uit: "Sinds ik het script las had ik altijd al het idee dat zijn hoofd er af moest midden in een zin. Dat was dramatisch belangrijk voor het verhaal, maar het was ook belangrijk hoe het eruit ging zien." Deze scène was niet de enige optie, zegt Patel: "Vaak filmen we [...] meer dan één versie; het is belangrijk dat de showrunners dat (de opnames, red.) hebben."

Hoe House of the Dragon verder zal gaan zonder Vaemond zullen we zien nu de serie snel richting de seizoensfinale gaat.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen